Похитителят от Сливен ще отговаря пред съда по 9 обвинения

Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт срещу Стефан Петров
27 сеп 2011 15:00,
16
Похитителят от Сливен ще отговаря пред съда по 9 обвинения
Стефан Петров. Снимка: БТА

Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда обвинителния акт срещу Стефан Петров Стефанов, който на 23 март държа за заложници служители на клон на Инвестбанк в Сливен след опит за въоръжен грабеж.

Срещу Стефан Петров са повдигнати девет обвинения, най-тежкото от които е за въоръжен грабеж на различна валута на обща стойност 395 730,77 лева, съобщават от сливенската прокуратура.

Според обвинението въоръженият грабеж в банковия клон е придружен с опит за убийство на охранителя Станчо Станчев. Припомняме, че 42-годишният мъж бе прострелян от похитителя и за живота му имаше опасност.

Още по темата
25 мар 2011 11:05
397

Стефан Петров ще отговаря пред Темида и за държане на петима заложници – служителки на банката, за чието освобождаване той поставяше различни условия.

Привлечен е като обвиняем и за незаконно притежаване на боеприпаси (патрони от различен калибър), за унищожаване на чужди вещи – стъклопакети, монитори на компютри, охранителни камери за видеонаблюдение и др. Общата стойност на унищоженото имущество възлиза на 1110,35 лв.

Припомняме, че привечер на 23 март Стефан Петров нахлу въоръжен в клон на Инвестбанк в Сливен и опита да ограби офиса. Младият мъж държа заложници и остана барикадиран в банката дори след като освободи последния от тях, заплашвайки със самоубийство.

Драмата в Сливен продължи 39 часа, след което Петров се предаде и бе арестуван.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Daite na naroda rabota nese cesete ,ste kradit razbirase,,,,,,bilgarite ste *** nomer 2
15
0
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Знаеш ли ти география учил ли си,ние сме в Европа ама вие с тези кухи кратуни ще станете провинция на шиптърите,а европата тя ще ви намери когато се зароди светът наново.Ха сега сполай ти аз ходя по Европа без виза но ти доста ще се охарчиш докато извадиш такава но на черно защото тази част от света не е за кухари.
14
1
 
4
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Момчето е посегнало на банката от бедност,не е убило въпреки че е можело,но нали е българче може и да му вземете и главата мамка ви предателска да ***,а кюмюрът Киро по хотели го държите вместо да го изтървете уж без да искате на улицата и после в моргата да го преглеждате къде си е ударил главата или кой трамвай не можа да спре.Българоубийци-управляващи засрамете се бе какви такива *** излезнахте,че и бандюги на всичко отгоре.
13
0
 
0
 
! Отговори
djoni преди 12 години
zapalete mu ka6tata tozi e balgarin
12
1
 
2
 
! Отговори
испанеца преди 12 години
Голяма простотия,а убийците се разхождат свободно на свовода....Нали са го написали ясно,опит за въоръжен грабеж....Какви са тия 395 730,77.... кой ги присвой банката ли??????????? или са се загубили по време на обира????..Некой милиарди окрадоха и сега ги пазят със полиция от народната любов ,а тва момче ще го шибнат до живот в затвора...Както поговорката,ЗАКОНА Е ЗА КОНЕ ЗАКОН ЗА ЛЪВОВЕ НЕМА....
11
5
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
"Феновете" да кажат, този от Катуница ли е ?
10
25
 
5
 
! Отговори
Ванче Добревски преди 12 години
В Македония такива неща не стават. Елате под крилото на Македония и ще станете цивилизована европейска държава.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде там... и да му дадат близките някой левче за вазилинче.
8
9
 
11
 
! Отговори
Христо преди 12 години
Да ги съдят на доживотна такива ***, които застрашават жените и децата ни. Не го защитавайте! На който стреса в България му идва в повече- да се маха от тук! Английските ягодови полета са широки, има място за много като този!!!
7
6
 
44
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
Спи, Дяконе! Не се събуждай!Остани в незнайния си гроб!Добре си ти... От там не виждашсъдбата на достойния ни род.Не виждаш майките,които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите със джобове празни,в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване.Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи...Край просяка минава БееМВе.На "пътя към Европа" се продаватв ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват.Стаена скръб в очите им гори.Спи, Дяконе! Не се събуждай!Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочакамечтите си, разпънати на кръст.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"най-тежкото от които е за въоръжен грабеж на различна валута на обща стойност 395 730,77 лева," - разрешили ли са му да задържи парите? Ако да, нормално е да го съдят и за това! Ако не... или актив да има и симулиране на съдебна ангажираност.
5
4
 
8
 
! Отговори
s преди 12 години
imam slednia vapros.... kak moje da se povdiga obvinenie za neizvarsheno prestaplenie..... vaorajen grabej.... kakvo iznese ot bankata be gospoda prokurori..... nego go sadite za opit za ubiistvo...da vidim za predumishlenoto ubiistvo na edno mlado momche s badeshte kakvo shte napravite...tova sme nie balgarite... narod s izkriveno mislene
4
4
 
16
 
! Отговори
Пондю преди 12 години
очаквайте, все повече такива мероприятия с банките. Народът беше *** ... едно време! Сега вече е бесен ...
3
11
 
33
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
не ги жалете тези банки,те прибраха на 40 процента от българите жилищата около 8000 Българи са опитали или са си сложили краи на живота заради тях,над 2 000 000 българи не могат да си обслужват кредитите заради милиционерската държава на главен ПОАРНИКАР бОИКО И НЕКОВАТА *** ПОЛИТИКА И ВИСОКИТЕ ЛИХВИ.НЕ САМО ТРЯБВА ДА СЕ ОБИРАТ АМИ И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПАЛЯТ ,ДНЕСКА МОМЧЕТО ПРЕВЪРТЯЛО ОТ НИЩЕТА И НЕВИЖДАНЕ НА ИЗХОД УТРЕ НА ВАС МОЖЕ ДА ВИ ПИСНЕ
2
4
 
15
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
Скоро корумпирата милиция- прокуратура-*** журналисти ще бъдат съдени от народен съдНемогат да арестуват 4 милиона българи дори частните заптиета на Киро Японеца да използват сила !
1
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо жив да го ожалиш! ***!