Застрашава ли 5G човешкото здраве?

Страхът идва единствено от незнанието, заявиха експерти
Обновена: 30 юли 2019 10:26 | 30 юли 2019 10:08,
79

Общата експозиция на електромагнитна енергия на 5G не е по-висока от тази на 4G, обясни проф. Мишел Израел от Националния център по обществено здраве и анализи, позовавайки се на изследвания, извършени във Франция.

Още по темата

По думите му притеснения относно здравето обаче има, защото всяко ново нещо се приема с недоверие.

"Цялата експозиция е подвижна. Електромагнитната енергия е твърде малка, за да навреди на човешкия организъм", посочи проф. Израел.

Единственият доказан ефект в диапазона от няколко гигахерца е топлинният. Колкото по-къса е дължината на електромагнитната вълната, толкова е по-малко проникването ѝ в човек - загряване има само върху кожата. Няма доказани вредни ефекти от тези вълни, твърди той.

"Светът ще стане по-свързан. Мобилните устройства ще станат още по-полезни, ще станем още по-зависими, животът ни ще стане още по-лесен", изтъкна предимставата на 5G IT специалистът Иван Ванков.

Той обясни, че новата мрежа няма да доведе до по-високи нива на сигурност за информацията.

"Това е просто един виртуален кабел, по който се движи някаква информация", уточни Ванков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
59
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Мнението на един единствен човек не доказва нищо. Противоположните мнения са много повече, а вече има и държави в които 5G е забранена! Защо ли?
15
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
леле къв мазен лъжец, има стотици изследвания които показват, че има риска е с голям потенциал, освен това това са къси вълни и ще са нужни антени на всеки 300 метра.
14
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проф. Израел? Ааа, ясно. Всичко е точно.
13
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общата експозиция на електромагнитна енергия на 5G не е по-висока от тази на 4GА защо тогава ни трябва това 5G след като и 4G върши същата работа?Ужас.Хората се разболяват все повече и повече,а те продължават да ни облъчват и тровят с какво ли не.
12
2
 
46
 
! Отговори
Router преди 5 години
Много е полезно за здравето даже!Защото бавният интернет, насичането и лагването повишават нивата на стреса, освен това при онлайн гейминг, могат да ви застрелят като куче.
11
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте сега, ще ви го обяня простичко. Има си един лимит от еди колко си W(вата) излъчване спрямо kg(килограм) телесно тегло. Установен си е за различните видове вълни. Прехвърлянето на този лимит ДОКАЗАНО уврежда жив организъм. Лъченето под този лимит не е абсолютно безопасно, но и не причинява директни вреди.Тоест, ако си генетично предразположен към болест(напр. ракови някакви) и те лъчат с 50% лимита, то шанса ти да заболееш... какво? Правилно - се увеличава.Просто информативно.
10
0
 
52
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Доста професори слушахме как хормоните в противозачатъчните са безвредни, докато се оказа, че не е баш тъй, та и тук същата работа
9
1
 
57
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Затова ли забраниха в Брюксел инсталирането на каквато и да е 5G технология под претекст, че "Хората там не са опитни мишки"?Не е достатъчно тествано, отделно влиянието на вълните и цялата мрежа може да я усети всеки човек, който се качи в планината и осъзнае колко по леко се чувства.
8
1
 
64
 
! Отговори
Българина преди 5 години
А защо ли Брюксел и Амстердам общините са взели решение за забрана 5г??????? За какви ни е? Достатъчно ни облъчват 3 оператора, 1300 сателита, 30 радиа и телевизии. Кому е нужно това? Единствено раковия бизнес ше спечели, лекарства ренгени процедури и гробари. Национален референдум за това
7
2
 
63
 
! Отговори
Как преди 5 години
се прави изследване дали нещо е полезно или вредно? Върху ОПИТНИ мишки. Сега не знам как е , щото може някое НПО да ги защитава. Бях гледал в Германия на една поляна до къща настанили "доброволци", студенти да казват дали им вредят антените на една кула, цялата накичена. Те бяха много доволни, защото карат ваканцията за някое евро. А месните живеят там цяла година! Всички с мигрени! Нямате идея колко ни облъчват и без 5G. Радари-пълно, жици навсякъде, военни, ТВ, радио, ГСМ, ...
6
2
 
66
 
! Отговори
Хоп преди 5 години
След 10 години ще се разбере дали е опасно 5G или не. Прекалено много се опитват да обясняват колко е безопасно разни професори, за да си получат премията.
5
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, а какъв ли ефект има 5G върху насекоми, птици и т.н. ????
4
4
 
71
 
! Отговори
men преди 5 години
най интересното е че във високотехнологичната държава израел 5Г е забранено. защо ли? чакайте да почнат да монитрат куличките в училища и да накачат децата ви с джаджи да им следят развитието и бройте дните до онкологията.
3
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че е опасен - в момента глу.аците с 4G не излизат от фейса, а 5G няма и да мислят без телефон в ръката...
2
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човешкото здраве е застрашено главно от простотията на хората.
1
3
 
74
 
! Отговори
Един преди 5 години
"Мобилните устройства ще станат още по-полезни, ще станем още по-зависими" - и откога да си по-зависим е нещо положително, та да ми го хвали професор с името Изрaел?