Съзнателно се създава напрежение между РСМ и България

Това обяви Никола Кицевски
3 авг 2023 15:00, Росен Стойчев
30
Съзнателно се създава напрежение между РСМ и България
Снимка: БГНЕС

В последните 30 години отношенията между България и РСМ се влошават и то съвсем съзнателно, заяви пред БНР Никола Кицевски - журналист и писател.

"От една страна това се прави абсолютно съзнателно от голяма част от управляващите поредните правителства в Македония, не от всички, разбира се. От друга страна - от т.нар. български патриоти, които с действията си вместо да допринасят за интереса на България, те само подкопават позициите на нашата страна и допринасят също за влошаването на тези отношения".

Още по темата

"Вчера беше поставен въпросът от сръбска страна за сръбско малцинство в България. Това са неща, които някак ги пропускат управляващите у нас и специално тези, които се занимават с външната ни политика", допълни Кицевски.

"Не е нужно да се отварят досиетата, както при нас, до 1989 г., достатъчно е до 1953 1955 г. и във всички тези досиета ще се види, че всички, които са преследвани, са преследвани заради това, че са били българи. Такова условие ЕС не е поставял към Скопие или САЩ.

Според него е достатъчно този въпрос да се постави към присъединяването на Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Има над 2 мильона преди 8 месеца
Мюсюлманив Македония,които са вредни за православна България и ЕС.
21
0
 
1
 
! Отговори
Куманските татари преди 8 месеца
Говорещи на Извратен Български диалект от пакистански хунзи трябва,а приори да приемат християнството и православна България за нейна родина или ще се изпращат гратис за отстрелеяне,пердон,изселване при Мохамед.
20
0
 
1
 
! Отговори
Дойде време преди 8 месеца
Да се озсчисти Българската област Македония от татарските макерета,защото са ислямски прекръстени еничери,които имат за цел да правят геноцид върху коренното Българско население в РСМакедония.След Украйна,следва тази Българска територия да се изсчисти от грчките копилйета.
19
2
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 8 месеца
Новите диктаторски режими не приемат други мнения и се борят активно против тях. В съзнанието на тези хора фалиралата страна Сащ са добре а супер богата държава Русия са зле. Което не е вярно, разбира се. Също толкова малко е вярно че историческото недоразумение остатъчна Македония и България са приятели.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Маке Бг са мнозинство в РСМ както албанете.. Сички други са малцинство -Помаци, турци власи и сърбе.
17
8
 
3
 
! Отговори
Маке преди 8 месеца
Зошто иас и некои мои сонародници понекогаш коментираме на блгарски форуми? Тоа е за ви ги обиасниме (добронамерно) мк ставови од прва рака, оти бг медиуми ви прикажуваат искривена слика за Македониа.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За Москва. Тука некои редовно ги читам како Москва преку Србиа не дозволувала Македониа да влезе во ЕУ. Коиа психоделиа коиа ненормалност , при живо и здраво блгарско директно вето , што никои во ЕУ не ви го подджи . За Москва да биде крива , треба вие на сте конот троиански , пошто вие сте директно одговорни. Што и не е далеку од вистината . Ако се направи анкета од Португал до Естониа кои е троианскиот кои на маика ви Русиа , избор номер еден погодете кои ке биде ....
15
6
 
6
 
! Отговори
геополитик преди 8 месеца
И на макетата и на сърбите им натискат копчетата от Москва - никъде няма да влизат. Интересът на ЕС за разширяване много скоро ще се изгуби. Сърбия и в момента има около 15% по високи заплати от България. И е напълно нормално в България да няма сърби, все пак българите в Сърбия са в превзетите западни покрайнини. Сите сърби на върбе!
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За Тито . Човекот е одликуван мегиународно со титула Маршал и значаина личност до победничката страна на ВСВ .Со кои све мегиународни признаниа можете да видите на википедиа. Што повеке да се каже со тоа што над 200 државници од целиот Свет му доидоа на погреб. На кои сатрап му дошле на погреб и држави од завоиувани страни . Каи чичко ми во работилница уште е закачен неговиот портрет . И вие сакате да отварате блгарски клубови со имина на малечки хитлеровци и ке ми кажуете кои бил сатрап.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Със Македония определено си вкарахме автогол. Някои от нашия отбор играят за други отбори.Така е от 9 септември 1944г.
12
1
 
11
 
! Отговори
Ъ преди 8 месеца
Още един дървен философ, като този от снимката не носи нищо положително. Интересът на България е много ясен по отношение на Македония. Игнориране и бойкотиране на всичко свързано с тази държава. Толкова години само им се усмихваме и помагаме а те се държат като невъзпитано дете, което иска все повече и повече и не са свикнали да им се отказва. На Македония трябва да се откаже ясно, за да си проумее нахалното и невъзпитано поведение.
11
1
 
15
 
! Отговори
Минуващ преди 8 месеца
Имаме едно питане към така пишещ и гостуващ на форума македонец. Ти в сръбски форуми като пишеш на македонски език разбират ли те сърбите без проблем? Защо според теб най-големите фашисти на тоя свят ти разбират приказките без проблем бе братчед?
10
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Иугославиа иако не постои како држава , културните кругови и лични мегиучовечки релации останаа. Како поинаку да се обиасни фактот што Ианез од Словениа го сметаме за поблизок од Боико од Блгариа. Захариева и другите од каи вас често знаат да кажат иугословенски ,,режим,, ама аиде ви се молам додека Тито идеше на гости каи Елизабета 2 , Тошо се гушкаше со Брежниев ... Вие ли што сакавте 16-та република на СССР да бидете ке зборите за досиеа и преследвана на луиге. Како да не бе ....
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В същност исторически сърбите ни мразят, тъй като макетата са били част от изкуствената Югославия, те ни мразят повече, мисля че ние не сме виновни за това нещо, обвинявайте "братята си" сърби, те ни имат зъб откакто сме ги създали :))
8
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Влошиха се когато Кирчи отиде да отваря клуб с име на нацист там.Преди не ни наричаха фашисти.Най-лошото е,че никой не им обяснява,че не сме никакви фашисти и това се задълбочава.Вместо да им се обясни,че имаме обща история те говорят,че македонците ни я крадат.Как се краде нещо,което е общо?
7
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Додека Вучич ни го честиташе Илинден на македонски иазик , Радев испрати честитка коиа всушност беше кратко предаване на вашата врезиа на историските ви видувана , коиа што вамо во Македониа никого не го интересира . Познати личности дури побараа ИАВНО ДА ИА ОТФРЛИМЕ како навредлива...за да заврши со поука (или пак чудение ) зошто годинава нема заедничко чествуване на празникот како што се обврзавме во ткн. Договор за ткн. приателство. Пошто тоа ке ги зближело наводно народите .....ццццццц
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Историческата истина е когато изкъпеш един македонец се получава чист българин.
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Явно в България има хора ,които наистина разбират ,че изкуствено се насажда омразата.Тя се създава от "патриотите" в България заедно с ГЕРБ.Сега същите ще се опитат да обясняват ,че само Радев има вина за всичко.В Македония е ясно ,че пак "патритотите "(про-Руските партии) създават омраза, а партньорите на ГЕРБ и на ВМРО,ВМРО-ДПМНЕ се опитват да се докопат до власт с тази омраза. Като цяло ,който може да бяга по-далеч от Македония и от България,за да си живее живота.
4
13
 
13
 
! Отговори
Чичо Лошо преди 8 месеца
Безродниците от въсссраждане дето бранят паметника на съветската армия какво мислят за думите на югославско-съветската холограма Дачич????
3
21
 
5
 
! Отговори
Лазар Диманис преди 8 месеца
Во Иугославиа на сите можни пописи после ВСВ има податоци за Блгари кои така се изасниле по сопствената си волиа. Што не може да се рече истото за вас кои после 54-та немате саглам попис направено . И после некои од вас си земаат за право да се повикуваат на пописите од турскиот султан за да докажат поента.Пред да почните со истиот рефрен само да ве потсетам пред време дека Судот во Стразбург ве осуди 17-пати и Американскиот Стеит Департмент се заложи за мак.малцинството во БГ.