Тръгва делото срещу банковия обирджия от Сливен

Стефан Петров държа заложници и се барикадира в клона за 39 часа
Обновена: 25 окт 2011 07:43 | 25 окт 2011 07:40,
22
Тръгва делото срещу банковия обирджия от Сливен
Стефан Петров. Снимка: БТА

Очаква се съдът да даде ход на делото срещу Стефан Петров, който опита да обере клон на Инвестбанк в Сливен.

През пролетта мъжът нахлу с оръжие в банката, рани тежко охранител и взе за заложници служителки на офиса.

Днес петте жени, които прекараха кошмарни часове в банковия клон, ще се изправят лице в лице с похитителя си в залата на Сливенския окръжен съд.

Още по темата
25 мар 2011 11:05
397

Срещу Стефан Петров са повдигнати девет обвинения, най-тежкото от които е за въоръжен грабеж на различна валута на обща стойност над 395 000 лева.

Според обвинението въоръженият грабеж в банковия клон е придружен с опит за убийство на охранителя Станчо Станчев. 42-годишният мъж бе прострелян и бе в критично състояние. Младият мъж ще отговаря пред Темида и за държане на заложници, за чието освобождаване той поставяше различни условия.

Припомняме, че привечер на 23 март Стефан Петров направи опит за въоръжен грабеж в клона на Инвестбанк в Сливен и взе за заложници пет жени – служителки на офиса.

Той остана барикадиран в банката дори след като освободи последната жена и заплашваше със самоубийство.

Драмата в Сливен продължи 39 часа, след което Петров се предаде и бе арестуван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Hansens преди 12 години
Do 21Az ne sum kazal 4e i za oniq ne trqbva dojivoten,trqbva razbira se,no pak kazvam,tova 4e 4oveka ne umrq e 4ista slu4ainost,prosto ne e zasegnal vednaga sarceto,makar 4e e bilo za 1-2 CM,ne znam vie dobre li ste da kazvate 4e poneje 4oveka ne e umrql,prestaplenieto ne e koi znae kakvo.Saglasen li si da strelqm v teb,puk ako ti se razmine i ne umresh za men da nqma nakazanie,a ako umresh eventualno da ima,vie ne ste dobre!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
do Hansens преди 12 години
Hansens,ne zabraviai,che toi nikoi ne e ubil.Taka,che ne mojesh da iskash dojivotna prisada bez pravo na zamiana,zashtoto v sashtoto vreme edin dvoen ubiec pred klub Solo,oshte ne sa go osadili,sled kato zakla dvama dushi!!! Znachi za toia muhlio dojivoten,shtoto e prevartial,a za onia kaput sas roditelite partiici,za dvoino ubiistvo veche dve godini nishto???
19
3
 
1
 
! Отговори
Hansens преди 12 години
ДО 17Ама взимането за заложници не беше опит а си беше реално,така,че дори само по това престъпление трябва да му лепнат поне 15 годинки.Освен това охранителя оцеля по чудо и намесата на лекарите,това не прави деянието му по-малко опасно и престъпно,може би трябваше да умре за да получи тоя 30 години.До живот това трябва да е присъдата!
18
3
 
1
 
! Отговори
Hansens преди 12 години
ДО N13,Е това,че не можеш да си платиш тока,причина ли е да грабиш и убиваш,голяма логика изкара.По тази логика,аз ако не мога да правя секс с жена да взема да опъна твоята.Що за глупости,сметката оправдава грабеж и опит за убийство.А В СЛУЧАЯ НЕ МОГЪЛ ДА ИЗКАРА КНИЖКА.ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ТОЯ БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА!!!
17
0
 
2
 
! Отговори
ЛУД преди 12 години
Ако до 20ч. днес не ми преведете кинти на банковата сметка, която ще ви предоставя ще влезна в същата банка и ще искам парите...Помислете си защото пари ми трябват...
16
2
 
3
 
! Отговори
какво става преди 12 години
Някой прави ли разлика между "опит за .." и действително извършено престъпление? Успял ли е да вземе парите, или е "опит".Охранителят се оправи и поради тази причина прострелването му е "опит за убийство". Престъпленията са наистина тежки, но се квалифицират като "опит за ..." Истинската банкова обирджийка се измъкна с условна присъда, защото нямаше екшън. Тук са само опити за това и онова /никого не оправдавам,пострадаха хора/. Наистина ми е интересно какво ще стане с това дело
15
2
 
2
 
! Отговори
valeri преди 12 години
До 13 - Това е криминално престъпление, не политическо. Човекът е имал работа, сам е не се е грижил за семейство и деца. Колкото и малка заплата да е получавал не е бил гладен. Да не говорим, че е имал разрешително за оръжие. Не знам как е минал психоизпитът, най вероятно си е платил. Да не искаш да кажеш, че това са културни особености като при ***? Политиците са виновни за много неща, но не и за лудостта на хората.
14
1
 
1
 
! Отговори
до 8 от 6 преди 12 години
В присъствието на деца там. Като сме държава защо такива са на улицата и не са ли потенциално опсани....Този са го виждали и него какво е представлявал ама никой не е предприел нищо.НАРОДА Е БОЛЕН...
13
0
 
1
 
! Отговори
до 8 от 6 преди 12 години
Виж сега...в Щатите имат закони от години и се спазват...т.е. пресъпността там не е спирала и никога не само там ще спре. Относно юнака и другите като него, то е ясно че не е нормално, но психиката на всеки е различна. Пример- съсед на моята възраст, ходи с камуфлаж, кубинки и такава шапка с периферия, като под якети има 5 ножа. Стой в мазето, защото чувал шумове в тях...Майка му е и тя луда, беше заклала куче, лаещо го него на детска площадка преди години и то в присъствието на деца..
12
1
 
2
 
! Отговори
do N 11 преди 12 години
za6toto vuv vseki edin ot nas dreme po edin takuv , kato tozi 4ovek !! malcina sa tezi , koito se spravqt s mese4nite smetki. za6toto ni dokaraha do prose6ka toqga.
11
1
 
1
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
Трябваше да влязат спец. частите...
10
0
 
5
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Защо трябваше да чакаме седем месеца да започне дело за очевидно престъпление което е снимано и от телевизиите? И защо всички се опитват да го изкарат невинен? Медиите не се интересуват от простреляният човек а от престъпникът. Самотен и нещастен бил. Самотен ще е, кой ше дружи с психопат. Съветвам потърпевшите да заведат граждански дела срещу него, поне да си плати страхът който им е причинил.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно това е съвременното робство - "Устремен да може, а всъщност няма как" Хиляди млади интелигентни хора си пропиляват живота в България. Спасявайте се в чужбина защото вероятноста да сте на неговото място е много голяма.
8
0
 
5
 
! Отговори
пъиуътре преди 12 години
тази шматка вече трябваше да е зад решетките да излежава 15 годишната си присъда!
7
0
 
5
 
! Отговори
курбалаев преди 12 години
до 6Да разбирам ли че всеки не реализирал се в живота и не взел книжка трябва да прави въоръжен обир и да взима заложници???Този юнак в същата тази америка дето я цитираш до сега да го бяха изяли червеите от пуснат в главата му полицейски куршум ....
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бързо работи правосъдието при този случай. Браво! Я сега да приложи и същите темпове към сливенския кмет!
5
1
 
19
 
! Отговори
До 1 от Стефан Петро преди 12 години
Приятелю, няма работа, не е изкарал курсовете за шофьор - а е искал. Живее сам на село - няма помощ и близки. Устремен да може, а всъщност няма как. Хората пощуряват вече защото нямат пари. Виждам по познати как се озлобяват и затварят в себе си.Едава ли е първия случай в света с такива като него. *В Щатите на 3 мин. става престъпление...Тук сме село и е нормално да има един двама такива...Нищо странно, хора всякъкви...
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некадърното управление на партиите от прехода създаде много такива съсипани човешки съдби.Не че го оправдавам, но до като някои хора без да работят живеят като царе,други цял живот работят и накрая нямат пари да си платят тока. По- добре е да накажем некадърните крадливи управници.
3
0
 
19
 
! Отговори
Д-р Тайс преди 12 години
Браво бе! Опита за кражба 400 000 лв. е по-тежко престъпление, отколкото опита за убийство на човек!!!Що за начин на мислене!?
2
3
 
8
 
! Отговори
Инна преди 12 години
А сега ще го оправдаят, защото е бил в "афект" и ще го пуснат.п.с. той се призна за виновен по всички обвинения!