Екшън звездата Жан Рено написа шпионски роман

Френският актьор прописа на 75 години
5 май 2024 09:29, Петър Бойчев
4
Екшън звездата Жан Рено написа шпионски роман
Снимка БГНЕС

Известният френски актьор с международна кариера в киното Жан Рено ще дебютира на 75 години като писател и на 16 май ще издаде своя пръв шпионски роман „Ема“, съобщи вестник Le Figaro.

„Имах нужда да напиша този роман. Това беше предизвикателство, отправено към самия мен. Винаги съм обичал необикновените и романтични човешки истории“, обяснява авторът.

Издателят на книгата – „ХО“, разкрива в прессъобщение, че в произведението се разказва за млада жена, която води спокоен живот, но внезапно е „потопена в безмилостния свят на шпионажа“. Героинята – обикновена масажистка от реиона на Бретан, потегля към султаната Оман, където ще се сблъска с „мистериозен въпрос от най-висша важност“ – в сърцето на невероятна държавна афера, пише Сега.

Що се отнася до основната професия на Жан Рено, последният засега филм с негово участие е Maison de retraite 2 („Дом за възрастни хора 2“), комедия с участието и на Кев Адамс, Аманда Лиър, Енрико Масиас, Жерар Депардийо и др.

Жан Рено е артистичен псевдоним на Хуан Морено-и-Хедерике Хименес – френски актьор от испански произход, роден на 30 юли 1948 г. в Казабланка, Мароко. Екранният му дебют е през 1979 г. във филма на Коста-Гаврас „Женско присъствие“. Става световноизвестен с филмите на Люк Бесон „Последната битка“, „Метро“, „Безкрайна синева“, „Никита“, „Леон“, както и с „Отвъд облаците“ на Микеланджело Антониони и Вим Вендерс, „Мисията невъзможна“ на Брайън де Палма, „Годзила“ на Роланд Емерих, „Ронин“ на Джон Франкенхаймър, „Пурпурните реки“ на Матийо Касовиц, „Хотел Руанда“ на Тери Джордж, „Шифърът на Леонардо“ на Рон Хауърд и др.Ак

 
Актьорът на представянето на филма "4 Cans" в Мадрид през 2019-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Технологии
В прегръдката на Golden Hour: Xiaomi и блясъкът на новата серия смартфони Xiaomi 14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Манифисик преди 1 седмица
Велик Актьор в БеГето нема такива и никога не е имало.Поклонете се на велика Франция БеГе плебеи.
2
4
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
Нищо чудно! Що усаби изяде...
1
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Побъркаха се на тема шпионски романи. То не бе Джеймс Бонд, не бе чудо, чи и още и още... Кой го интересува?