Предложение: Глоба, ако не дадеш на бившия да види детето

Другото предложение е отнемане на родителските права
30 май 2016 12:07,
14
Предложение: Глоба, ако не дадеш на бившия да види детето
Снимка: Reuters, архив

Глоба и отнемане на родителски права - това поискаха частните съдебни изпълнители, в случай че разделени родители отказват на бившите си партньори среща с децата.

Стефан Стефанов е инженер от София. Разведен е със съпругата си, с която имат 4-годишен син. Всяка втора и последна седмица от месеца съдът е разписал, че може да се среща със сина си. Вече седем месеца обаче Стефан не може да се види с детето си.

"Майката ме обвинява, че упражнявам насилие върху детето, завела е дело за домашно насилие срещу мен", разказа младият мъж пред Нова тв.

Стефан твърди, че обвинението е клевета. Така бившата му жена искала да го лиши от родителски права. Според частните съдебни изпълнители тези похвати са честа практика.

"Някои от родителите поставят собственото си его и войните, които водят с бившия си партньор на първо място, а не интересите на техните деца", коментира частният съдебен изпълнител Георги Дичев. Така децата се превръщат в инструмент на отмъщение за някои родители.

За да говори с бившата си съпруга, Стефан подава дори сигнал на 112. С идването на полицията се появява и бившата съпруга на Стефан. Тя отказва да даде детето на баща му. От полицията няма как да решат спора. Могат само да съставят предупредителни протоколи и на двамата родители, които отказват да намерят общ език.

Заради подобни ситуации частните съдебни изпълнители предлагат да се върне старият режим за налагане на глоби при всяко неизпълнение на съдебното решение за виждането на децата. Докато не се приемат промени, полицията ще бъде просто регистратор на неслучилите се срещи между родители и деца.

А родителите като Стефан ще се молят някоя институция да им позволи да опознаят децата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
42 преди 7 години
Ще е по-лесно,ако да получиш развод е почти невъзможно, особено за семейства с деца.Но кой да мисли за друго освен за егото на днешно време.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧСИ-тата пък къде се бутат? Достатъчно лапат от монополите и банките. Има си законови процедури и тоя клеф---ук да не се мандахерца по тв-то, ами да си ходи по дела; никой не завежда дело за насилие току-така. Гн--усни родители има и от двата пола, но все пак е факт,че осеменителите са по-безхаберни.
11
3
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
До meТова, че ти не си случила на мъж не означава, че всички сме такива. Айде не поставяй под общ знаменател всички от един пол, защото вашите кусури са доста повече.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разведена съм от 30 годишна,сега съм на 67. децата ми от малки можеха да ходят при баща си когато поискат,та до ден днешен.аз също се разбирам с втората му жена. ние сме разведени,децата -не! останалото е простотия и избиване на комплекси!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, защо в този сайт думата спрматозоид е цензурирана? С какво според вас се размножават хората? С розови облачета?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Упс, с донорски *** имах предвид. Мисълта ми беше, че е абсурдно ЧСИ да се занимават с деца. Това не са предмети, а човешки същества. Сещате ли се за видеото, в което извеждаха принудително едни деца от дома на баща им, за да ги водят в не помня коя държава? Беше отвратително. За да работиш с деца си трябват специални курсове, не може всеки *** да ходи да травмира децата.
7
8
 
8
 
! Отговори
me преди 7 години
Aз предлагам пък жените да зачеват масово с донорска яйцеклетка. Така и така мъжете в България не намират за нужно да издържат семейството си, нито да полагат необходимите грижи за дома и децата си, нито да се държат с жените си като с хора, а не като със слугини или като с банкомати, мисля че не е нужно изобщо да фигурират в акта за раждане. И ще си спестим един разход за ЧСИ.
6
0
 
7
 
! Отговори
az tam преди 7 години
В такава ситуация и децата развиват едно нещо наречено "Синдром на родителското отчуждение" и за изолирания родител става страшно трудно да контактува с детето си.За съжаление на кой ли му пука. Тука и ЧСИ-тата заради парите, не за друго.
5
0
 
15
 
! Отговори
Съчувствам преди 7 години
До бащаИмаш право, не може следващият съпруг на бившата ти жена да ти пречи да виждаш собственото си дете. Ти си се развел с жената, а не с детето.Дано нещата да се уредят цивилизовано, това е важно и за дъщеричката.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
напълно подкрепям Момо. Има един момент, в който трябва да се попита самото дете какво иска!?
3
1
 
14
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Като вече пораснало дете на разведени родители мога да кажа, че няма по-голяма глупост от това детето да се подхвърля между родителите като предмет.
2
0
 
24
 
! Отговори
баща преди 7 години
Аз имам подобен казус - без съд да е присъдил родителски права на майката, ми се забранява да виждам дъщеря си и то от втория мъж на майката на детето. Преди нещата да са стигнали до бой и ексцесии ще се опитам по законен път да реша проблема. Ако не стане - когато няма държава, има джунгла.
1
0
 
22
 
! Отговори
художника преди 7 години
След като майката го обвинява в домашно насилие спрямо детето и няма лекарско освидетелстване за това си твърдение, бащата може да заведе дело за клевета, уронване престижа на името му и накърняване на бащинските му права.Лесно е, само трябват пари за адвокат, но след като е инженер би трябвало да ги има и ... малко акъл.