Терзиев успокои: Няма опасност за отоплителния сезон

Газ от "Булгаргаз" ще има, увери кметът на Софиянци
60
Терзиев успокои: Няма опасност за отоплителния сезон
Снимка: БГНЕС

Софиянци няма нужда да се притесняват за отоплителния сезон, "Булгаргаз" няма да спира подаването на газ, заяви кметът на Столична община (СО) Васил Терзиев след среща в Министерство на енергетиката относно казуса с "Топлофикация – София".

Още по темата
Няма поводи за притеснение, успокои градоначалникът.

Общината в лицето на кмета Терзиев и министерството - в лицето на министър Владимир Малинов, се срещнаха днес, за да търсят дългосрочно решение на възникналия казус след частичното запориране на сметка на "Топлофикация". Това се случи по искане на "Булгаргаз".

"Чака ни много работа по други теми за това краткосрочно, средносрочно и дългосрочно как да подобрим нещата с "Топлофикация". Начертали сме план и общо взето до края на седмицата предстои първата важна стъпка за най-належащите задължения", каза Терзиев, цитиран от БГНЕС и посочи, че в средносрочен план до средата на ноември трябва да се види как стоят нещата за целия отоплителен сезон.

Третата точка, по която са се разбрали, е да бъде сформирана работна група с представители на общината, Столичния общински съвет, "Топлофикация", както и дружествата и МЕ, за да начертаят план за дългосрочното оздравяване на "Топлофикация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от София
Сагата с "Топлофикация – София" е над 15-годишна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
УМРЯХ ОТ СМЯХ преди 4 минути
Кмет на София , година 2024 - няма опасност за Столицата за отопление . Кмета на Киев - имаме нормално отопление .Кмета на Газа - имаме нормални доставки на ток .Кмета на Ливан - всичко е наред . Намирате ли разлика между Експлозия и Имплозия ?
57
0
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 45 минути
Само газова инсталация ни липсва във входа!ТСъседи не си плащат месечни сметки,входа е като след война и смърди на умрели плъхове и не е ремонтиран от 1985.Мазите са складове за ***,прозорци- немити от поставянето им.Съседите като чуят за даване на пари за общи части стават нервни и не желаят.Не желаят и платен домоуправител и направиха такъв една съседка,която плаща само асансьора и не желае да се занимава с нищо друго.Гади ми се от тази дива селения!
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Крайно време е да закрият топлофикация, сградна инсталация си е пладнешки грабеж ! Да плащат само абонатите, които ползват услугата.
55
0
 
2
 
! Отговори
Мариус преди 1 час
В Северозападнала България, хората вода нямат с месеци,а вие сезона,че сезона!Кой сезон,на канарчетата?Може и сезона на управлението на ....канарчетата!
54
1
 
2
 
! Отговори
схема за тормоз преди 1 час
комунистическа фирма употребявана за обиране на софиянци като парите изчезват незнайно къде?! дълголетен паразитизъм на герб, както и в други сфери. а всеки блок може да си инсталира локална газова инсталация и да се откъсне от така нареченото топлоснабдяване в рекетьорско-мутренския му вид. един няма който да иска да го топли енергийната мафия - топлофикация а колко бяха обрани и изтормозени по различни причини?!
53
0
 
5
 
! Отговори
Лъки преди 1 час
Бях слаб ученик по математика, признавам,но 1.6 млрд.,лева,които, съвсем скоро ще набъбнат на 2 млрд.лева задължения на "Топло..." като разделя на 2 млн.трудудещи се и нас,не е много,ама то до края на 2024 г.,само плащания останаха! Честито,братя българи!Плащайте!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Отново виновни няма :)
51
0
 
5
 
! Отговори
Реджо преди 1 час
До тези двамата липсва една снимка - на "Булгаргаз"!Днес със снимка на сградата,спокойно пишете - "Тримата гарантират"! Може и тримата....глуппааци! Може и тримата от ...запаса! Може и тримата на ...топло! Смешно,тъжно и ...сезонно!
50
0
 
5
 
! Отговори
Реджо преди 1 час
До тези двамата липсва една снимка - на "Булгаргаз"!Днес със снимка на сградата,спокойно пишете - "Тримата гарантират"! Може и тримата...***! Може и тримата от ...запаса! Може и тримата на ...топло! Смешно,тъжно и ...сезонно!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Спокоино ,цяла България ще им плати задълженията ,както миналата година .
48
0
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 1 час
Напротив, искам ликвидация на тази държавна хранилка без дъно!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
В България кажат ли не се безпокойте всичко е ОК. Требе човек много да се замисли
46
1
 
5
 
! Отговори
Гарантирано! преди 1 час
Веднъж предател,това остава за цял живот. Предаде родата,ще предаде и София
45
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 час
Абе кой вярва на друг пребоядисан комунист-демократ? Кофелету затри сумата и дървета,само за това трябва да лежи ефективно в затвора!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Че то повечето данъци ги плащаме ние в София, не мога да разбера какво си ми платил ти, аз 20 години ти плащам точно обратното объркал си се!
43
0
 
3
 
! Отговори
ГогУ преди 2 часа
Терзийка, кога ще започнете редовното сметоизвозване, че всяка седмица се зариваме в *** по Ляпчев? А чувам, че не само тук!
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Щом се решава в Министерството, дългът от над 1.6милиарда отива при всички данъкоплатци. За да е топло в София.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Най-ме е страх когато Терзиев казва "Няма опасност"
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Някой знае ли по коя телевизия ще предават Кубрат Пулев срещу Мануел Чар днес от 19 часа в Арена Армеец? Благодаря предварително
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Видими Резултати - ## Данчето строеше метростанции, Василчо построи арка и червено килимче пред Ал. Невски, чертае по улиците и обяви неучебен ден за училищата, без да знаят учителите. А приказките какви бяха ...спомнете си!