Предстои да се въведат електронни бележки в детските градини

Издадени са милиони
22 окт 2023 10:20, Росен Стойчев
17
Предстои да се въведат електронни бележки в детските градини
Снимка: БГНЕС

Следващата стъпка е да се въведат електронни извинителни бележки и в детски градини, и в яслите. Това каза в студиото на Нова министърът на електронното управление Александър Йоловски.

Още по темата
Той заяви, че няма никакви сериозни проблеми в системата и тя работи безотказно в училищата у нас.


 „Откакто са въведени електронните бележки има издадени над 38 млн. Почти всички са изпълнени. В понеделник стартираха белите рецепти. До петък са издадени 135 000, 60% са изпълнени в петък. За жълтите и зелените бележки изпълнението е 100%. Проблем със системата няма”.


За периода от януари 2022 г. до 16 октомври тази година са издадени малко над 44 000 електронни бележки. За първите три дни, откакто станаха задължителни, вече има повече, отколкото за две години и половина”, допълни Александър Йоловски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
После защо не се раждат деца. Детски градини няма за всички но за сметка на това са задължителни. По-голям абсурд няма и в "Параграф 22".За детски ясли въобще няма да повдигам темата. Постоянно се говори за строителство на детски градини а никой не обелва дума за повишаване на капацитета на съществуващите.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво дигитално робство бълнувате?Развъдниците градини са вариант само за държавните служители.Всичко друго под ножа.Нямаш ли 24/7 гледачка си жив погребан с дете в това блато.Заслужавате си 6 млн.аборта,накрая само *** ще има по тия земи.
9
0
 
6
 
! Отговори
Демократ Европеец преди 6 месеца
Обезателно заверени пред Нотариус.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Взеха да ви конфискуват автомобили, скоро и жилищата ще измислят как да ви приберат, вижте новите промени в закона за етажна собственост. А вие си спете хубав зимен сън!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Радвайте се, че ИИ не ви лечи още.
6
2
 
0
 
! Отговори
до коментар 5 преди 6 месеца
А ти какво искаш . Да се редиш на опашки или пък джобовете да са ти пълни със смачкани рецепти и медицински бележки и направления . Мазохист ли си човече !?Нали всички се уплаквате от мързеливите тетки на гишетата дето ги мързи дори да те погледнат
5
0
 
8
 
! Отговори
такаа преди 6 месеца
Остават яслите,лудниците и старческите домове.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дай и в яслите направо.
3
0
 
4
 
! Отговори
Байчо преди 6 месеца
видяхме с електронните рецепти какво стана . У нас нищо от първия и втория път не става , така че и тук ще има спънки.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Електронни бележки, трудови книжки, здравни досиета, винетки и т.н. и т.н. Министър на електронното управление, технократско правителство... Свикнахте ли с терминологията? Спите, драги ми мишлета! Остава още малко, само цифровите парички и няколко детайла останаха! След това ще сте като палестинците в ивицата Газа!
1
0
 
15
 
! Отговори
Браво преди 6 месеца
Предстои да се въведат електронни бележки и в гробищата. И каква е файдата - едни пари отиват някъде си за се вдигат заплатите на софтуеристи, а ползата е никаква. Най вероятно текат огромни комисионни при тия поръчки.