Пенко Господинов и Анастасия Лютова се завръщат в "Паякът"

Може да ги гледаме в "Сфумато"
11 яну 2013 14:05, Петя Славова
0

Снимка: Сфумато
След кратка пауза постановката „Паякът” отново се завръща на сцената на „Сфумато” през новия театрален сезон.

Съпрузите Пенко Господинов и Анастасия Лютова ще бъдат брат и сестра сиамски близнаци за 60 минути на 23 януари от 19.00 часа.

Пиесата, с номинация за „Аскеер” в категорията за драматургия, поставя на фокус взаимоотношенията в двойка - близостта и необходимостта от нея, нейната невъзможност.

„Паякът” разказва за брат и сестра сиамски близанци, които навръх рождения си ден, непосредствено преди операция по разделянето им, се впускат в тъмните лабиринти на неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксално различни желания за свобода.

„Паякът” е първият съвместен творчески проект на двамата млади режисьори Димитър Димитров и Йордан Славейков. Постановката беше отличена с две награди от Международния фестивал на камерните театри и малките форми „АртОкраина” в Санкт Петербург - Русия.

Актрисата Анастасия Лютова получи приз за „най-добра женска роля”, а втората награда е за „най-добро представление/ силен театрален експеримент нa  режисурата и екипа, създали представлението”.

На 27 януари в „Арт хостел” пиесата ще бъде представена като водещ текст в списание „BLOGЪТ за театър” на театроведа Гергана Пирозова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари