Митрофанова категорична: Това е руска църква, документите са в мен!

Земята под църквата и самата църква са били подарени на Кремъл
Обновена: 10 ное 2023 10:43 | 10 ное 2023 10:13, Нели Христова
287

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В 9.35 часа тази сутрин, Руската църква отново отвори врати. На литургията днес присъства и посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова.

Храмът беше затворен, след като държавата ни отзова трима свещеници за нарушение на дипломатическите правила. Очаква се новият предстоятел да отслужи първия си молебен в събота.

Още в първите секунди при пристигането си Митрофанова беше попитана: "Чия е тази църква - руска или българска".

Тя отговори светкавично: "Руска!"

Посланикът на Русия у нас обясни, че земята под църквата и самата църква са били подарени на Кремъл още по времето на бившето царско посолство.

"Всички документи са в мен", заяви тя.

"Надявам се за в бъдеще да няма проблеми с нея. Имаме нотариален акт за храма. Какво има в тези четири тома, събрани от прокуратурата като нотариалия акт е една хартия?", попита тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОГАТО КОМУНИСТИТЕ ИЗГОНВАТ БЕЛОГВАРДИЙЦИТЕ ОТ РУСИЯ, НЯКОЙ ОТ ЖЕРТВИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ДЯВОЛИ ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ И ТЕ БИЛИ ХРИСТИЯНИ, ТОГАВА Е БИЛО НОРМАЛНО ДА СЕ СЛУЖИ НА ТЕХНИЯ ЕЗИК А ТЕЗИ АТЕИСТИ ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО ДА ХОДЯТ ПРЕД ПАМЕТНИКАНА СЪВ.АРМИЯ И ДА ПЕЯТ МАРШОВЕ!АНТИКОМУНИСТИТЕ ПЛАЧАТ ЗА РУСКА ЦЪРКВА!СЛЕД КАТО ЗАБРАНЯВАХА НА БЪЛГАРИТЕ ДА ВЛИЗАТ в ЦЪРКВА! РУСКА НАГЛОСТ
242
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НАШИТЕ ПАПОВЕ СА РУСОФИЛИ А ВИСШИЯ КЛИР ЗАВЪРШИЛИ В МОСКВА И ВЕРБУВАНИ ОТ КГБ! КИРИЛ СЕ РАЗХОЖДА В БЪЛГАРИЯ КАТО ГОСПОДАР ТРОПА НА МАСАТА С ЮМРУК НА ПРЕЗИДЕНТА ПУБЛИЧНО В ЕФИРА ПРЕД ЦЯЛ НАРОД!В ДРУГА ДЪРЖАВА ЩЕ ГО ИЗГОНЯТ С КАМЪНИ!ТУК ВИЦЕТО СЕ ХВЪРЛЯ ДА МУ ЦЕЛУВА КРАКАТА! ДОБРЕ , ЧЕ НЕ ПРОДЪЛЖИ НАГОРЕ
241
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вува Путин все повече заприличва на себе си
240
2
 
7
 
! Отговори
Виждам че преди 10 месеца
Тук най-големите болшевикорусофили се имат за най-големи специалисти по църковни дела, макар че са атеисти !
239
2
 
3
 
! Отговори
Митра Фанова преди 10 месеца
Документите са в мен, но ще покажа само които трябва !
238
2
 
5
 
! Отговори
само факти преди 10 месеца
не е руска тетка се тая какво фалпификат4е са ти пратили от москва В нашия архив няма такива сведения зна4и и оркостанците нямате църква
237
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 256:Откачалке,КГБ и ДС не съществуват от 1991 г.Сега ще почнеш и комунисти да бълнуваш.И такива няма.Какво ви е?
236
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някакви мюсюлмани и католици спорят в коментарите и се вълнуват за православна църква.Странно,нали?Да бяха православни разбирам,но не са.Искат да откраднат златото и иконите,за да ги продадат на Запад.Искат да си сложат грях на душата от пуста алчност като си мислят,че техния Бог е друг.Горе си е Светата Троица в едно и се сърди като се поругават свети места.Тази църква след като се казва руска значи си е руска.Бяха показали документи по медиите.На какви се правите?
235
2
 
5
 
! Отговори
Агент до агента преди 10 месеца
Всичко КГБ и ДС
234
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 251Руската църква е в диоцеза на Московската патриаршия, която го управлява до днес. Точно заради това БПЦ не може да гъкне.////На територията на БПЦ не може да има друг диоцез бе русо робе. Виж го в каноните.Свещеник от друг диоцез може да свещенодейства единствено с разрешението на териториалният владика.Каноните изрично забраняват на една и съща територия да управляват двама владици, единият в София, другият в Москва. Пълен абсурд.
233
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някога може и да са били подарени, после какво е ставало е друг въпрос. Нали църквата и земята имат нотариален акт? Нека се покажат пред всички.
232
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
има руска църква от повече от 100 години е и да бъде , а колко протестански американски храмове позволиха щоне ги затворят
231
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 249 Не позна. Руската църква е в диоцеза на Московската патриаршия, която го управлява до днес. Точно заради това БПЦ не може да гъкне.
230
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още малко и Митрофанова ще покаже и нотариалният акт от3 март 1878 год. заверен от султана Абдул Хамид където се отстъпва България на Руската империя. И кво, ние трябва да се съобразим ли?
229
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Обаче Митрофанова не знае или не казва истината , че руската църква дори да е собственост на Русия ,клирът и службите са под опеката на българската църква.Тъй като се намира в наш диоцез.
228
6
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
И Крим е Украйнски, ама в руския мир подаръците се взимали обратно.
227
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички документи са в мен",)))ДАНС спи сега бе баш момента да и се вземат документите. Ако на тех им не стиска можеха да наемат някоя крадлива и бърза в ръцете римлянка
226
6
 
6
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 10 месеца
Гангстерите от Блатная имат нотариален акт за собственост върху територията на цяла Задунайская губерния, съставен на трети март 1878 от бащицата цар Александър Николаевич и подписан от султан Абдул Хамид. Пазят го в посолството на "Драган Цанков"
225
5
 
5
 
! Отговори
Ну? преди 10 месеца
Църквата Руска, поповете Руски, какво прави бай га.н.Ю тук? М? :)))
224
4
 
12
 
! Отговори
КЛИРИК преди 10 месеца
ДРАГИ РУСКИ ДУ ХАЧИ, ПОПОВЕТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БГ СЕ НАЗНАЧАВАТ ОТ БГ ПАТРИАРХ - ОСНОВЕН ПРАВОСЛАВЕН ЗАКОН! НАПРАВО СЕ ГАВРИТЕ С БЪЛГАРИЯ, НО ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИТЕ! ОТПАДАНЕТО НА ДЕРОГАЦИЯТА Е САМО МАЛКА ЧАСТ...