Паметникът на Съветската армия осъмна боядисан

Поредно посегателство срещу монумента
262
Паметникът на Съветската армия осъмна боядисан
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Паметникът на Съветската армия в центъра на София отново осъмна боядисан.

Една от композициите му е залята с червена боя, която е напръскала и пространството около монумента, предаде БНТ.
На централната част на паметника с червени букви е написано - ДЕМОНТАЖ.

Това е поредно посегателство срещу паметника, който периодично предизвиква протести "за" и "против" премахването му.

Последните демонстрации бяха на 9 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: Паметник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато бяхме под съветска окупация първите години имаше съветски окупационни войски в България, докато се убият всички недоволни и се прогонят и се вкарат в концлагер. След като вече беше поставено марионетно правителство на комунистите в България вече нямаше нужда от окупационни войски. Но събитията в ГДР, Унгария и Чехия показаха, че ако се марионетното правителство започне да се огъва пред волята на народа веднага съветски окупационни войски ще бъдат пратени да леят кръвта на мирните хора.
38
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евро комисията незабавно да се произнесе
37
21
 
9
 
! Отговори
Пловдив преди 11 месеца
А,на американските летци,разрушили София,няма проблем,демократично разрушена.Жалки хора,дребни душици.Пaлячовци,като ,управляващите ни досега,продажници.
36
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този паметник е все едно в центъра на София да има паметник със същата височина построен от османските власти и на него да има същият надпис "от признателният български народ на братята османци" и някакви османци с *** и лъкове на него, и сега някакви си да са против неговото събаряне защото "бил част от историята"...
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ох, еднорозите гладни се нахвърлят върху лайковете и коментарите. Че няколко дни мън към,не смееха да гъкнат. То било нормално да се допитва посолството,нали щели да работят заедно. Аз не съм чул някой да се допитва до наши посолства по света, като си избира началници на службите,ама било нормално и даже много умно.
34
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато бяхме под съветска "окупация" тук нямаше нито един руски войник! Саге, когато сме "суверенни", "незавими" и "свободни" са около 20000 турски, албански, македонски, гръцки (все обичащи ни), с тенденция да станат 60000! Така е решила посланничката на НАТО отговаряща за България!
33
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да се възстанови сградата на Димитров, стига варварство, четете един учебник по история на архитектурата , кои себеуважаващи се общества ,които се имат за развити рушат, правят го само варварските племена, не стига че тук са мрели християни заради страданията на балканските роби, по време на отоманската отново англия ги е подстрекавала към издевателства, и така са се разпаднали , сега ЕС го повличат укрите, историята не е скрита , но мързела ни изяжда главата
32
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ТОЗИ НАДПИС НА ПАМЕТНИКА НА МОЧАМ БЕШЕ ПОТРОШЕН С *** И НЕ Е ВЪЗСТАНОВЕН !
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Зозо 32. Ще те изстрелят на фронта в Украйна да им помагаш, че са я закъсали яко.
30
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Примитивен народ, който може само да руши. Няма спирка непотрошена или ненадраскана със спрейове боя. Вагоните на влаковете, първите етажи на блоковете също...В Берлин също има такива паметници, но те се охраняват денонощно от военни. Тук 100 пъти вече се случва това и продължава да не се прави нищо
29
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Време на гнома и на кирето да се потърси отговорност за държавна измяна. Те явно работят за чужди интереси.
28
8
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
Ще имаме първият български Космодрум. Залагат се материалите отдолу и се изстрелва паметникът в небесата :))))))))))))))))))))))))))))))))))
27
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е работа на тия, дето продават държавата и изпълняват нареждания на чужди посолства. Оказахме се "доброволно" окупирани. Без война сме завладени. Мръсните евреи се намърдват в управлението на страна и всичко загноява.
26
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Променливите Пееpacи и Доносническа БЪлгария не могат да измислят нищо ново, за да излязат от вмивисаното положение, в което сами се вкараха! Че той Боко Тиквата е гений в сравнение с тях, а герберите са професори! Егати недоумниците!
25
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига с русофилските лъжи. Ако на човек не му харесва в ЕС, има терминал 2 и да си ходи където си иска. Ако на държава не и харесва в ЕС може да напусне както го направи Великобритания. Да, икономически скъпо е, но никой не идва с танкове да те убива. А СССР и НРБ бяха затвор. В русия за бял лист хартия или за детска рисунка отиваш в затвора, а в България копейкин разпространява лъжи на конвейер и свободно участва в избори. Това е огромната разлика, а вие лъжете, че било едно и също. Не, не е.
24
13
 
21
 
! Отговори
добра новина преди 11 месеца
трябва да се показва на руския башuбозук ,че не е желан в цивилизована България.
23
13
 
21
 
! Отговори
Василев преди 11 месеца
Какво прави един паметник на Съветската армия в центъра на София???Какво търси, какво чини и какво е неговото предназначение!Да имаме респект от агресорите и поробителите, а не уважение и признателност!Агент Саймън Бригс!ЦРУ!!!
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"При всякакъв опит за самостоятелна външна или вътрешна политика идват руските танкове ..." Ппне действаха директно инямале съмнение по въпроса. Сега се "европейските комисии и разни НПО-та", които ше ти съсипят живота.
21
18
 
26
 
! Отговори
Кунтьо преди 11 месеца
Моментално събаряне на този позорен паметник издигнат в чест на съвестския окупатор който пороби България за 50 години и я превърна в една от бедните държави в света!
20
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП-ДБ се опитват да консолидират редиците си след като се изложоха. Не им остава друго освен да създават скандали около теми, които вълнуват доскорошните им привържениците. Вероятно ще правят и други провокации.