КЕВР обсъжда цената на газа да скочи с 40%

Възможно е регулаторът да определи по-ниска ставка
30 дек 2022 08:20, Петя Славова
29
КЕВР обсъжда цената на газа да скочи с 40%
Снимка: БГНЕС

Днес КЕВР ще обсъжда предложението на "Булгаргаз" за увеличение на цената на синьото гориво за януари с близо 40%.

Цената, която общественият доставчик иска, е над 204 лева за мегаватчас без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, предава БНТ.

Възможно е в крайна сметка регулаторът да определи по-ниска ставка заради падането на стойността на газа на европейските пазари.

Окончателното предложение за утвърждаване на цената на природния газ за януари 2023 година ще бъде депозирано в КЕВР на 1 януари, като се отчетат котировките на ценообразуващите компоненти към 31 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали цената на газта поевтинява?Защо искат скок?
24
0
 
1
 
! Отговори
Бай иван преди 1 година
Отдавнашна тактика е когато искаш10% увеличение, да започнеш с двойно. Така тушират общественото недоволство.
23
0
 
1
 
! Отговори
емо преди 1 година
кво стана с евтиния газ на Кирчо?
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, малко е! Още да го вдигнат. Българина е проост и такъв ще си остане. Никога не сме гледали за себе на нас приоритет ни е все някой гАз лижем
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората спят! Зимен дълбок сън. Те се подиграват с нас обаче ние си спим. Страх ни е не дай си боже да ни нарекат руски поодлоги явно. Като гледам с каква скорост върви промиването на мозъци от политици и медия скоро ще почнем и безплатно да работим или да им даряваме заплатите си- все за добри каузи разбирате една от тях много популярна днес е наречена Усраййнаа. Желя ви хубав и спокоен сън!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората спят! Зимен дълбок сън Те се подиграват с нас обаче ние си спим. Страх ни е не дай си боже да ни нарекат руски *** явно. Като гледам с каква скорост върви промиването на мозъци от политици и медия скоро ще почнем и безплатно да работим или да им даряваме заплатите си- все за добри каузи разбирате една от тях много популярна днес е наречена ***. Желя ви хубав и спомен сън!
19
2
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Честито аборигени! А тия да не се лигавят с под 100%увеличение. От първи със сто, а от втори с 200%. И недей ревахте, това е демократична газ.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
къде е народния съд?????
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пъти ще го плащаме този ПП-газ? До кога ще страдаме заради двамата крадливи и...ти??? Защо всички лъжете??? БИВА НАГЛОСТ,НО ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ!!!! Вдигате МРЗ с 9,9 % и в същото време всички стоки поскъпват ежедневно с по 30-40 %,газа с 40 %, стоки от първа необходимост вече са трудно достъпни за обикновения гражданин!!! НАГЛИ ,БЕЗОЧЛИВИ БЕЗСРАМНИЦИ!!!!! НАРОДЕ,ДО КОГА ЩЕ СПИМ!?
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се учудвате толкова, не знаете ли какви са заплатите в Булгаргаз и Булгарттансгаз и кой работи там? Това е приют за бивши ченгета, взимат ги там след пенсиониране, втора държавна хранилка.
15
0
 
14
 
! Отговори
българина преди 1 година
що за идиотщина, кевр чиновници определят цена на газа на база гледам в небето, купена от частен доставчик на преди месеци, а цента се решава сега?!? все едно магазин да купи тухли сега и след 3 м още да не знае на каква цена ще ги продава, и ако реши да продава на загуба кой ще плаща разликата? ето това е кевр
14
0
 
15
 
! Отговори
Как преди 1 година
Турция, Гърция, Сърбия, Унгария. Държави без газови залежи и с пъти по-евтин газ. Наистина си заслужаваме съдбата. Ако в тези държави има такива увеличения, народа на другия ден ще е по улиците. Тук мълчим и плащаме като попове. И как те съумяха, ние пак не? Три държави са ни съседки.
13
0
 
21
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Абе, да не би да им потънаха гемиите с обещаната евтина газ? То май всичко си беше съчинение по картинка. Е фотоснимките на Газовите бяха хубави, както и на F-ките, ама то нали все от едно место идват
12
0
 
16
 
! Отговори
Плащаме с лихвите преди 1 година
На борсата може и да е евтин, но променкаджиите лятос чак от САЩ с танкери го караха втечнен. Сега тоЗ скъп газ нагнетен в Чирен някой трябва да го плати! Променкаджиите ли викате? А, не, ние ще го платим и наплатим, както винаги. А вие като гласувате следващия път, мислете, може би?
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те я носят с кофи от танкерите на Америка ,за това я вдигат.
10
2
 
28
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
МАЛКО Е!!!С 400% го вдигнете,престъпници.Най-много ми се иска да видя Кирчо и Кокорчо в затвора,само това може да ме стопли
9
2
 
25
 
! Отговори
Борисчо преди 1 година
Цената на борсите пада, но в момента харчим от Чирен, където е Кирчовата газ от САЩъ на 4-ри пъти по-ниската цена на Лена ***
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега казват 40, а като я увеличат в крайна сметка с 30, паметници ли ще им направите?
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия явно не са чули че има таван на цената. Като ви дойде сметка, кажете им че и вие сте сложили таван на цената, чувам че много работи тая схема.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ти на демократична газ