Как ще завърши наглостта с изхвърления край пътя асфалт?

Нямало опасност за околната среда
Обновена: 22 апр 2024 09:51 | 22 апр 2024 09:49, Нели Христова
34
Как ще завърши наглостта с изхвърления край пътя асфалт?
Снимка: Facebook

Скандални кадри с изхвърляне на изрязан асфалт край пътя в Прохода на Републиката предизвикаха реакции в социалните мрежи. Случката е от сряда.

Това се е случило на километър 31-ви – между селата Вонеща вода и Мишеморков хан. Действията на пътната фирма е документирана от случайно преминаващ шофьор.

На мястото има и следи - асфалтът е надран, след това отпадъците са изхвърлени зад мантинелата, в близост до река и защитена местност.

Възмутени от видяното бяха почти всички шофьори преминаващи през Хаинбоаз.

От Пътната агенция съобщиха, че са проверили случая, искайки становище от фирмата – изпълнител. Те, от своя страна, гарантирали, че ще съберат отпадъка си и ще го извозят. Но все пак, щяло да има санкция за техническия ръководител на трасето.

Сезирана е и Регионалната екоинспекция. Специалистите са обявили, че няма опасност за околната среда.

"Това, което видяхме на място е, че има малко фрезован материал в страни от пътя, но определено няма някакво замърсяване и нещо, за което да се притесняват гражданите. Количеството е малко. Там няма река, няма воден обект и няма канавки, които евентуално биха били задръстени от този материал и няма някаква опасност", увериха от екоинспекцията във Велико Търново.

Официално ремонтът на 33-километровия участък от Прохода на Републиката трябва да приключи на 1 май. За изкърпване на дупките са били заделени над 1,1 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от София
Къде в София спират водата на 23 април, вторник?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.