Полицията залови за ден 37 пияни и 8 дрогирани водачи

Проверени са 9 877 моторни превозни средства
18 фев 2024 18:10, Красимир Ангелов
28
Полицията залови за ден 37 пияни и 8 дрогирани водачи
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 37 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 8 - под въздействие на наркотични вещества или техните аналози, съобщи МВР.

От употребилите алкохол 20 души са шофирали с от 0,5 до 1,2 промила, и 17 - с над 1,2 на 1000, четирима са отказали  тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 8 водачи, един е отказал тестване.

При специализираната операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 9 877  моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 11 792 водачи и пътници. Съставени са 2 919 фиша и 599 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ли патици напомпани с ботокс от тях? Някоя известна?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много е яко, че има такива новини. Все едно, че искат с тях да докажат колко са полезни милиционерчетата.
14
0
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 2 месеца
Тествайте всяка сутрин т.ъпите ченге.та преди смяна със същите тестове и тогава ми обяснявайте кой и какво е хванал.Как може за тях да не важат,а за мен и всички други да важат?Ако някой може да ми обясни с какво се различава ушевия с пищов на г.за от мен,ще го призная!Само,че няма такъв индивид!И защо всички институции мълчат за видното неравноправие е ясно.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
13
0
 
7
 
! Отговори
ффф преди 2 месеца
Искам всяка сутрин да тестват полицаите и да се спазва закона от тях... после да тестват и народа... и да четат и пилат всеки ден статистика по рпу та
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бедната държава да им отнеме колите.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Последно - отнемат ли се автомобили или не се отнемат при наличие на алкохол в кръвта!!! Или пак се размиха нещата.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е ИКО.НИЩО
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В неделя е позволено
8
0
 
4
 
! Отговори
Заловилисамъдя преди 2 месеца
Злите езици говорят че ценоразписа на бандата младопенсиониращи се, корумпирани трудоустроени морално разложени шуробадженакорушветчийски ceлинчuта,бил следният:-такса спокойствие, хилядарка на месец,при годишен абонамент.две бимберици да се оправим при позитивен тест.поне хилядарка за нелицеприятна снимка в градски условия.да си трезвен като веждичката след беля,от тройка до десятка. Имало и други,екстри.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Станахме жетер сащ и холандия. Интересно ми е, дали въобще има трезви шофьори? Те май изчезнаха заедно със социализма.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И в тестовете на полицията редовно се хващат лекарства обезболяващи, за диабет и кръвно и така се отнемат автомобили на нищо неподозиращи водачи.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наличието на пияни и дрогирани по пътищата полазва, че промените, които напарвиха ПП и ДБ в закона ме са ефективни и хората продължават да пият и карат.Значи мерките на Кирил Петков не работят, а само тероризират нормалните българи!
4
4
 
11
 
! Отговори
Niki13 преди 2 месеца
полицейския произвол е непоносим, да припомним в ЗДП освен тормоз на водачи полицията има и други задачи, която тя упорито не върши. Да припомним хванатите полицаи с манипулираните резултати и рекета.Да пропомним,че полицаите сутрин спряха да ги проверяват за наркотици, защото тестовете показват нереални резултати, но за водачите останаха. И накрая журналистите ако могат да пишат истината, заглавието трябва да е "Полицията залови за ден 37 възможно употребили алкохол и 8 възможно употребили др
3
2
 
8
 
! Отговори
az преди 2 месеца
от тия 8 дрогирани , на 5 кръвните проби , ще излезнат отрицателни (официална статистика 58% ) , само дето тия 5ма ще стоят половин година без книжка , кола и набедени за наркомани. Време е да има корекция и да махнат тия полеви тестове - директно кръвна при съмнение и след 1г като излезне теста да е последващата реакция.
2
1
 
6
 
! Отговори
Лъжат преди 2 месеца
Покажете документ
1
6
 
8
 
! Отговори
Дучефф преди 2 месеца
Само яко къртене, конфискация и 1г. ефективно в Кремиковци или Казичане