Господинов: Българският език за първи път е представен на тази награда

Номинацията е специална за автора
23 апр 2023 17:40, Росен Стойчев
31
Господинов: Българският език за първи път е представен на тази награда
Снимка: БГНЕС

„Номинацията за „Букър“ е по-специална за мен и много различна. Не съм си го представял. Българският език за първи път е представен на тази награда“, сподели в специално интервю за БТВ писателят Георги Господинов.

„Вълнуващото за мен е, че хора ме спират и поздравяват за нещо, което съм направил с думи.

Още по темата
Тези хора са прочели историята ти и знаят за теб повече, отколкото може би ти самият“, сподели още Господинов.

По думите му книгите трябва да излизат, когато са написани и във всяко време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
От де иде езикът е важна тема, но днес по-важно е...за какво го използваме!Ето писателят го използва за създаване на изкуство, браво!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докъде те докара Т.Живков бе п....ст .София и Бг я изгради тоя човек, за да го хулиш днес от някоя панелка сгтроена от него.Кой смяняш ти.Слуга на олигарси.Вместо достоен работник си слуга на поредния олигарх, купил тъпата ти компания.Предаде родители, баба, майка, баща.Най- добрия си приятел предаде, щото си тъпо парче и турчин в кръвтаЮда скапан.Мразиш соца.Мрази си го, мразиш Русия щото ни помогнала да се освободим от турско, щото со си турчин..
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господи, отчайващи невежи и про стаци са писали тук! С претенции на патриоти, обаче! Само дето нито си знаят историята, нито езика. Кирил и Методий били родени в Моравия???!!! Българският език не бил малък? Разбирате ли изобщо какво значи "малък език"? За наградата Букър достатъчно било да кандидатстваш? Там не се "кандидатства", илитерати! Пък това, че пишете глупости за Георги Господинов, без да сте го чели, си е типично за такива ***. Само вие губите.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де,били от Моравия,но се знае,че именно моравския крал или чешкия за онова време как са били разделени или обединени за поискали от цар Борис-1 да им изпрати някой или някои от създателите или учениците им да пренесат това учение и създадената писменост в Моравия за да се изучава и разпространява сред местното им население и молбата им била изпълнила,а освен това още хан Крум е водил войни с крал Карл,който успял да разшири и възстанови Римската империя в земите на Франция,Италия,Германия
17
1
 
0
 
! Отговори
Критичен преди 1 година
Конформист
16
4
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Браво на автора Г. Господинов,много точно казано.
15
2
 
2
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Невежеството го има и в Дания. Кирилицата казват , че е руска азбука. А какви са Кирил и Методи . Немогат да отговорят. При това са от бившия СССР с едно и с по две висши.
14
2
 
1
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Както каза Путин при посещението си в България. То Кирилицата е Македонска азбука. И едни българи му ръкопляскат , а други наведоха очи от срама за невежеството му. При Борис ЕлЦин. Изтърси друга глупост. На Св. Св Кирил и Методи леля им е от Москва!!!! Значи са руснаци
13
2
 
3
 
! Отговори
Румен преди 1 година
До10 . Руските слуги ги видехме при Т. Живко и след него до къде ни докараха. Сега от две години се чувстваме Свободни и сменяме чорбаджията. Имаме право на избор.
12
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Интересно е, че тази статия плякат руските троллита с впнте и плюсчетата. Помислете защо руснаците нападат наше културно постижение.
11
5
 
4
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Българи критикуват писателя получил наградата или не са българи . Били му я да САЩ. - То ако чакаме Москва , никога няма да стане. Те просто си преписват Кирилицата за техния азбука А българите стоят и мълчат пред Света
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът за изхвърлянето на американските слуги от властите не е дали, а кога. По-рано или по-късно.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъкгарският език НЕ е представен. НЕ Е ! Организаторите даже името на автора не четат правилно. Значи има всякакви изопачавания и на други места. Безцеремонно отношение и унижаващо.
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем друго си е, когато си стипендиант на "Америка за България"!
7
8
 
23
 
! Отговори
Оффффф преди 1 година
Поредния спуснат от сорошките НПОта и набеден за талантлив "българин" който ни натрапват по медиите.Същия смешнник като оня Димитър Маринов дето избягал в Щатите пък сега се върнал да помага родината, или пък мега "талантливата" Мария Бакалова, на която дадоха роля на лека жена с ниска хигиена и нулев интелект, пък нашите медии се спукаха да я хвалят за роля с която изложи не само себе си ами цяла България.
6
7
 
9
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
представял българския език някъде за някаква награда и е убеден че е направил нещо голямо . самото действие да се явиш на някакъв конкурс не е никак сложно - кандидатстваш . тоя е известен колкото стунджи на евровизия :)
5
5
 
18
 
! Отговори
аяяяя преди 1 година
То през социализма имаче повече конкуренция при писателите. 30 години и кусур само тоя. Гениалния, в неговите си очи.
4
3
 
15
 
! Отговори
и те така преди 1 година
кои го спират , комшиите му дето го познават , но със сигурност нито са прочели неговото *велико произведение* нито знаят за какво става въпрос в него .
3
5
 
22
 
! Отговори
физика на парата преди 1 година
Отново безбожно нагъл.Какви времена доживяхме.Първо наглее как езика ни бил малък и тн.Същият каза, че строителите на съвременна България са поробители, заплювайки Вазов,Ботев и Левски.Второ , въобразява си , че е направил и казал нещо.Истината- плагиатствал е.Този човек не разбира нищо за нещата ,които е изплагиатствал.В някаква степен заслужава тази награда, защото днес няма писателство, а олигархична прислуга, брулеща народите си.И тези словоблудци всъщност са паричници.Те ги получват тия наг
2
6
 
23
 
! Отговори
Теле зрител преди 1 година
Кой е тоз човек дето постоянно пълни телевизора и пишете за него?