"Червени сватби", пет ракии, его и МОЧА дадоха старт на СОС

Предложиха грети Стефанова за председател на съвета
Обновена: 18 дек 2023 11:09 | 18 дек 2023 11:05, Александър Попов
23
"Червени сватби", пет ракии, его и МОЧА дадоха старт на СОС
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет събра кворум и започна заседанието си, на което трябва да бъде избран председател. Всичко това на фона на цветисти реплики, иронии и призиви за оставяне на егото на втори план.

Деян Николов от „Възраждане“ прочете декларация от името на групата, която засегна демонтажа на Паметника на съветската армия.

„Какво изградихте, г-н кмете, че да разрушавате“, попита общинският съветник и настоя за провеждане на референдум за бъдещето на ПСА.

От своя страна Борис Бонев от ПП-ДБ и „Спаси София“ заяви, че в София днес се пише история, но тя не е добра.

"Това, което гражданите няма да видят, ако няма избран председател на СОС и не започне работата на този орган, няма да видят канализации, няма да видят подобрения", каза Бонев и припомни, че има много пари, които ще бъдат загубени, ако се продължи с изпадането в следизборна депресия.

Още по темата
"Егото остава на втори план, а отговорността е водеща", каза още Бонев и добави, че не той е пречка СОС да заработи.

„Предлагаме г-жа Грети Стефанова за председател, защото е обективен и достоен кандидат“, каза още Борис Бонев.Той припомни, че тя е най-възрастният общински съветник и предложи да се следва логиката от национално ниво, когато за председател на Народното събрание беше предложен Вежди Рашидов.

С мегафон до банката, Карлос Контрера от ВМРО не се съгласи с Борис Бонев, че Грети Стефанова е готова да бъде председател в местния парламент.

"Вие на пет ракии ли я предлагате нея“, попита Контрера, цитирайки думи на самата Стефанова от близкото минало. Според него от септември досега, откакто ѝ се налага да води заседанията на СОС, тя нарушава правилника на съвета.

Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС репликира, че формулата, която е използвана в Народното събрание няма как да се случи в местния парламент.

"БСП в тази зала винаги е била гласа на разума в тази зала, но БСП няма да решава вътрешнокоалиционни семейни конфликти, заяви Иван Таков.

Като спекулации на ГЕРБ, Таков определи думите на колегите си за „червени сватби“.

Той заяви, че случващото се в центъра на София – демонтажа на ПСА е беззаконие. „Демонтажът, премахването или както искате го наричайте“, трябва да бъде спряно и г-н кмете, то не може да се случва при вашия мълчалив поглед“, каза още Таков.

Той попита къде е докладът, който твърди, че София ще изгуби пари, ако Столичен общински съвет не започне работа.

Без да има мнозинство, полза от председателя няма, заяви Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС и подчерта, че без ценности град не се управлява.

Десни или леви са принципите Столична община да сключва договори, без опции за контролиране. Кога ще излезете и ще признаете за допуснатите грешки при вашето управление, попита Бойко Димитров от ПП-ДБ и „Спаси София“ Георгиев.

Междувременно групите на БСП и „Възраждане“ в Столичния общински съвет напуснаха заседанието за избор на председател.

„Напуснахме заседанието, защото не можеш да призоваваш за разум, след като на по-малко от 500 метра оттук се извършва страшно беззаконие, и то се извършва от държавата в лицето на областния управител, на заместник-областния управител и включително на районния кмет Трайчо Трайков“, заяви председателят на БСП-София Иван Таков. Той определи действията по демонтажа на Паметника на съветската армия като безобразие, което трябва да бъде спряно.

От БСП поискаха оставката на областния управител, на заместник-областния управител и на районния кмет Трайчо Трайков.

Таков определи като „поредната порция спекулации на ГЕРБ“, че се е готвила сглобка между ПП-ДБ-СС и БСП на местно ниво.

„Разум в тази зала не виждам отново. Явно това, което целят, е да се мушнат под завивките ГЕРБ с ПП-ДБ, да направят националната сглобка на местна сглобка и най-вероятно това ще стане след Нова година“, смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: СОС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Народът преди 4 месеца
тачи Съветската армия, но такива историко забравани като вас не тачат и са малцинство.
17
2
 
4
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 4 месеца
Премахването на паметника е демонстрация, че българкия народ не тачи вече руснаците окупатори и обийци.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо не разбрах от този надраскан неграмотен буламач. Като вече демонтирахте паметника, предполага се, можете да си отдъхнете вече и да преминете към съществени дела, в полза на българите. Няма какво да коментирате повече свършен факт, нали?
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За България има само един изход: РАБОТА ! РАБОТАТА УЧИ НА УМ И РАЗУМ ! А СЪЩО РАЗДАЙТЕ БОКСОВИ РЪКАВИЦИ НА ДЕПУТАТИТЕ И ПУСНЕТЕ ШОУТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ! ЗА ДА ПОКРИЕ ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ! ТАКА ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ЗАВЕТА НА ЛЕВСКИ: КОГАТО ГУБЯ, ГУБЯ САМО СЕБЕ СИ, КОГАТО ПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД !
14
3
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 4 месеца
Спасиха София незнайно от какво и от кого,а тез които ги избраха за тая цел,сега се гуцат и недоволстват!!Тъй шай другаре за нататък. Данчето ви беше трън в очите,щоту си гледаше работата и всичко ви беше на шест!!А сега кат избирате л,дите да ва управляват,ша им стоите диван чапраз и ша си спомняте за старите времена,когато ви оправиха що годе столицата.пуснаха ви метрото,градинки,шадравани,пари за всички,ама вие да са спасявати от всичко това?!Е СЕГА СТЕ СПАСЕНИ, до шия в сняг,*** и л,айна!
13
4
 
4
 
! Отговори
Петко преди 4 месеца
Предлагам на следващите избори.Да не гласуваме.Сами да се избират...
12
16
 
20
 
! Отговори
Ицо преди 4 месеца
такива като БСП и "възраждане" така както пазят паметника на червената армия окупатор, така ще пазят и паметника на Баязид, ако имахме такъв. Еничерски чуждопоклоници, нека е ясно за всички и за винаги. Срам.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имало много пари, които щели да бъдат загубени, а не откраднати от тях.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ваня е много красива, бих се радвал ако ми е колежка.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще чакате тия от снимката нещо дола направят хубаво за гражданите.
8
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
трийте с цензура и лъжи напред към светлото евроатлантическо бъдеще...
7
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Пет ракии са много,но 2-3 ще изгладят проблемите.
6
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЕРБ и ДПС станаха наистина нахални - наистина си повярваха, че са на власт.На власт са - във собствените си партии, нямат никаква популярност, напротив - има само интерес за техните си членове.Съответно - за редовите граждани - да няма.Хващат си чемоданите и - имат си имоти в Барселона, по Росенец - има места - не са и толкова много като цяло.
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вървим към нови избори за общински съветници. Там ще видите, колко изружденци и бекапейци ще има. Зза гърбави да не говорим.
4
24
 
27
 
! Отговори
Изнервен преди 4 месеца
Стига с тоя грозен съветски тотем бе!
3
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БСП и *** да непълно деструктивни и ненужни групи в СОС! Освен бойкоти те друго не могат нищо друго да направят.
2
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вън Терзиев Ухото от София!
1
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
СТРАТЕГИЯТА НА ГЕРБ: ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА.