В Студентски град няма места за паркиране, решението е зона

Колите се оставят за дълго без да се преместват
17 апр 2024 12:53, Инна Ангелова
38
В Студентски град няма места за паркиране, решението е зона
Снимка: БГНЕС

Голяма част от планираното обновяване на тротоарите в район “Студентски” е извършена и това може да се види по улиците „Стоян Киркович“, „Никола Габровски“, „Осми декември“. Скоро ремонт започва и на други места. 
Кметът на район “Студентски” Петко Горанов обясни пред БНР, че се поставят нови плози, снижени бордюри и тактилни плочи

Той припомни, че един от основните проблеми на квартала е неправилното паркиране на автомобили. Студентски град е наводнен с автомобили от цялата страна. Често пъти собствениците ги оставят дълго без да ги преместват.
За неправилно паркираните районната община разчита на контрола от страна на ЦГМ и Пътна полиция.

"Проверки се правят всеки ден, налагат се актове, но ефектът е минимален – отбеляза Горанов. Според него срещу многото автомобили решението е въвеждане на зона за почасово платено паркиране.

Относно общежитията, Горанов каза, че техен собсветник е МОН. Районният кмет допълни, че проблемът с осветлението около общежитията е от години. Т.нар. кампуси не се стопанисват от техния собственик. Има план от 2010 г. но не е приложен.

"МОН трябва да прави инвестиции не само в сградите, но и за околната територия. Отговорността се прехвърля върху местната власт, но нямаме бюджет за това. Засега такова разбирателство няма."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: кметрайонстудентски
Още от София
Родители искат СО да обяви 2 май за неучебен ден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много ми е чудно защо пък трябва да си с кола в Студентски град? Автобуси 94 и 280 минават през интервал1-2минути. Има метро, нощни автобуси също.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В нормалните държави, че дори и в Гърция, "студентски град" или кампуса е напълно затворен и външен човек, който не е студент в съответния университет, не може да припари по никакъв начин! Дори и за преподавателите се отнася - те си търсят жилище на общо основание! И абсолютно никой студенг не може да влезе в кампуса с кола.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредния квартал без никаква визия за застрояване. Гарантирано от ГЕРБ
32
0
 
4
 
! Отговори
Геле преди 1 седмица
Проблема е че всички нови кооперации де ги нацвъкаха се водят общежития и парко Места строителя не е задължен
31
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Решението е строеж на паркинги, а не глоби или зони.
30
2
 
6
 
! Отговори
Али Бега преди 1 седмица
Нали имаше инициатива да се направи жълта зона в Студ. град? Всички коли спрени в тревни площи, кал, тротоари да бъдат санкционирани. Ясно е, че няма да има места за всички. Ама то не е и задължително студенчето да обикаля с кола. Има си автобуси.
29
0
 
7
 
! Отговори
Кире преди 1 седмица
Ейй само скубане им е в главата. Направиха си заплатите п о8-9 хил и сега се търсят мулъовците да ги платят. Вместо да направят някой 10етажен паркинг в полетата око ст.град ще въведат зона. И това как точно ще реши проблема? Никой не знае! Защото в центъра със синя зона места няма. Има само обси дето си плащат годишен абонамент:)
28
3
 
18
 
! Отговори
О, божке преди 1 седмица
Чипът е сбъркан. Всяка първокурсничка е измолила мама и тати да дадат количката за да ходя тя да джитка в стъдентски, докато пуши и гледа отвъртре като английската кралица. Разбира се, че това важи и за всеки себеуважаващ се студент, който е горд шофьор и кара колежките по кафетата и дискотеките като се напият. Това се оправя с образование, култура и възпитания. Отнеме поколения, а в близко бъдеще у нас няма как да се промени. Хиляда снижени тротоара да положите, те искат с кола. Ако може скъпа!
27
2
 
14
 
! Отговори
да бе преди 1 седмица
До Анонимен 25глупости, има места за паркиране пред повечето общежития, пробема е че всеки студент си кара трошката в столицата, и иска да си я паркира пред входа. Масово студенти с коли. Аз като бях студент, нямах кола, и ми беше през дедовия дали има паркинг. Но не, мамините дечица не могат да се качат на автобус или влак за да мъкнат бурканите на баба от село до СФ...
26
0
 
11
 
! Отговори
До Коко /16/ преди 1 седмица
Предложението ти е чудесно, но трябваше да го направиш преди да реституират земята, останала незастроена през соца, защото е била междублокови пространства. Като я върнаха на собствениците, те я дадоха на строителни предприемачи и нацвъкаха жилищни блокове между студентските общежития. Сега нито е кампус, нито е нормален жилищен район. Можеха да обезщетят наследниците на земята с парцели в друга част на периферията на града, но не го направиха. На кого му пука дали средата ще е нормална?
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Глупости, решението не е платена зона. Така просто ще се събират едни пари. Проблема е, че пред нито едно общежитие няма паркинг. А общинските терени изведнъж се оказват частни и на тяхно място се издига ново блокче... над 30% от застроените нови блокове са празни. Защо се издават все още разрешителни да строеж?
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като нема места къде паркират тогаз :)))
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Мен, много си умен, бре, акълчо! Защо трябва да се глобяват някои, при положение, че бюрократите са подкупни и не си вършат работата? Всеки идва на власт да печели, но не и да управлява правилно, това е основният проблем на нашата страна. Значи ли това, че като не могат някои да си позволят да си купят чисто нови коли, трябва да им бъде забранено да карат старите си? Като си помисля, че и ти сигурно си мамино синче/ дъщеря, и ми се драйфа.
22
2
 
8
 
! Отговори
рендетУ преди 1 седмица
Този Чех, дето нарисувъ "Логото" на Бг под формата на "Тоалетна Чиния" пред ЕП у Брюксел, излезна Пророк, бе!!!!
21
10
 
7
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
Крайно време е данъка за трошките да скочи драстично, прегледите да стана истински и да се пишат глоби за паркиране. Проблемът ще се реши единствено по този начин.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като всички *** селяни са там...мислят си че като са дошли у голямата София са голямата работа,само където прескачат трамвайните линий да не ге убие токо, смешници..
19
1
 
10
 
! Отговори
рендетУ преди 1 седмица
Ба си "Студентите", сигурно ходят на лекции с по Два автомобила!!!! -))))
18
1
 
5
 
! Отговори
Студент по чалга преди 1 седмица
До 555 Не се ли сещаш защо? За едни пари се прави всичко. Въпросните сгради са със статут на апарт хотели и готово. 50 апартамента и 10 места за паркиране, и всичко е законно. Проблема е, че няма кой да разследва, а и *** като се измести от село у столицата тези неща грам не ги мисли. Т
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той добре, че проблема с паркирането е само в Студентски град, иначе в останалата част на София няма такъв !
16
2
 
31
 
! Отговори
Koko преди 1 седмица
Направете целия студентски град пешеходна зона с буферни паркинги. Забранено е влизането с автомобили в почти всички кампове на униерситети в света.Това което е нашия Студентски е извращение някво.