Йорданова: Справката на ДАНС е литературен разказ

Няма предложени реални обстоятелства
Обновена: 30 окт 2023 18:54 | 30 окт 2023 16:45, Росен Стойчев
68
Йорданова: Справката на ДАНС е литературен разказ
Снимка: БГНЕС

Така представената справка на ДАНС е литературен разказ в рамките на 3 страници. Той не удостоверява по надлежен ред каквото и да било факти и обстоятелства, които да попадат в хипотезите на Изборния кодекс и могат да доведат до отмяна на машинното гласуване.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова след заседанието на Върховния административен съд (ВАС) по делото срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за отмяна на машините за гласуване, предаде репортер на БГНЕС.

Петър Славов заяви пред съда, че в доклада на ДАНС няма данни за несъответствие в машините за гласуване.

Надежда Йорданова от своя страна също подчерта, че справката на ДАНС така, както е представена, няма удостоверителна сила.

Цветелина Пенева, председател на Обществения съвет към ЦИК, помоли съда решението на ЦИК да бъде обявено като незаконосъобразно, като отбеляза, че са нарушени правата ѝ на български избирател, и то абсолютно неоснователно.

Росица Матева каза, че решението на ЦИК е взето с цел сигурност. По думите ѝ действията, които заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е извършил по информация на ДАНС, не са част от процедурата, свързана с удостоверяването на съответствие на хеш кода, а твърденията, че тези действия са част от процедурата, не се съдържат в протоколите.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
15
 
! Отговори
жабчо преди 6 месеца
неуважаема, не доклада е литературен разказ! аз за други разкази не знам!ами вие сте литературна карикатура, очевадна грешка на биологията!
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Амо Како ,дека е Ристе лодкаря,и оня дето ослабна от подмазване на делян и доган ? "герои" "демократи " -за Пари Продадохте Род и Родина !Излъгахте ни Вероломно ! -сглобки с дпс и геп -затова ли ви гласувахме Бе ?
32
5
 
15
 
! Отговори
МАГАЗИНЕРКИТЕ преди 6 месеца
ОТ ЦУМ НЕ СЛЕДВА ДА КОМЕНТИРАТ ПОДОБНИ СЛОЖНИ ТЕМИ. ТАЗИ ПРОСТА И СЕМПЛА ЖЕНИЦА Е ПО- ДОБРЕ ДА РЪКОВОДИ НЯКОЙ КОЛХОЗ, ПТИЦЕФЕРМА ИЛИ СВИНАРНИК.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 17 Е, как го има в Труд, като е секретен :)
30
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 6 месеца
С цел сигурност, българските граждани да спрат да дишат, понеже тук въздухът е един от най-мръсните :)
29
6
 
2
 
! Отговори
:) преди 6 месеца
До Fena 26 Каза гербавият платен писач :)
28
3
 
7
 
! Отговори
Иванчо Гешев преди 6 месеца
Бившият Главен Прокурор Иван Гешев се опитва да се крие при ромите в Кюстендил при прокуроката Камелия Стефанова, казват, че искал да става адвокат! Воайор от Перник!
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абсолютно активно мероприятие! Като всичко в което е замесен Тошко(сценариста)!
26
7
 
13
 
! Отговори
Fena преди 6 месеца
Набедената за юрист госпожа, трябва да знае, че на този свят освен слугинаж, подмазване и навеждане в името на заветната цел "да стане депутат" има и професии, в които хората си вадят хляба с труд, четене и мислене. В парламента и правителството е пълно със заплатаджии дето едва ли могат да осмислят какво точно означава " да свалиш сорс код на флаш памет" и то в деня след приключване на тестовете. Пълно с "юристи", ама един програмист няма - явно не могат да си затварят устата. :)
25
7
 
10
 
! Отговори
Закон преди 6 месеца
Решението на ЦИК е взето с цел сигурност....този цитат сам по себе си показва,че решението не е взето с цел спазване на закона. С други думи ЦИК е нарушила съзнателно закона....Е, какво трябва да стане за да бъдат наказани нарушителите на закона?
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Разграждане на кое място е в София? Аааааааахахахахахаха. А ИТН? Аааааахахахахахахахаха.
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Питайте Тошко скандала, Костадинов късата клечка или Трифонов маркуча. Те ще ви разкажат подробно за злоупотребата..
22
9
 
13
 
! Отговори
Тома неверни преди 6 месеца
Тази пъпчива дамичка ,кой и е дал старт в парламента-ни акъл,ни визия,...някой закъсал,да??
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 17: това цялото е заглавие от труд.
20
1
 
5
 
! Отговори
... преди 6 месеца
До Анонимен500k реда код :) заснет :)
19
1
 
8
 
! Отговори
azz преди 6 месеца
Е,ти па си много убава.....
18
6
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Анонимен/15 "И в Северна Корея оня туммбак решава кое е манипулативно и кое не. Комунизъм в действие, така и партията преценяваше навремето а не народа!" - Така е в ЕС. Нали за ЕС гласуваш? Какво ревеш!?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
*Докладът на ДАНС първо в "Труд news": Стойнов заснел неправомерно изходния код на машините "да си го гледа и да си поиграе с него" (факсимиле)*
16
4
 
13
 
! Отговори
Аноним преди 6 месеца
Дотегна ми да слушам машини машини машини ШЕПА викащи и по телевизиите манипулират с тези машини Интересуват ли ви хората българите държавата имате ли мисъл изобщо за България Къде в Европа гласуват с тезивенецуелски машини Никъде Голямо потъване е вече за държавата ни А няма ли кой да каже на ГЕРБ че грешат и защо са се хванали за шарлатаните невиждат ли чепотъват
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И в Северна Корея оня туммбак решава кое е манипулативно и кое не. Комунизъм в действие, така и партията преценяваше навремето а не народа!