Летовниците в Бургас ще се ширят на безплатни шезлонги

Кметът обещава да освежи и чадърите, пуска спортните съоръжения по-рано
15 май 2016 12:20,
17
Летовниците в Бургас ще се ширят на безплатни шезлонги
Снимка: Булфото, архив

Бургазлии и летовници ще ползват повече шезлонги без пари това лято, съобщава "Стандарт".

"И тази година общината ще стопанисва Централния плаж. Ще бъдат закупени допълнително шезлонги. Освежени ще бъдат и чадърите, като те се ползват безплатно от плажуващите", обяви кметът на града Димитър Николов.

Още по темата
Средствата за поддържането на плажната ивица са осигурени от общинската хазна и са заложени в бюджета на общината.

"Ще започнем по-рано да монтираме спортните съоръжения, защото тази година имаме може би двойно повече заявки за различни спортни мероприятия и културни празници на територията на бургаския плаж", допълни Николов. По думите му това е най-широката пясъчна ивица, която предизвиква интереса за такива прояви. Там има игрища за плажен футбол, волейбол и тенис.

Спасителните постове на Централния плаж в Бургас ще бъдат открити на 1 юни. До началото на юли ивицата ще охраняват единадесет души.

36 плажа са в процедура за отдаване под наем, съобщи в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. От тях 24 са в Бургаска област.

"За тази година обявихме 90 неохраняеми плажа. Всеки ден отваряме търгове и някои от ивиците вече имат стопани. Някои от плажовете обявихме отново с 30% намаляване на цената", коментира министър Ангелкова. С една трета по-ниска цена са "Китен-Юг", къмпинг "Китен", "Поморие-Юг".

Министърът на туризма се похвали, че за 9-те месеца онлайн регистърът на туристическите атракции има 2 млн. и 800 хил. посещения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хубав кмет имат Бургас. Браво. Малко им завиждам.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво ,те направо ще са като барони.
13
2
 
7
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Ще им се наложи ! По хотелите няма персонал ! Лакомите мутри "хотелиери " са взели парите за резервации на милиони туристи ! Е тия дето няма да избягат ще им се наложи да ползват безплатните шезилонги на плажа ! Не само но и душовете и тоалетните ! Само къде ли ще се хранят ! След като навсякъде предлагат отровна храна ! Въобще това лято ще е голям скандал и сигурно последен сезон с чужди туристи !
12
0
 
4
 
! Отговори
Canalizacia eu преди 8 години
Niakoi da znae ili da e chuval i vijdal kade otivat obratnite vodi ot Burgaskite jilistni i industrialni zoni?!:-)Ami da znaete sluchaino prez kolko sela i gradove s kolko jiteli i kolko industrualni zoni proticha reka Dunav i kade se vliva reka Dunav ?!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тебе "града ти харесва " , щото си една от платените пиарки на кметчето Митю Момата , ама я питай бургазлии дали им харесва да ги тровят всяка нощ ?
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ти е обгазен си стой на село! На мен града ми харесва!
9
6
 
13
 
! Отговори
Бургас е обгазен преди 8 години
Защо ми триете коментара ? Бургас е обгазен всяка нощ от завода за плоскости и рафинерията ! Не безплатни шезлонги , ами и пари да ми дават няма да ида на почивка там!
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не трябва да има нищо безплатно. Може да се дотира, но трябва да се обявят и двете цени: колко струва, с колко дотира общината и колко плащат гражданите.Съвсем безплатни неща не трябва да има.А на плаж може да се ходи и без шезлонги.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука се говори за работата на един конкретен кмет, ... но тъпия мтрял все на тема Герб го избива.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А най-жалкото е , че сте сложили снимка от Варна в рекламната си статийка за бургадидас Ами сложете от Сен Тропе снимка , те гласоподавателите на ГЕРБ няма са усетят , гарантирано ..аахахахахах
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Летовниците в Бургас ще се ширят на безплатни шезлонги"".................Евала на Бургас ... когато кмета мисли ПОНЕ МАЛКО за града си - всичко е наред !но когато други черноморски кметове мислят само за пари, *** и мерцедеси - резултатите също се виждат.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да кажа на кмета на Бургас да не разчита на мен и да не ме чака на плажа това лято.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДали е умен или не - бъдещето ще покаже, но е ясно едно: когато боговете (разбирай мит;ряла) плаща ефективността няма значени - важното е да се усвоява!
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бургас имат умен кмет и работата им върви .
1
8
 
1
 
! Отговори
Liuiak преди 8 години
Poedem, poedim Gruzia!:-)