Адолф Хитлер се самоубива
Адолф Хитлер се самоубива
На 30 април 1945 г немският политик и райхспрезидент на Германия Адолф Хитлер се самоубива. В ранните часове на 29 април 1945 г. той се жени за метресата си Ева Браун и веднага след това диктува личното си и политическото си завещание, в които се опитва да оправдае живота и дейността си. На следващия ден се оттегля в апартамента си и се застрелва, а Ева поема отрова. Скоро след това, Германия безусловно се предава на съюзническите сили, слагайки край на мечтите на "1000-годишния" Райх на Хитлер. Снимка: Райх | 28 апр 2014 20:50
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
62
7337
5
5
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
s преди 10 години
Че забавил новия ред ли?! А ти в ред ли си? Благодарение на него се стигна до това. Той превърна евреите за пореден път в мъченици, той спомогна огромните капитали от САЩ да нахлуят във войната и той дооформи враждуващите блокове. Горещо мога само да съжалявам, че във Виенската художествена академия са му писали цвайка и са го обявили за некадърен художник. Ако го бяха приели, може би всичко щеше да е различно.
35
4
 
4
 
! Отговори
Georgiev преди 10 години
Да не се беше раждал...най-добре щеше да е. Не съм евреин,***,гей или психично болен...но подобни комплексари са опасни за света!!!
34
0
 
2
 
! Отговори
N преди 10 години
До историкИ по кое позна че роди мутри,по това как сегашните управляващи стимулират по всякакъв възможен начин монополите или по това как сега слагат всевъзможни данъци и такси за да могат да хранят *** а българският народ е оставен на произвола.Или си *** или си *** комунист(то не че умен има).
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашисткия лидер след като се е провалил се самообил.Ми ,да го последват и треторазрядните ни комунистически лидери, ако имат чест и морал.
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетете "Моята борба" и тогава говорете глупости! Ще се изненадате колко рационално и съвременно към днешна дата мислене има! Ако беше луд, щеше ли цял един народ, при това германския да тръгне с него?
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хитлер ни върна Южна Добруджа, за което сме му благодарни!И Македония щеше да е наша, но нещата се объркаха...
30
0
 
24
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Много се говори,но милиони го следваха безропотно и то не само германци.Отделно всички си напазаруваха технологии без пари,след воината.Една изравнена от бомбандировки Германия,днес е двигател на ЕС и каквото каже фрау Меркел,се чува.И какво излиза...Духът няма родители ,а има последователи и днес.Знам,че комунистите ще плюят,но на тях са им оперирани мозъците,по рождение.
29
6
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Хитлер е дете на изостаналата колониална система от края на 19 в., която проведе и Берлинският конгрес. След всяка война победителите наказвали победените с жестоки репресии, отнемане на държавно имущество, отнемане на територии. Точно тези фактори предизвикаха големия глад в Германия и Прусия след ПСВ, което доведе отчаяния германски народ до избора на един ненормалник. Жалко, че за последвалите 81 години светът още не разбрал грешката си и това се вижда днес на бойното поле в Украйна.
28
0
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 10 години
Има архиви я вземи намери преди да се обърне на 180 градуса България ,какво бъдещи ни описват от Райха и дали не се случва същото.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хитлер е бил бесен,че в последен момент България се обръща срещу него.Колко ли българи щяха да свършат по концлагерите.А разни деграданти ме се възхищават - сбъркана работа
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До demonПочивам.Празнувам на 6-ти септември!
25
2
 
2
 
! Отговори
demon преди 10 години
До 38Инкубаторът на двамата е един и същ!? На 01 05 ДЪРЖАВАТА НИ/ не само тя/ е обявила ПРАЗНИЧЕН ДЕН в" негова" чест!!? Ще празнуваш ли!!? Щото и Путин,и Станишев,и ББ и Сидер ...всички ще празнуват!?
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
фашизмът е незаконородено дете на комунизма, ако нямаше комунизъм нямаше да има и фашизъм
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vargКолко от феновете на Хитлер са фенове и на ***?а)многоб)малков)всичките съвпадат
22
5
 
8
 
! Отговори
batmario преди 10 години
Живял заради народа си.Дал всичко от себе си за Германия.Бог да даде такъв родолюбец и на нас.Не се е самоубил както искат да го унижат победителите...
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Господ знае от колко Ротшийлдовци ни е отървал.
20
6
 
16
 
! Отговори
антисемит преди 10 години
Винаги ще живее в сърцата ни.
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕГА Е РЕД НА ПУТИН ,А ПОСЛЕ И НА СТАНИШЕВ И СИДЕРОГЛУ !
18
4
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 10 години
Да, тия, дето си ги изброил са факти. Само дето всички тия иновации са създадени с цел изтребване на хора. Какъв напредък е това, когато целта на тия изобретения е примитивна - избиване на себеподобни?
17
1
 
0
 
! Отговори
demon преди 10 години
p.s. ПИК да се чете -ДНЕС!