Започват ремонтни дейности в столичния кв. "Младост"

Предвижда се и нова детска градина
19 апр 2024 12:57, Инна Ангелова
12
Започват ремонтни дейности в столичния кв. "Младост"
Снимка: БГНЕС

Районният кмет на “Младост” Ивайло Кукурин каза, че са възложени ремонтните дейности за новия строителен сезон. Ремотът ще се съсредоточи върху големите булеварди, които са в тежко състояние, там където има пътникопоток, детски градини и училища. По част от тротоарите вече е започнала реконструкция, каза кметът на „Младост“.

„Миналата година нямаше време за сключване на договори и сключването на договори ни свари в ситуация, в която дойде зимния период и не успяхме да възложим всички тротоари, които бяха предвидени за миналата година, затова го правим тази година, малко по-амбициозно. От наша страна сме избрали 8 такива отсечки, а през Столичната община сме предложи 16“, уточни Ивайло Кукурин прес БНР.

По думите му, за тази година са предвидени за възлагане около 30 000 кв.м тротоари.

Ще бъдат отпуснати средства и за изграждането на многоетажен паркинг до метростанция „Младост 3“. Затова е подписано споразумение с МРРБ. Предвижда се изграждане и на нова детска градина.

„Има напредък и за изграждането на нова детска градина в „Младост“ 2. Вече има проведена обществена поръчка, колегите разглеждат офертите. Надявам се скоро да бъде избран изпълнител и още тази година да стартираме реализацията“, изтъкна Ивайло Кукурин.

Кукурин заяви, че администрацията има желание и за играждане на парк близо до р. Искър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: младостремонтСО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отново София не е България. Защо не съм чел досега да ремонтират някой кв в Русе или Видин? После ревът че всеки се мести там да живее, бягайки от изоставените други градове.
9
0
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
По-скоро трябва да го вкарат под земята
8
0
 
2
 
! Отговори
Адвоката преди 1 месец
Да работи се в кв.Младост 2, изграждат се тротоари,уличното осветление се подновява и др. НО !Но на ул.проф.д-р. Васил Златарски движението на автомобили е изключително затруднено,понякога дори и невъзможно да се разминат две коли.В частта при Т-маркет и детската градина до бл.223 има нужда от сериозна и неотложна реорганизация на паркирането и спирането и поставянето на необходимите указатели забранителнни и пешеходни знаци.
7
0
 
7
 
! Отговори
аааа преди 1 месец
ще се усвоят едни парички за бвзмислени ремонти дадени на частни фирми близки към големите партии ...това е върви от времето на СДС още при Мафиянски !
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предстои една седмица валежи и сега започваме с ремонтите. Кой иска да се обзаложи, че няма да изкарат до края на лятото!
5
0
 
4
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 1 месец
пак ще се крадат едни парички за безмислени ремонти ....всяко лято е това у София ! но " народа " не мисли ...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там в Младост има уникални творения на Фандъкова. Например велосипедната алея по средата на тротоара близо до метростанцията на Малинов. Отстрани са оставили място за пешеходци - около 30-40 см до улицата и от другата страна около 30 см до някаква ограда.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
40 минути за излизане от Младост е добре. През 2006-2009 се излизаше за над 2 часа на Цариградско шосе
2
0
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
До АнонименМалинов трябва да е магистрален булевард подобен на Брюксел и Колумб от Печатницата до Киприян, но трудно ще се намерят толкова пари.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво правим с Малинов, заради който 40 мин не може да се излезе от квартала в час пик???