Възрастно семейство ограбвано от нагъл крадец, не са му повдигнати обвинения

Разпознат е
18 авг 2023 07:57, Росен Стойчев
45
Възрастно семейство ограбвано от нагъл крадец, не са му повдигнати обвинения
Снимка: БГНЕС

Възрастно семейство е обект на кражби от години, но досега осъдени няма. Случаят е от ботевградското село Скравена, съобщи БТВ.

При последното посегателство камера е запечатала лицето на извършителя. Пред полицията обаче той отричал вина и бил освободен.

Още по темата

От години семейство Вълчовски са подложени на кражби – изчезват животни и храната, която произвеждат. Синовете им монтират камери преди производството на последната им голяма партида овче сирене.

Оказва се, че заснемането на крадеца, той е бил задържан само за 24 часа и след това пуснат. Отнася 11 кофи с овче сирене.

Стаята на Генка Вълчовска е само на няколко метра от помещението, което е обрано.

„Не сме чули нищо. Сутринта станах към 4:30 часа сутринта. Влязох в мазето. 11 кофи със сирене бяха изчезнали. Отключва вратата с някакво желязо. Влиза вътре, затваря вратата. После изнизва по две кофи. Една кофа е около 8 килограма – общо около 100 килограма. Не можем да дадем пари на децата си и внуци имаме. Баща ми цял живот е бил овчар. Затова го произвеждаме – за да им дадем сиренце, агънце, заек“, обясни Генка.

Когато полицаите виждат кадрите, веднага разпознават извършителя.

„Казаха, че това е Пиката. Постоянно прави кражби из селото“, добави Никола Вълчовски.

От прокуратурата отказаха да коментират случая с обяснението, че разследването е в начален етап, въпреки че кражбата е извършена преди един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: прокурорсело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
9
 
! Отговори
Alex преди 8 месеца
Идвам с ГЛОК и ще реша въпроса Прокуратура и Полиция ли? Ми те са нелегитимни от друга плане та, бе лельо!
41
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В цялата страна е така - полицаи , прокурори , следователи , съдии , държавни служители в най-различни органи и учреждения категорично отказват да си вършат работата. И се прикриват едни други и си пазят работните места , за да продължават да източват заплати.
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 36 - Нищо не си разбрал. Написах, че всяко село е в обсега на някое РПУ и служителите на това РПУ получават заплати, за да гарантират сигурност на хората от съответните населени места. Ако те не могат да се справят, да назначат на техни места други, които могат.
39
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все пак живеем в Абсурдистан
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Типичния случай. Полицаите ги хващат, прокурорите и съдилищата поради една или друга причина не си вършат работата и ченгетата трябва да ги пуснат.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И това е основното. На мен не ми трябват чиновници да пишат протоколи. Нито пък дебелосеркоци да клечат на разклона че не си включил лятото фаровете за 20лв глоба. Затова си плащам на частна охрана. Но следва резонния въпрос - за какъв *** ми е това МВР и въобще тази държава?
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Точно така е както ушевия го е написал. По долу пък обясняват как всяка махала е в обсега на РПУ което гарантирало сигурността. Смях в залата. В реалността ако видиш въглена че ти изнася кофите със сирене и звъннеш на 112 патрул няма да дойде. След няколко часа ако звъннеш пак може и да се появи от обсега на РПУ за да констатират кражбата и препоръчат да си сложиш по- добър катинар. Ако обаче Ушев както някога имаше във всяко село полицай се появи след 10 Мин нещата се променят.
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Записите от камерите и снимките не се приемат за доказателство от българския съд! Така е по закон!Което е абсолютна глупост!!!И това трябва да се промени! Като толкова искат нашите политици да сме, като Америка, защо не приемат американските закони?! Такива смешни либерални закони, няма никъде, тук всеки си прави, каквото си иска и във всяко село и квартал има по един бандит и по един луд, които тормозят всички и никой не може да направи нищо!
34
11
 
4
 
! Отговори
Еврогейец преди 8 месеца
Бхк ,приветства това решение,Хеито да провери дали има разрешение тоя да произвежда сирене.
33
0
 
7
 
! Отговори
Да позная преди 8 месеца
Тоя е от Браун брадърс братството нали
32
1
 
19
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 8 месеца
Ами, да се оплачат на арменския поп - не разбраха ли тези производители, че държавата я няма вече ??? Имаме гелосани пуяци начело на правителство, безхаберен, некадърен, самозванец-президент, гнусни, нагли, корумпирани полУтици и т.ъ.п народ !
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
вечерно време да залагат капани и клопки
30
27
 
1
 
! Отговори
Ушев преди 8 месеца
Eлементарно е, запис от лична камера не е доказателство, и същевременно никой не може да докаже че токова сирене в такова количество въобще е съществувало, така че пенсионерите да си мълчат и да се молят да не отнесат някоя яка глоба за производство на сирене без необходимите документи...
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те не крадат, те берат. Това е бъдещето на това блато и според доклад на ЦРУ в БГ през 2050г ще има 1 млн маймунии, селата ще са изоставени и останалото 4 млн население ще е в 6 основни града. Бг умира бавно и безславно
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 23 Всяко населено място е в обсега на някое РПУ. Там получават заплати за да гарантират ред и сигурност дори и в най-откъснатите махали. Техен проблем е как ще го постигнат. Ако не могат, да си намерят друга работа.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ясно - -Правиш разумно предложение. И ККК е възникнал навремето по същите причини, когато се наложило белите фермери, разчитащи на труда си, да бъдат защитени от набезите на освободените роби. Получавайки свободата си, мнозина от тях не търсели работа, а предпочитали да живеят от грабеж. Това е истината за възникването на ККК.
26
0
 
18
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
Това е всекидневието в страната, активните въглени ни превзеха.
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не може да се занимава полицията с толкова дребни неща и в къщи като влезнаха просто получих писмо, че разследването се прекратява, най-важно сега е кой е убил Алексей Петров и да взимат на обикновените хора автомобилите. Пълен смях е тази държава.
24
1
 
23
 
! Отговори
ясно преди 8 месеца
11 кофи по 8 кг=88кг по 20лв =1760лева бтака *** живея на гърпба на работливите българи Докога! трябва ли да направим куккулксклан за да се задейства полицията
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоз Пика, много ловък бре! Как им се изплъзва на 'службите'