Подземни гаражи с над 500 места стоят неизползвани около НДК

Общински съветници искат да ги направят част от "Синя зона"
22 апр 2024 17:45, Инна Ангелова
19
Подземни гаражи с над 500 места стоят неизползвани около НДК
Снимка: Спаси София, Фейсбук

Борис Бонев, председател на групата общински съветници от ПП-ДБ-СС в СОС, сподели, че подземни гаражи около района на НДК с над 500 паркоместа стоят неизползваеми. По думите му, ако паркингите, които са в идеалния център на столицата, се отворят, ще разрешат един от големите проблеми, свързани с паркирането.

Става дума за най-малко два паркинга, които от десетилетия не се ползват по предназначение. "Единят подземен гараж е изцяло затворен, а другият се ползва само частично, защото по-голямата му част е отдадена под наем. Считаме за недопустимо построени паркинги да стоят затворени при толкова голяма липса на места за паркиране в центъра. Затова започваме процедурата по прехвърлянето им защото транспортната инфраструктура трябва да служи на града, вместо да пустее", заяви Борис Бонев.

Общинските съветници искат паркингите около НДК да се управляват от общината и да станат част от "Синя зона". Бонев заяви, че ще се внесе доклад.

“Започваме разговори с държавата и ръководството на НДК за отдаването на два подземни паркинга на Столичната община. Готови сме да инвестираме средства от общинския бюджет, за да ги ремонтираме и отворим за ползване от столичани", заяви още Бонев.

Общинският съветник Симеон Ставрев обясни, че това е поредната крачка, която управляващите правят за решаване на проблема с паркирането. Триетажни гаража вече се строят около метростанциите - в Люлин, Младост и Левски.

"Идентифицирани са и 15 терена във всички квартали на София, на които да се проектират и изградят монтажни паркинги, с които ще удвоим и утроим местата, така че да спрем паркирането по тротоари, зелени площи и детски площадки. Всичко това показва, че ние работим за подобряване на автомобилното движение и паркирането. Днес правим поредна, но със сигурност не последна стъпка за увеличаване на местата за паркиране в София", завърши общинският съветник Симеон Ставрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от София
В район “Изгрев” ще са с изцяло ремонтирани тротоари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Azz преди 1 седмица
боре....като толкова мислиш за столичани и паркиране,можеш ли да обясниш защо половината паркинг на Орлов мост стои затворен вече години наред?Другата половина много удобно е даден за ползване на "наша" фирма?Тях защо ги изключихте от синята зона?
18
0
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 1 седмица
Написал си "При 4 милиона коли в София едва ли ще има места.", само дето всички леки коли в България са 2,8 милиона, а в София са около 1/4 от тях.
17
4
 
6
 
! Отговори
Договорът преди 1 седмица
Всички ревът срещу ПП ДБ без да знаете че всички договори са сключени от ГЕРБ за асфалтиране подръжка осветление почистване *** и много други които свършват след 2 години и са на завишени цени които плащаме ние. Будали гласуват за Боко тиквата и Пеевски свинята. Абдали
16
3
 
2
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
Всички ревът срещу ПП ДБ но защо не се запознаете с фактите че ГЕРБ ДПС след 20 години управлението на София е като надупчен кашкавал всички договори за ремонт на улиците асвалт и подръжка осветление почистване *** и всичко което се сетите е със договор от ГЕРБ ДПС ИТН дъното тези договори свършват след 2 години.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Работата е че като ги направят хората ще ревнат че не са безплатни като паркирането в градинките
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на мис Бони!
13
1
 
6
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
Ако ГЕРБ ДПС управляваха нямаше да има пари!!!! Пак ще да затягаме коланите!!!!
12
5
 
4
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
Здравейте забелязахте ли че като Боко тиквата и Пеевски свинята нямат допир до финансите на България има пари за безплатни учебници за всички има безплатни децки градини за всички.че има увеличение на заплатите и пенсиите със 100% виждам че ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа страдат от Асен Василев за яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. Кой лъже Бойко Борисов и Пеевски злото на Бълга
11
2
 
5
 
! Отговори
Магнитски преди 1 седмица
ГЕРБ ДПС ИТН дъното ако знаеха за тези паркинги щяха да бъдат продадени на мутрите.
10
0
 
6
 
! Отговори
Мис Бони преди 1 седмица
Ваште мутри вън, наште мутри вътре!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И на други места има не използвани гаражи . В ж.к. Яворов бл. 73, зад магазин Билла на ул. Гагарин , жк. Изгрев. Но за да станат за гаражи се искали и сериозна инвестиция. А такава няма от къде
8
0
 
7
 
! Отговори
aaa преди 1 седмица
Мотото е:"Да приберем от едната мафия и да дадем на другата!"
7
1
 
6
 
! Отговори
Само лаладжии преди 1 седмица
За да се изчерпиш е трябвало да имаш някакви идеи и намерение да ги приложиш. А това да клепят Фандъкова е вече смешно, мина половин година. Кметът на Истанбул се изправи срещу Ердоан и партията му, диктатор на власт от 20 г. Би ги, а те касираха изборите. Пак ги победи, мина му мандата с всички подводни камъни и критики от Ердоан. Издигнаха друг, който нахъса и подкрепяше с компромати срещу Имамолу. И пак той спечели. Защо? Защото работи и направи много за града. А тези са само по плюенето.
6
1
 
6
 
! Отговори
А дали е така ...!? преди 1 седмица
Борис Бонев все повече се изчерпва! До края на мандата ще оправдава несвършената работа с оставеното наследство! Ако сте гледали интервюто му пред Цветанка Ризова той заяви, че в район "Красно село" за последните месеци били асфалтирани повече тротоари отколкото за предните 2 мандата! Може и така да е, но неопровержим факт е, че последните два мандата кмет на този район беше човек на ДБ!!!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При 4 милиона коли в София едва ли ще има места.
4
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 1 седмица
Всъщност тези 1000 места съвпадат "странно" с офиса на фирма за реклама и печат и там са им офисите, вероятно и паркинга:) Най-вероятно не стоят "неизползвани". Друг е въпроса колко изгоден е въпросния договор и въобще тези места включени ли са или по стара БГ традиция докато не ни питат си трайкаме:)
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората, които избраха този и унучето трябва да бъдат стригани редовно, така е. Къде са онези визионери като Любо Георгиев, дето щеше да прави чудеса от София? А, той подаде оставка. Цялата концепция и визия се сведе до това да приберете два паркинга, от които да печелите. Дупките и ямите по улиците поне има ли шанс да закърпите? Или ще я карате на маркетинг с още някой съборен паметник?
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вместо да се направят обществени паркинги за живущите в района за да се разтоварят малко улиците за посетители, той сини зони сънувал. Еййй розовото пони некадърно.
1
2
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
А такааааа....Щави, щави, щави яко. По 9 кожи трябва да се свалят на 0вчия електорат, защото трябва да има пари за братята джипcитa. За безплатна социална храна, дето я разнасят млади студенти лично до къщите им също трябват пари. Трябват мангизи и за "интеграция". Ако не знаете какво е "интеграция" да ви кажа, че всеки месец им се дават пари за лекарства, отделно от помощите и пенсиите. Това е.