Йовчев: Влизане в Шенген е трудно изпълнимо през тази година

Бивш вътрешен министър зове за реални реформи
24 окт 2023 23:50, Росен Стойчев
24
Йовчев: Влизане в Шенген е трудно изпълнимо през тази година
Снимка: БГНЕС

Цветлин Йовчев, бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи, обясни пред БНР, че посещението на министър-председателя в Австрия - една от страните, които ни спират по пътя към Шенген, е важен елемент от решаването на проблема, но това не е достатъчно.

Още по темата
"Надявам се, че е подготвено, както трябва, защото се изискват много големи дипломатически усилия предварително".

Трябваше да синхронизираме нашите действия с румънската страна, посочи още той.

"Ако го бяхме направили, щеше да има много по-голям ефект", категоричен бе бившият МВР шеф.

Необходимо е да търсим сериозна подкрепа от страните, които са с най-голямо влияние в ЕС, отбеляза още Йовчев.

"Търсенето на такава подкрепа изисква и постигане на определени договорни отношения – т.е. ние трябва да поемем определени ангажименти, които страната е в състояние да изпълни по отношение на извършени реформи".

Влизането в Шенген е една от причините за съществуването на сегашната управленска сглобка. То обаче изглежда трудно за осъществяване до края на тази година.

"Конституционната и съдебната реформа също няма да вървят по начина, по който беше предварително декларирано. Това ще разклати основата, върху която е формирано сегашното мнозинство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: обявиЦветлин Йовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Сглядата - неуспешна преди 6 месеца
До Посмешището 14, само като са го видели в Австрия какво представлява на живо Денков и като знаят какво представлява "сглобката", веднага са решили да не ни приемат поне още 50 години, докато днешните властници изчезнат от историята.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От какъв зор ни е този Шенген?!? Само ни будалкат с него. В западна Европа скоро ще се скапе всичко. Ползата ни от това "влизане" е нулева, напротив, ще влезем в следващи проблеми.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пишете за мощното кроше,което австрийците забиха в суратя на говеждото *** Денков.
15
0
 
6
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
А Румъния колко неща предприе, че чак реши и да ги съди.... Обаче нашите д давци даже не го и изтъргуваха, чинно се подчиняват на външните заповеди, само интереса на българина не го интересува. И не, не е само чакането по границата с Гърция за море. Чакат камионите, от което се губят пари, губят се и пари заради замърсяването на същите тези камиони и т.н. и т.н. Губим пари и от това, че гръцките пристанища не могат именно заради шенген да станат конкуренция на немските и холандските
14
3
 
5
 
! Отговори
Посмешището преди 6 месеца
Денков си мисли, че като ходи да хленчи и лъже австрийците някой ще му повярва. Те знаят много добре, че България се управлява пряко от мафията и че трафика на бежанци е бизнес на високо поставени политици е който е въвлечени полиция, съд, прокуратура и всякакви служби. Много добре де получава така хем няма Шенген хем им натриват му,, цу_ ните на нашите разбойници.
13
1
 
10
 
! Отговори
Весо преди 6 месеца
Молеца Денков се прибра от Австрия, като препикано мушкато!В прав текст му беше казано,че правителството е от крадци!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Знаем и "реформите" на Йовчев. Помним народната милиция и от негово време.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Господ сам свивал гнезда на глупавите врабчета. Стара поговорка.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никога няма да влезнем в Шенген, а не ни и трябва.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Конституционната и съдебната реформа също няма да вървят по начина, по който беше предварително декларирано. Това ще разклати основата, върху която е формирано сегашното мнозинство".-----------------За мнозинството не знам, но със сигурност липсата на реформи ще разклати мястото на България в ЕС. Така че нищо чудно 2024 да сме аут.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То е невъзможно! Въобще! Във връзка с това, че идеята ШЕНГЕН вече е минало, и съществува само на хартия!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И по-добре кой има нужда от тая балканска мафия в Европа. ДС си поделиха държавата и си учредиха мафия с олигарси през тези 33 години. А сега искат и европейци да са
6
3
 
8
 
! Отговори
дообрее преди 6 месеца
англичаните по летищата са в нашето положение, минават проверка на документите. Това отнема макс 10мин. Те сами пожелаха това. Англичаните не са глупави щом излязоха от ЕС.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ми трудно ще е ако влезат партии като Български възход с някаква миска руса да излагат нацията...
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Емигрант Всъщност на обикновеният българин единственият проблем със Шенген му е чакането на границата с Гърция. Вместо да отива на море за 2 часа, губи още час отгоре на Маказа и Кулата. Никакъв друг ефект няма Шенген за българина.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
,,Трябваше да синхронизираме нашите действия с румънската страна, посочи още той."Ако го бяхме направили, щеше да има много по-голям ефект", категоричен бе бившият МВР шеф.....Тук съм на пълно съгласен с него България и Румъния заедно могат да притиснат Европа.Все пак Румъния граничи с и партията Русия.Бългсрия пък с една оляма държава като Турция и излаз на Босфора Но иска се стретегия.Не чалъмите на хитреца от Банкя...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нема нищо, важното е че кирето обеща на овцете за Коледа да са вътре. хи хи хи
1
2
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 6 месеца
Цялата нация българска ли е болна от НАИВНОСТ ? Кой ще ви пусне в Шенген бе, с тези КОРУМПЕТА които обитават народното ви събрание ? Що за народ, що са политици ? Едните лъжат наивно, другите пък им вярват и се надяват ? ПЕЕВСКИ е със забрана да влиза в САЩ, вие го избирате за депутат без конкуренция,САМО ТОЗИ ФАКТ НА КОРУПЦИЯ е достатъчен да останете извън Шенген и да висите като кервани по границите,а на цялата тази иdиотия пък журналята ви неадекватни постоянмно му бутат микрофони в муцуната