В кадър: Трети ден демонтират МОЧА, скандал в парламента

14 дек 2023 11:16, Александър Попов
202

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трети ден продължава демонтирането на МОЧА в Княжеската градина, но и напрежението не стихва. Днес на преден план излязоха депутатите от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", които заградиха трибуната в Народното събрание. Бе свикан председателски съвет след нововъведеният депутатски протест.

Шефът на парламента се зачуди дали това е хепънинг, пърформанс или някакъв хор, който ще изпълни нещо", попита председателят на парламента Росен Желязков.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се закани след него, че работата на парламента няма да продължи, докато не се спре демонтажа.

Вижте кадри на нашия фоторепортер Димитър Кьосемарлиев от третия ден на демонтажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
6
 
23
 
! Отговори
77 преди 9 месеца
Много добре! Най-после премахват паметника на терора и мизерията, наречен съветски комунизъм.
122
3
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 9 месеца
До Анонимен И какво общо има съпротивата в Белгия.
121
6
 
19
 
! Отговори
Бико преди 9 месеца
Дойде време да се смени името на катедралната ни църква на "Се.св Кирил и Методий" за да знаят "братушките", че един "варварски" народ им е дал писменост.
120
12
 
26
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 9 месеца
България отряза престъпната ръка с автомат на руския воин.
119
5
 
14
 
! Отговори
предложение преди 9 месеца
В Котел има един много красив Пантеон на Възожденците.Мисля че имено нещо подобно трябва да се изгради на мястото на варварския монумент,където всеки да води децата си да могат да се гордеят че са българи,да се учат на родолюбие и работа на ползу роду!Всеки чужденец посетил столицата да изпитва респект от силата на българския дух а не да изпитва съжаление към нас като види на какво сме се кланяли по принуда!
118
11
 
19
 
! Отговори
Врачка преди 9 месеца
Виждам как днес един паметник се демонтира ама в скоро бъдеще и цяла Русия ще бъде демонтирана от нормалния свят и пачета от нея май ще останат на Север на Корейския полуостров и по високите планини на Азия
117
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А в сред Брюксел се издига паметника на българският партизански командир Тодор Ангелов - предводител на партизански отряд деиствал в и около Брюксел, *загинал геройски за свободата на Белгия през 1943 година - и О чудо Белгииците не само не го събарят а го осипват с цветя - Какво да ги правиш -Еврпоейци
116
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това не е демонтаж, а дивашко и първобитно рязане с флекс на нещо, което ще се предаде за скрап! Все едно да кажете, че са демонтирали комбинат Кремиковци!
115
6
 
21
 
! Отговори
До 121 преди 9 месеца
До не ви ли е срамНе бе ще издигнем паметник на другаря Сталин, твоя любимец, за да се подмажем на кремълските ти господари. Даже направо дай да върнем БКП и да поканим другая Ким, за наш върховен вожд.
114
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Знаете ли как САЩ свалят правителства . Дават много долари на най - върлите опозиционери . Те събират хора от подземния сбят - наркомани , клошари , пияници , бивши затворници - дават им пари и чакат подходящ момент на спорове в Парламента и го атакуват . Същото беше и в нашия при свалянето на премиера Добрев. Да се учим от янките - те са експерти в сваляне на правителства
113
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз не харесвам сглобката,но паметника символизира,окупацията на България под съветска власт,замаскирана като светло комунистическо бъдеще,което всъщност спря развитието на страната и ни върна в 16 век!
112
18
 
11
 
! Отговори
не ви ли е срам преди 9 месеца
Нарезаха лоши хора които са воювали срещу Хитлер.Сега след като са били лоши очаквам паметник на това място на добрия герой Адолф Хитлер.Грозни гледки които ще вбесят руснаците.Нищо добро не ни очаква.След като не му е мястото в центъра на София защо не го преместихте в покрайнините на София.
111
9
 
12
 
! Отговори
шменди-капели преди 9 месеца
Пунтаж за заблуда на противника.Защо БСП и Възраждане не взеха мерки преди да унищожат паметника,а чак сега.Това е застраховка за утре.И те са съшите като Сглобката.важно е да са във властта.
110
14
 
22
 
! Отговори
Антирусицифист преди 9 месеца
Този т.н. паметник трябваше да бъде взривен заедно с мавзолея на Димитров !
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе някой знае ли какво точно означава това съкращение *** !
108
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Махайте я тая грозотия
107
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Беновска пипаКаква история червен неграмотнико? Този монумент демонстрира единствено лъжите и манипулациите на един античовешки престъпен режим. Историческата истина е че в България няма загинали сесерски войници, СССР не ни освобождава, а брутално ни напада, окупира, избива цвета на българската нация, установява марионетно правителство и силово налага деградантска комунистимеска религия.
106
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този паметник на глупостта да се взриви, заедно с всички национални предатели като копейката.
105
12
 
17
 
! Отговори
Допамин преди 9 месеца
Над 25 "паментника" на съветските окупатори са премахнати през последите 2 години от страни в Източна Европа. Най-накрая и България допринася за разрастването на списъка!
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Дрът команистДа не говориш случайно за бащите и дядовци на сегашните демократи? Че има ощи живи от тях. Спотайват се, стига детето да е пак на власт. Вервайте си, че комунистите са си отишли.