Някои предприятия опитват да заобиколят правилата

Това обяви Владислав Михайлов
10 окт 2023 11:08, Росен Стойчев
9
Някои предприятия опитват да заобиколят правилата
Снимка: БГНЕС

"Категорично подкрепяме всякаква форма на допълнителен потребителски контрол. Потребителите не са хора, които само трябва да купуват и да плащат съответните продукти."

Това заяви пред БНР председателят на УС на Националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов във връзка с огласените резултати от проверка на гражданско сдружение за качеството на сирене, предлагано на пазара като овче. Според него това е "доста силна корективна схема, която допълва официалния контрол". По-късно днес пред медиите млекопреработвателите ще излязат с официална позиция по темата.

Някои от предприятията, които са малцинство, единици, правят опити за заобикаляне на правилата, посочи Михайлов. По думите му същевременно "десетки, стотици предприятия в България работят по правилата".

Още по темата

"Не съм видял конкретните документи, но мисля, че в цялото нещо има основание за притеснение, след като и БАБХ е стартирала процедура, отделно КЗК се е задвижила. Имат основания."

Задължително е потребителите да знаят имената на фирмите нарушители, смята председателят на Националната асоциация на млекопреработвателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: продуктикомпании
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Откъде овце? При соца имаше няколко милиона овце и се купуваше само овче сирене и кашкавал.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Снимката е на ЛБ, щото подбива свръх надценките и се води кампания от млечните чорбаджии против държавната фирма. пп-дб що уволни директора, не е случайно.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега остава нарушителите да излезнат на протест под мотото "Забраната за краве мляко в овчето сирене убива бизнеса ни"
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо сте сложили снимка на ЕЛБИ, при положение,че се установи Маджаров? Доста подвеждащо....
3
0
 
22
 
! Отговори
така е преди 7 месеца
И не само имената на тези фирми, а на всички хванати досега с фалшиви продукти. Разбира се глобите да станат процент от оборота.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разходете се в Лидл някъде из европата и ще видите че кашкавалите са хем по-евтини хем по-качествени. Какво бъркат наще не знам. Хем скъпо, хем с ниско качество, хем постоянно ревът че са на загуба, пък явно са и на загуба, щото нали някой фалираха.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След като разбрах че дори Маджаров ползвали краве мляко в овчето и козе сирене вече вдигнах ръце. Млекопроизводството в БГ е хем скъпо хем ниско качествено.