Всички те искат едно: "Оставка"
Всички те искат едно:
Стотици , хиляди българи по света са с нас Снимка: Сотир | 02 юли 2013 13:06
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
57
7500
58
14
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Генади Българинов преди 10 години
Трябва да сме единни без значение къде сме! Има народи които са, ние има още да се развиваме за постигане на единство!
48
1
 
6
 
! Отговори
аман преди 10 години
Вие господа в България, всички дето плуете българите в чужбина гласувахте ли? По време на изборите бях на почивка в друга страна в Европа различна от тази, в която живея и се вдигнах и отидох до БГ консулството да гласувам и гласувах. Също така следя ситуацията и се интересувам. Кои сте вие да казвате колко по-малко БГ сме от вас. Когато се вкара закон, който живее по-дълго извън БГ да не гласува, ще го спазвам, за сега ще неотрализирам туристите от ужните съседки,които гласуват по команда!
47
0
 
5
 
! Отговори
..... преди 10 години
Peshonizer, има много по-лесен начин - да се премахне двойното гражданство. По този начин няма да гласуват... знаем всички кои. :)
46
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забележете шрифта на платите в Белгия и Холандия. Имайки предвид, че двете държави са съседни май се дошли от един източник а ;)?
45
1
 
8
 
! Отговори
Петьо преди 10 години
И от Русия сме със вас братя
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
49-ти, бай Иван от твоя пример не е от хората, които ще се вдигнат до урната да гласуват. То в самата България много от хората които ги интересува до някаква степен какво се случва не гласуват, та твоя бай Иван все едно след 10 години незаинтересованост първата му работа ще е да иде да гласува? Или си наивен, или се правиш на такъв! А т.нар турци - каквото и да правите, няма НИКОГА да ги спрете да гласуват, на практика такива филми няма. Полезно за БГ е максимална избирателна активност, сешсе?!
43
4
 
7
 
! Отговори
до 47 преди 10 години
Да имат право, НО само когато са били минимум 6 месеца в България през последните 4 години - принцип на отседналост, който се прилага в много държави! Бай Иван дето кисне в Италия защо трябва да може да ми определя депутатите и политиките, при положение че от 10 години не е стъпвал в БГ, че не плаща данъци в БГ и че няма ни малка представа какво става в държавата. А ти ми кажи сега защо бай Иван трябва да има глас като той се е отказал от тази държава?!?!?!!?
42
3
 
6
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Ти кво - турците предпочиташ да могат да гласуват за Доган ли???"Именно това ми е основната болка! Трябва да се вкара някакъв принцип на уседналост и в парламентарните избори - който е бил за по-дълго време извън България(да речем 2 години) да няма право да гласува. Така ще елиминираме гласовете на ония туристи от Турция, които не знаят български.А който толкова милее да гласува - връща се, живее постоянно в България 2 години и после е съвсем добре дошъл да гласува за който му сърце желае.
41
2
 
13
 
! Отговори
До === преди 10 години
И още нещо... Защо хората зад граница да не могат да гласуват? Ти кво - турците предпочиташ да могат да гласуват за Доган ли??? И пак пишеш без да мислиш.. Откъде знаеш, че този човек го издържат и едва ли не е отишъл да си прави кефа там? За съжаление това е ефектът на ПРОМИТИЯ ЗАКОСТЕНЯЛ КОМУНИСТИЧЕСКИ МОЗЪК!
40
0
 
12
 
! Отговори
От №35 преди 10 години
Аз не съм се отрекъл от родината си. Смятам, че хората, които учим и работим зад граница, може да научим много неща, които да внесем в България и да допринесем за нейното развитие. Не съм се отрекъл и от произхода си и определено не ме е срам да кажа откъде съм. Използвам всяка възможност да препоръчам страната ни като туристическа дестинация и да изтъкна нашите постижения, от създаването на кирилицата през откриването на бактерията лактобацилус, та до първия компютър и т.н.
39
1
 
12
 
! Отговори
До === преди 10 години
Ти какво право имаш да определяш човека като "държанче"... Кажи ти какво си направил/а за държавата, кажи ти какво си променил като човек България, и ти като повечето само зад компютъра разбираш нещата и се "пъчиш" както сам казваш... Какъв ти е проблемът, че хората знаят езици а ти не? За какво са им тези езици, да седят сред обществото на осиновените от държавата *** и на богаташчетата ли? Изобщо какво право имаш да съдиш хората какво могат да правят и какво не могат?
38
0
 
7
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Уважавам избора на всеки напуснал държавата, но милеещ за родината си, неуважението ми печели всеки, който на мига се е отрекъл от произход и родина. В този ред на мисли, всеки който печели уважението ми има право да изкаже мнението си без значение на коя точка на планетата се намира.
37
0
 
13
 
! Отговори
От №35 преди 10 години
Родителите ми си погубиха живота, докато чакат в България нещата да потръгнат. Скъсват се от работа и въпреки това не могат да си осигурят нормален живот. Така че нямате правото да ме упреквате за избора, който съм направил. Освен това, по-страшна от икономическата криза е моралната деградация в БГ, тя беше основен фактор, който ме прогони оттам. И последно: това, че сте по-възрастен(на) от мен не Ви дава правото да ми говорите на "ти" все едно, че цял живот сме яли и пили на една и съща маса.
36
0
 
9
 
! Отговори
От №35 преди 10 години
И да, знам два чужди езика (английски и италиански) и не мисля, че това е нещо, от което трябва да се срамувам, както Вие твърдите. Не генерализирайте нещата, не всички обичаме да се "перчим". Освен това гласуването е мое конституционно право, което мога да загубя, само ако се откажа от българското си гражданство. Тъй като имам намерението в по-далечно бъдеще да се върна в България, не мисля да се отказвам от това си право.
35
0
 
12
 
! Отговори
От №35 преди 10 години
12 години в бълг. училища станах свидетел на корупция ("дарения" от родители, чиито деца ставаха знаменосци, ходеха да представят училището и т.н., назначения на свои хора и партийни пионки), всевъзможни спънки за извънкласната ми дейност, обиди от съученици и пр. Ще Ви кажа и защо не се "доказах" пред нашите университети. От целия ми клас (28 души) студенти станаха 25, а голяма част от тях не могат едно линейно уравнение да решат и да напишат едно есе.
34
0
 
12
 
! Отговори
От №35 преди 10 години
Не ме издържат родителите ми, нито пък българския данъкоплатец. Не очаквам и някой да ме издържа. Работя почасово и така си покривам разходите, а висшето образование в страната, в която живея, е безплатно, въпреки че преди да стъпя тук не бях платил нито 1 стотинка данъци. Под това, че никой не ме оценява, имам предвид цялостната политика на държавата. Нека да сме честни, умните и знаещите не са на мода у нас.
33
10
 
2
 
! Отговори
=== преди 10 години
До Учащ-емигрантА защо не постигна сам обучението си зад граница, а чакаш да те изучават и да ти плащат от нашия джоб? Да се беше доказал тук и пред съответните ВУЗ-ове- тогава нямаше да се налага да ти се плаща! Да има и други българчета в чужбина, които ги издържат Нашите пари, но има и такива- малцинство, които се издържат сами и са извоювали стипендии... Така, че още едно държанче се обажда и Няма право да гласува!
32
8
 
8
 
! Отговори
=== преди 10 години
И аз имам дете зад граница, но Не трябва да гласува! Да учи и се издържа само там, но питайте го дали ще се прибере- НЕ! Е като нямаш намерение да се прибираш в родината си и чакаш някой друг да оправя страната ни- Нямаш право да гласуваш! Всички всезнайковци зад граница сте излязли благодарение на нашия труд на родителите си и сега макар и все още млади сме изгубили смисъл в живота си, а ВИЕ само давате акъл и се пъчите колко сте велики и колко езици знаете- ами върнете се тук и се включете!
31
4
 
5
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Виждам коментаторската логика. Хайде всички да се изнесем от България и да гласуваме от чужбина кой да е на власт на изоставената територия :) Щото така звучи смислено...
30
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Щом живееш извън България нямаш абсолютно никакво право да поставяш изисквания и условия какво да се прави тук! Нямаш морално право на гласуване!" - живял съм и съм учил 19 години в България, завърших средното си образование с 5,98 и тъй като в БГ никой не ме оценява, отидох да уча в чужбина. Според твоята логика хора като мен не трябва да имат право да гласуват, но *** и Айшето, които са със завършен пети клас и с пет деца на издръжка от бюджета, имат право, само защото живеят в България ли?