Убит е американският президент Ейбрахам Линкълн
Убит е американският президент Ейбрахам Линкълн
На 14 април 1865 президентът Ейбрахам Линкълн е смъртоносно прострелян, докато е на театър със съпругата си Мери Тод. Убиецът му Джон Уилкс Бут е известен актьор, който се промъква зад балкона на президента и изчаква най-смешната реплика в пиесата с надеждата смехът да заглуши изстрела. Линкълн твърдо се противопоставя на робството, което довежда до избухване на Американската гражданска война водена между северните и южните щати. Снимка: Знайко | 13 апр 2014 18:32
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
15
13347
4
2
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Четец преди 10 години
До 13 -Философ. Благодаря, философе, чак сега разбрах откъде и как идва в Америка и като какъв идва там пра,пра дядото на Обама- БАРАК и кои и. как го изпращат.Сигорно Барак е пътувал с оня,,Чичо Тома,,който през целия си живот успял в Америка да си направи само една колиба и те му е запалват.
11
0
 
4
 
! Отговори
Философ преди 10 години
Геноцидът като обществена категория е измислен от първите американски президенти- Линкълн и Вашингтон-те за първи път го прилагът върху местното индианско население, а в Европа пръв го приева белгийския диктатор Леополд ВТОРИ, който за да го приложи,създава европейския ,,Алианс,,(Европейския съюз) през 1876 година и петте европейски държави,които първи влизат в този съюз,под синьото знаме с пет звезди, нападат африканските племена около р.Конго и прилагат съкрушителен геноцид върху тези народи
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тая отцепена британска колония.Чудо голямо от 45 година са някаква измислена супер сила ,ама света взе да му писва и ще врътне кранчето.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от заглавието излиза, че е бил убит току що?!?@?@?Неграмотници, напишете като хората: "американският президент Ейбрахам Линкълн е БИЛ убит/смъртоносно прострелян, докато е БИЛ на театър..."
8
2
 
1
 
! Отговори
Джон Уилкс Бут преди 10 години
Югa е отмъстен!
7
3
 
4
 
! Отговори
anon преди 10 години
"убит е американския президент ейб линкълн" ....пак ли? хак да му е... като не внимава - така е- два пъти го убиват... *** кажи после че историята не се била повтаряла...
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯКЪДЕ ИЗ СТАТИИТЕ НА АНОНИМ ПИШЕ ЧЕ ГО УБИВА МАФИЯТА НА РОТШИЛТ ЗАЩОТО СЕ Е СЪПРОТИВЛЯВЪЛ ДА ПОДПИШЕ 2 ДОГОВОР ЗА ЧАСТНАТА ПЕЧАТНИЦА НА $ ФЕД
5
11
 
9
 
! Отговори
Герчо с табурата преди 10 години
Ибрам Линколн е в основата на американския държавен тероризъм и диктатура, които се прилагаха върху местното 40 милионно население,от което днес са останали едва няколко хиляди и то в специално изградени и изолирани резервати. Тази политика днес американците прилагат спряво останалите народи в света,като целта е същата- същите народи да бъдат сведени също до хиляди и настанени в резервати в Сибир, Сахара ,Австралия.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, днес е ден на българската бойна слава- 14.04.1205-Битката при Адрианопол от 14 април 1205 г. е сблъсък между българската армия, водена от цар Калоян, и кръстоносци от Латинската империя, начело с император Балдуин I. Тя е спечелена от българите след успешна засада. В битката цар Калоян разгромява рицарите и пленява императора им, който е затворен на върха на една кула в крепостта Царевец. Около 300 рицари са убити, а император Балдуин по-късно умира в плен.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъдър човек.Няма значение какъв е по народност.Такива личности трябва да се помнят.В писмото до сина си малко преди да го застрелят пише:"... и помни по-добре е да изкараш един долар с честен труд,отколкото 5 по нечестен начин..."
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е да се знае, че е бил убит заради идеите си да промени монетарната система на САЩ. Нещото, което яде днес цял свят.
1
10
 
24
 
! Отговори
до №1 преди 10 години
никой не те кара да четеш на сила, някои хора не са ограничени като теб и се интересуват от световна политика