Героят от хотела: Казах им да спрат тока и да ми подадат пожарогасителя

Огнеборецът бил на почивка, когато пламнало котелното
27 фев 2024 16:38, Петър Бойчев
15
Героят от хотела: Казах им да спрат тока и да ми подадат пожарогасителя
Снимка БНТ

Огнеборец спаси от пожар хотела, в който бе отседнал по време на отпуска. Случаят е от Плиска, а героят от Русе решил, че докато чака да дойдат колегите му от близката противопожарна служба, може и сам да започне гасенето на пламъците, предаде БНТ.

В неделя сутринта младши инспектор Теодор Досев пиел кафе в хотела, когато женаалармирала, че навън нещо гори. Пожарникарят излязъл и видял, че огънят е в котелната част. Имало е опасност бързо да се разпространи в хотела.

"Имаше лека паника в персонала. Казах, че съм пожарникар, да запазят спокойствие, да звъннат на 112, да спрат тока в хотела и да евакуират хората. Казах им да ми донесат пожарогасителя, за да мога поне частично да огранича пожара. Успях да овладея ситуацията, получих и помощ от гостите и персонала на хотела", обясни Досев пред обществената телевизия.

Малко по-късно на място пристигнал пожарен екип от Нови пазар. Огънят вероятно е тръгнал от късо съединение или неизправност в някоя от системите, предполага мл. инспектор Досев. В ресторанта на хотела е имало около 20 души.

Реакцията на младия пожарникар не изненадва колегите му, каза главен инспектор Иван Иванов - началиник на районната пожарна служба в Сливо поле. "Той е служител от 2019 г., като многократно е показвал своите качества. В конкретната ситуация благодарение на неговата бърза реакция щетите са сведени до минимум".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Браво на момчето! преди 2 месеца
Браво на момчето! Това е човещина и мъжество! И професионализъм! По принцип в хотела трябва да са обучени какво да правя в такава ситуация - хубаво е, че момчето, вместо да им обяснява това (както някои професори погрешно биха направили), е свършил необходимото и е подходил адекватно. Те вече ще знаят също. Хубаво е, че всичко е наред!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това му е работата. Бързо се е ориентирал и е поел риск. Сигурно е разбрал каква е причината, с какво гориво е котела и дали има опасност от експлозия.
12
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 месеца
"че докато си почивам, да видя кво мога да свърша.."
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГАСИЛ СЪМ ПОЖАРИ,ТАКА ЧЕ ДЕЙСТВИЯТА НА ПОЖАРНИКАРЯ СА НАПЪЛНО ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ И ДОСЕВ ЗАСЛУЖАВА ПОХВАЛА ЗА НАВРЕМЕННИТЕ И БЪРЗИ ДЕЙСТВИЯ!!! И НЕ САМО!!!...
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СЪЪБАРЯЙЙ !!
9
17
 
2
 
! Отговори
СССР преди 2 месеца
А НАП пита ли откъде има пари този за екскурзии и хотели? Или пак удобно си спинкат щото наш човек?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Даги бутат по бързо тия грозотий,особено по мутроморието
7
3
 
6
 
! Отговори
Юрий Кучев преди 2 месеца
И аз навремето исках да стана пожарникар, но се отказах в последния момент, преди кандидатските изпити. Друго си е човек да върже възела, сложи костюма, куфарчето, чепиците и на стола. Пожарникарството е неблагодарна професия, но пък някои си ги влече.
6
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз ако бях нямаше да си мръдна пръста, щях да оставя да изгорят като факли. Няма смисъл от съществуването на българското племе.
5
5
 
10
 
! Отговори
нас червеното знаме. преди 2 месеца
Българина е идеалния комунист-мързелив,завистлив и т ъ п!
4
2
 
25
 
! Отговори
юнак преди 2 месеца
Браво на него!Да е жив и здрав!
3
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе аз бих даже донесъл дърва да изгори по бързо.Тия хотелиери имат по 3-4 луксозни коли, но плащат мизерно.Персоналът е трябвало да го върже и озапти тоя герой !!!
2
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пожарникарите обикновено са неграмотни хора. Аз едно време исках да ставам пожарникар, като казах на нашите, баща ми вика - избери си нещо по-перспективно, например счетоводител, банкер, адвокат, нещо такова.
1
1
 
32
 
! Отговори
Тео преди 2 месеца
Това момче е голям карък, значи! Един път да реши да си почине на хотел и ... айдеййй - пак на работа!