Отиде си абсолютната легенда на Англия Боби Чарлтън

Световен шампион по футбол
21 окт 2023 19:15, Росен Стойчев
31
Отиде си абсолютната легенда на Англия Боби Чарлтън
Снимка: БГНЕС/EPA

Един от най-великите футболисти в историята - сър Боби Чарлтън, почина на 86-годишна възраст, научихме от британската преса, съобщи Gol.bg.

Само преди няколко дни той навърши 86-годишна възраст, но ето, че настъпи моментът да се сбогуваме с един от хората, белязали завинаги любимата ни игра.

Още по темата


По време на бляскавата си кариера той вкара 249 попадения в 758 мача. С екипа на Манчестър Юнайтед спечели Купата на европейските шампиони през 1968 г., а две години по-рано имаше ключова роля за Световната купа с националния отбор на Англия.

В продължение на цели 45 години рекордът му от 49 гола за Англия бе недостижим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Боби Чарлтън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Хубави спомени преди 6 месеца
за дядовците ви!Моя не живя толкова дълго. Тъкмо преди да навърши 100г, му скимна да си купи Тесла за кръглата годишнина.Погребахме го в урна, въпреки ще все казваше че иска традиционално погребение!
26
1
 
4
 
! Отговори
Чарлтън-Жеков гол! преди 6 месеца
Боби Чарлтън е смятал за най-голямо свое постижение това, че през цялата си спортна кариера нито веднъж не е бил отстраняван от игра. Помнят се изявите му в приятелския мач Англия-България, завършил 1:1. Голът за България отбелязва Г. Аспарухов, а бомбен удар на Чарлтън е избит от вратаря С. Симеонов. Б. Чарлтън участва и в прощалния мач на Лев Яшин (сборен отбор на съветските "Динамо" срещу футболни звезди-чужденци). В началото на второто полувреме Чарлтън центрира и П. Жеков бележи за 2:2.
25
4
 
7
 
! Отговори
Ларавел преди 6 месеца
Пхахахаххага, болни сте тука. Ша падна хахаххаха
24
10
 
4
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
За алкохола няма гаранция. Стринка ми и тя така все пилеше на чичо, че ще умре от пиене, ама накрая тя го утрепа с ***, дето забиваше колеца на магарето. Тъй че никой не знае как ще свърши.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как може да оставите подобни коментари и то за човек ,доказал се като футболист и личност ,като не го знаят да не богохулстват с *** му , а иначе сте стриктни и като има критики да Вождо ги триете?!?!?!
22
14
 
3
 
! Отговори
до ИСТОРИЯ преди 6 месеца
А моя вуйчо на село преди повече от 30 години, всички казаха, че ще го убие алкохола. Все пиян беше. Ама ей на, една вечер са нафраскал в кръчмата и тръгнал да се прибира по баира нагоре. Ранна пролет, снеговете се топят. Паднал и се удавил в една локва. И от вода умря, не от алкохол.
21
12
 
3
 
! Отговори
Роберт преди 6 месеца
А моя дядо на 118 години най-накрая му отнеха студентските права и той се поболя от мъка по студентски град и се спомина горкия.
20
8
 
4
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 6 месеца
Едно време на село, на моята баба вуйна, един ден отишла в плевнята да закара коня на паша. Навила въжето за ръката си, и до едно място коня като се подплашва, забягва и завлача вуйната. А тя навила въжето здраво за ръката и докато го отвила, конят я влачел. Едни хора са ги пресрещнали, спрели коня, отвили вуйна. Казваше баба, вуйна после полудя, много я е влачил коня и си е удряла главата. Излизала чисто гола по улицата и крещяла, скубела си косата. Лоша съдба!
19
10
 
4
 
! Отговори
Ъгъл преди 6 месеца
Моя дядо пък си е още жив и здрав. Ама вече започва малко да забравя. Всяка вечер ми разкава една и съща история как събирал някви пръчки за някъв Кубрат.
18
9
 
3
 
! Отговори
Павел преди 6 месеца
А моя на 133 години техните го изгониха от тях и той отиде да живее при баба си и дядо си.
17
8
 
3
 
! Отговори
до 16 и 18 преди 6 месеца
Моя си замина на 120 години на афтър парти в един публичен дом. Предрусал, заспал и фаса му паднал и запалил стаята.
16
6
 
2
 
! Отговори
Виц преди 6 месеца
Двама братя, единият на 98 починал, другият казал- ваййй, вааай, бате така внезапно си отиде. На 98 внезапно си отишъл хахахахаха
15
11
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 6 месеца
И моя дядо си отиде в нелеп инцидент. На 109 години при парашутен скок се приземи върху руска противопехотна мина.
14
8
 
5
 
! Отговори
Свежо Ингилизко преди 6 месеца
Е па този е гушнал бykema рано, рано. Повечето ингилизи карат до 90+. Тц тц тц не мой така. Един път, докато живеех в Ингилизия, минавайки край гробищата се загледах по плочите, еми примерно от 20-30 гроба имаше само двама, трима на 83-86г., всичко друго беше 92-96 годишно "свежо британско". А пък ние в България от хубавата им демокрация на 60+ и айде.... при Св. Петър! Затова драпаха да ни демократизират, че азиатско-африканското папу свършваше през 90те години и решиха да опоскат соц. блока!
13
8
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Моя дядо си отиде на 141 години. Сгази го един камион.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нормално,само Стефан Цанев мисли, че няма да умре.А така като гледам тази титла няма да бъде повторена.
11
4
 
8
 
! Отговори
Гаден е животът преди 6 месеца
Моят дедо почина на 83 години от рак на стомаха. Откриха му го в последен стадий и за жалост не беше лечим. Колкото си бе слабичък по фигура, за един месец стана хептен кожа и кокали, много се мъчеше, накрая в ковчега все едно дъска сложиха:((( Да почиват в мир нашите дядовци
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бащата на дядо ти се казва прадядо ве, и е доживял 107 години, колкото аз съм СТАНАЛ космонавт!
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 10 Аре изчезвай че ми писна от глупостите ви кой колко живял в родовете ви и какви навици имал. Аман бе!
8
13
 
10
 
! Отговори
Пенчо преди 6 месеца
А дано Путин да е следващия.