Мбапе разгневи протежето на Марин льо Пен

Футболистът призова да се гласува срещу крайнодесните
18 юни 2024 23:00, Нели Христова
49
Мбапе разгневи протежето на Марин льо Пен
Снимка: БГНЕС

Френският крайнодесен лидер Жордан Бардела критикува футболната звезда Килиан Мбапе за призива му младите да гласуват срещу "крайностите" на парламентарните избори този месец.

"Изпитвам голям респект към нашите футболисти, независимо дали Маркъс Тюрам или Килиан Мбапе, те са икони на футбола и икони за младите. Но трябва да уважаваме французите и гласа на всеки", каза лидерът на "Национален сбор" Бардела пред френска телевизия.

"Когато имаш достатъчно късмет да получаваш много, много голяма заплата, да си мултимилионер, малко е срамно тези спортисти да дават уроци на хората, които не могат да вържат двата края, не се чувстват вече в безопасност, нямат шанс да живеят в свръхзащитени квартали", допълва младият политик.

Капитанът на френските национали - Килиан Мбапе, който се радва на широка популярност, използва пресконференцията в навечерието на първия мач на отбора си в рамките на Евро 2024, за да отправи политическо послание.

По-рано и Маркъс Тюрам, друг френски национал, призова хората да се борят ежедневно, за да предотвратят идването на власт на "Национален сбор", начело с Жордан Бардела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от Спорт
Бой на стадиона и победа на Турция в първия й мач от Евро 2024
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Българин 41 Ти изобщо прочете ли какво пише в коментар 34 или отговаряш на някой друг?
38
8
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
До 34.Умнико ,защо пропускаш майдана,избитите в Одеса деца и Българи,а Минските споразумения,ето тава сте вие родоотстъпниците,джендар необразовано поколение
37
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Наказахте Сърбия и Румъния, затова че привържениците им са дали гласност в подкрепа на Русия,туй било политическо послание,хайде сега да ви видим западно демократичното джендарско двуличие
36
1
 
6
 
! Отговори
Оруел преди 1 седмица
Некоалиция, небинарни, неевропейско първенство, несвобода, несправедливост
35
2
 
17
 
! Отговори
Тъ. Панар преди 1 седмица
До Мазгалов. "Колко са истинските французи в отбора им?". Я да видим - в понеделник тези, които играха, като се изключат по-тъмните (те са ясни) имаше трима светли. Ернандес (с испански корени) , Гризман (единият му дядо е германец, другият е португалец) и Рабио (не го знам него). Та това са натурални те французи.
34
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 1 седмица
Не обърквай понятията. Едно е Путин и неговата агресия, съвсем друго нещо е нацията. Тя възниква в определена историческа епоха и при определени условия. Как ще се развива занапред обществото, ще проличи постепенно и по естествен път. Истеричното отричане на нациите, каквото се опитват да ни наложат по изкуствен начин, е изгодно за някого. Едно е нацизмът (агресивно потискане на друга общност), съвсем друго е здравото национално чувство, израз на осъзнаването на интересите на собствената нация.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кои са истинските Французи и кои фалшивите?
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мазлагов какво искаш да кажеш? Аз лично не разбирам! Ти си против това да играят Французите за Франция си или обратното! Ако се възприемем Българите за наследници на Аспарух и на Славяните, тогава и Ние сме мигранти! Ние живеем на земите на античните Траки и Македонци! Това на което живеем не е земя на мигрантите Българи! В нашия отбор играят ли Траки и Македонци? Според мен даже не знаем, защото имат еднакъв цвят на кожата!
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това не става с пожелания. Навремето Митеран по изкуствен начин тласна Франция много наляво, а също и я наводни с пришълци от бившите колонии, като им даде френско гражданство, за да гласуват за него. И от Фрнция на дьо Гол почти нищо не остана. Нормално е сега обществото по инерция да отиде много надясно.
30
3
 
11
 
! Отговори
Мазгалов преди 1 седмица
Колко са истинските французи в отбора им? Повечето произхождат от техните бивши колонии.Не съм националист.
29
5
 
11
 
! Отговори
Василев преди 1 седмица
Хитро! Когато се провалиш и хората ти зашлевят един шамар на последните избори ,опитваш всякакви опити ,като този- използвайки гласове на известни спортисти за да запазиш властта си.Дали френския народ е толкова ***? Или всички си приличаме.
28
6
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
ППрастите завладяха футбола. Аз затова и вече не гледам, срам ме е да гледам индивиди с розови маратонки.
27
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой трябва да разбира от политика? Когато политиката е опасна всеки трябва да се намеси! А не да се примираяват като Руснаците! Те се промириха и вижте какво стана. Ръснаците с фалшивия национализъм се опитват да унищожат народ и домовете им! Русия първо унищожи слободомислещия Руснак, сега имдругите народи. Браво на Мбапе и на всеки свободомислещ човек! Нациите са измислени и те само в главите Ви. Национализма е най-голямото зло. Ето защо Путин е най-голямото зло в света!Путин е наци-фащист!
26
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хем уважават Мбапе, хем не го уважават. Ето защо са объркани националистите. Те са срещу мигрантите, а Мбапе е потомък на мигранти. На практика всички хора са мигранти, а нациите са измислени от хората. Те са в главите ни. Преди началото на 20 век няма нации. Кога ли ще го приемат промитите мозъци?По-голямо зло от национализма няма. Това е средство за манипулация на комплексарите. За съжаление , явно ги има много по света. Вижте Русия какво направи в името на нацията. Унищожава домове на деца!
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спортистите откога почнаха да разбират и от политика? По-добре да рекламират Кауфланд.
24
8
 
12
 
! Отговори
християнин преди 1 седмица
Природата не напразно ни е направила различни-бели,черни,матови,жълти.И сме различни по можене,по способности."Снежинките" и "матовите" от Африка,са най-долното племе.С полуживотинската си същност,в комплект с исляма,те само разрушават,и нищо не създават.Франция е вече "поафриканчева" държава.Така,че това недоразумение да си заминава за Африка.
23
7
 
16
 
! Отговори
тъп пепеец/дебеец преди 1 седмица
естествено, десните не аресват шимпанзета
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Румънците разбиха Украйна с 3:0 а българите аплодираха пред телевизорите. Искаше им се те да бият Украйна ама България да се класира някъде е като фантастика.
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Политическото послание на Килиан Мбапе ли е причина да му счупят носа? Или инцидентът е карма?
20
3
 
11
 
! Отговори
Who Cares преди 1 седмица
Щом стигнаха дотам един футболист да им казва за кого да гласуват, французите се оттекоха...