Нови високопроходими коли за Гранична полиция

За всяко свободно място за граничар има по трима кандидати
16
Нови високопроходими коли за Гранична полиция
Снимка: БГНЕС

Още през май започва доставянето на 360 нови високопроходими автомобила за охрана на границата, което е рекордно количество. След два месеца започва монтирането на камери в 110-километровия участък, в който нямаше. Това каза директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) главен комисар Антон Златанов в Болярово, където присъства на откриването на възстановеното Гранично полицейско управление (ГПУ),цитиран от БТА.

По думите му най-важен остава кадровия ресурс. Работи се успешно за попълване на вакантните места в "Гранична полиция".

"На последния ни конкурс за 200 вакантни бройки 650 души подадоха документи, което е невиждано от доста години, т.е. за всяко място по трима кандидати, и ни дава възможност да подберем по-добрите. Лятото, когато станах директор, заварих над 700 вакантни бройки. Това е огромен недокомплект, над 10 процента", каза Златанов.

Той посочи, че очаква след законодателни промени, Министерският съвет и парламентът да одобрят увеличаване на щата на "Гранична полиция". "Да бъдат отпуснати 1264 бройки. Изчислили сме, че този брой е необходим, за да преустановим постоянното командироване на хора от вътрешността на страната и да оголваме градовете и страната", коментира още Антон Златанов.

Продължава надграждането на системите за видеонаблюдение по границата. Ще получим още много техника и термовизионни камери, с които да подобрим нашата работа. Стремим се да направим нашата граница интелигентна, както е терминът в Европейския съюз и във Фронтекс, каза още Златанов.

През последните четири месеца са неутрализирани четири организирани престъпни групи за трафик на мигранти. Натискът по границата в момента е под контрол, процесът е овладян, но не е спрял. Напълно наясно сме и сме реалисти, че при затоплянето на времето, пролетта и лятото ще се засили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Евроджендърмерист преди 1 месец
И за какво са им тези високопроходими автомобили, то се разбра след посещението на ала-балик Дренков в Австрия, че мигрантите вече ще идват само със самолети.
14
0
 
0
 
! Отговори
Читател до Аноним12 преди 1 месец
И аз я пазех. Но не влизаше никой а искаха да бягат. Различно е.
13
0
 
0
 
! Отговори
Решението преди 1 месец
Масивна висока ограда - стоманобетон, с дълбоки основи, поне 10 м висока, с монтирани по нея режеща и бодлива тел, с възможност за пускане на ток, а по високи стълбове монтирани специализирани камери, прожектори и говорители. Възстановяване на кльоновете навътре. Оборудване с дронове. Увеличаване на състава и много по-добро обучение, заплащане и оборудване. Поне това. Ако решим да помечтаем - автоматични системи за стрелба - който мине, автоматично отстрелван. Мълвата бързо ще се сразнесе и край
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Високо проходими коли им трябвали на глезльовците?! Едно време тая граница съм я пазил и аз - имахме кучета, автомати, имаше електросигнализационна система и това е Имаше един руски джип, с който се возеха началниците, всички други - пеш!Както си спомнят родените преди 89-та, по тия граници пиле не можеше да прехвръкне. Сега минават цели автобуси наведнъж - десетки хиляди на година. За да ги спрат не им трябват джипове, а хора с топки и трябва да им бъде разрешено да стрелят, другото е бошлаф
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, ако бяха направо пуснали БТР-ите сега от къде ще крадат.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мдааа, подарихме БТР-и, сега ще даваме пари за нови машини.... ТОТАЛНА НЕАДЕКВАТНОСТ ТРЕСЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!!!
9
0
 
8
 
! Отговори
тунелчета преди 1 месец
За любителят на чуждите погачи: Договор за проектиране и строителство: РД-33-15/16.10.2018 г. Дата на стартиране на проектирането: 18.03.2019 г.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "В София 67 трамвая, 120 електрически автобуса, това нищо ли е?" ----------- поръчани, платени и закупени от управлението на самоковската краддла! Единственото, което успяхте вие да направите бе да сложите двама пееераса на билборд на орлов мост!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "за 6 месеца хеликоптери, нови коли, магистрали, тунели, по-високи пенсии, заплати," ------ абе п00серко, много поздрави на хиееената и да смени доставчика на пица! Тунеът е започнат по боково, пак по негово време вземаха комисионни за хиляди полицейски/гранични автомобили, 1 км магистрала не са построили ппдебеебилите, хеликоптерът откакто дойде от италия е лятял само веднъж да разходи вип-овете до кремиковци и после пак да събира прах в хангара! Високите пенсии и инфлацията не дого
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В София 67 трамвая, 120 електрически автобуса, това нищо ли е?
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега след всичките тези промени, ще вдингат още мизите за бежанците и съвсем ще ги ошушкат!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като разбраха каква е тарифата за нелегален трафик ,ща се избият да кандидатсват!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че какво им беше на сегашните..
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бокоо, чуваш ли, за 6 месеца хеликоптери, нови коли, магистрали, тунели, по-високи пенсии, заплати, ти кво? за 12 години 1 мед. хеликоптер не можа да осигуриш, но пък частна лаборатория на границата имаше....
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заповед за стрелба на месо по нарушителите кога?