Върнаха делото за банковия похитител от Сливен

В обвинителния акт имало голословни констатации
Обновена: 11 фев 2013 21:36 | 11 фев 2013 21:32,
13
Върнаха делото за банковия похитител от Сливен
Похитителят Стефан Стефанов Снимка: архив, Булфото

Апелативният съд в Бургас върна делото срещу банковия похитител Стефан Стефанов на прокуратурата в Сливен, съобщиха от пресслужбата на съда. 

Делото се гледаше отново на въззивна инстанция, след като Върховният касационен съд откри груби процесуални нарушения в предишната присъда на Стефанов от 16 години и 8 месеца затвор.

Според апелативните магистрати обвинителният акт задължително трябва да посочи фактите, които да аргументират деянието и участието на обвиняемия в него.

В решението на Апелативния съд е отбелязано, че е недопустимо в обвинителния акт, особено изготвен от Окръжна прокуратура, да се съдържат факти и обстоятелства, които не намират опора в наличната доказателствена част от досъдебното производство, да се правят фактически констатации, които са "явно голословни", а приетите за осъществени престъпления да не съответстват на изложената фактическа обстановка.

Още по темата
На 23 март 2011 г. мъжът нахлу въоръжен в банката, простреля един от охранителите, а после държа пет служителки като заложници, преди да се предаде.

През октомври 2011 г. Сливенският окръжен съд го осъди на 14 години и половина затвор, а след това Апелативният съд увеличи присъдата на 16 години и 8 месеца затвор.

Процесът се гледаше по съкратената процедура по искане на Стефанов, който се призна за виновен. ВКС обаче върна делото на втора инстанция за ново разглеждане, а сега Апелативният съд го връща на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
МАРИЯ АТАНАСОВА преди 11 години
СЪГЛАСНА СЪМ С МНЕНИЕТО "надали има трезвен българин който да смята че този е престъпник " А ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НЕ САМО ЧЕ НЕ СЕ СЪДЯТ, АМИ СЕ ОБГРИЖВАТ. Да му намалят присъдата.Дано това момче го подкрепя някой.Стефане, ти жертва на времето. ТИ НАПРАНИ ТОВА, ДРУГИ СЕ САМОЗАПАЛИХА В "ХУБАВОТО" ВРЕМЕ НА БОКО ТИКВАТА!!Б.Б. СЕ РАЗБОЛЯЛ, НАДАЛИ ИМА БЪЛГАРИН ДА ПОВЯРВА НА БОЛЕСТА МУ-НЯМА ВЕЧЕ ОТКЪДЕ ДА ЦУЦА - КАК СЕ СТАВА МИЛИАРДЕР, НЕГОВАТА ПРИЯТЕЛКА СЪЩО.
12
0
 
1
 
! Отговори
леле преди 11 години
По е важно да не забравяте как Боко беше строен там, а сега хората протестират а този ритал топка..сметай колко му дреме на шлифера за народа..па вие пак виите за ГЕРБ егати будалите
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май и тоя ще ни води в Страстбург!!!
10
1
 
5
 
! Отговори
морски преди 11 години
Това дело ясно показва "капацитета" на прокуратурата ни и защо години наред няма осъдени бандити. При положение, че действието се разигра на камерите пред цяла България, прокурорите не могат да напишат читав обвинителен акт, в който да няма разминавания и общи лакърдии. За този разход на средства, време и човешки ресурси, които плащаме всички данъкплатци трябва да има наказания и удръжки от заплатите за безхаберните разследващи полицаи и прокурори.
9
0
 
17
 
! Отговори
ГОУФ9 преди 11 години
ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА
8
2
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Явно пак някой е взел пари!!! Предлагам апелативните съдии да му намалят присъдата, а разликата да я излежат те - за корупция!
7
4
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
мухлясал гербер мълчи че и дядо мраз не вярва вече на постановките ви
6
1
 
20
 
! Отговори
МАРИН СТОЯНОВ преди 11 години
До АнонименСЪГЛАСЕН СЪМ С МНЕНИЕТО "надали има трезвен българин който да смята че този е престъпник " А ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НЕ САМО ЧЕ НЕ СЕ СЪДЯТ, АМИ СЕ ОБГРИЖВАТ.
5
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПУСНЕТЕ ГО ЧОВЕКА!ТОЙ Е ЖЕРТВА НА ВРЕМЕТО В КОЕТО ЖИВЕЕМ.
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За раняването на служителя, нека го осъдят, но за опита за обир на банката... не мисля, че трябва да му се търси отговорност. То това си е геройство, да застанеш срещу най-големите обирджий/лихварите... Банките са лихвари, а лихварството е престъпление(пише го даже в Библията)... Проблемът обаче е, че ако се забрани със закон лихварството т.е. банките, цялата икономика трябва отново да се гради из основи, само че мисля, че е въпрос на време и това да се случи под една или друга форма...
3
28
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Следващия нападател теб да държи за заложник и после ела пиши, че не бил престъпник.
2
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
надали има трезвен българин който да смята че този е престъпник
1
0
 
45
 
! Отговори
Final Fantasy 8 преди 11 години
А за депутатите-изнасилвачи от ДПС очкваме подобна присъда.