Русия прибягва до стара тактика за отблъскване на Украйна

Баражните балони се използват от Първата световна война
8 юли 2024 22:20, Инна Ангелова
121
Русия прибягва до стара тактика за отблъскване на Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според статия на The Telegraph Русия може да разработи мрежа от баражни балони за отблъскване на удари на украински дронове. Балоните са проектирани да се издигат в редица до 300 метра, преди да пуснат 250-метрова мрежа, предназначена да спира входящите дронове. Те имат максимално натоварване от 30 кг.

Такъв тип система от баражни балони за пръв път са използвани през Първата световна война. Те играят особено ключова роля в отбраната на Великобритания по време на Втората световна война. Според Лондонския имперски военен музей, Великобритания е използвала 2748 баражни балона до септември 1941 г.

"Основната ни дейност е изграждането на товарни дирижабли, но днес, разчитайки на опита на нашите предци, ние създадохме защитната система "Бариер“, казва Полина Албек, главен изпълнителен директор на First Airship.

По думите й, балоните вече са тествани и компанията й е получила поръчка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 2 месеца
Давал съм го много пъти и вече го трият така ,че да си гледал ефирен герой и да го напиша пак никой няма да дойде . Проверено
33
0
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 2 месеца
Ами и в София водата тече обаче в Бургас тиче.В София слънцето пече ,а в Бургас пuче
32
0
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 2 месеца
А аз си мислех,че ги мерят с камъни,но явно пак са заобиколили санкциите.
31
1
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 2 месеца
И къде , ти е адреса да се запознаем?
30
0
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 2 месеца
Ами даже и адрес съм давал тук много пъти на такива ефирни герой и още никой не е дошъл да се запознаем
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копийки
28
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Паника :)
27
0
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 2 месеца
А монетите в Украйна как ги наричат
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма такива копейки (украински)! Има руски копейки и 6yгapcки (нарочно не казвам български!)
25
3
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 2 месеца
До До 23Един съвет - никаква руска тв, никакви руски вестници и изобщо медии. Минздрав предупреждава - вредни са за психичното здраве и просто за човешка адекватност.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ми се вярва руснаците да си бият автогол точно сега,когато е налице оферта от бивши партньори във Варшавския договор,да уредят по мирен път конфликта.Тея другите,които си изпуснаха нервите и казаха,че целта е да се наливат средства срещу Русия,те имат изгода от такъв кървав атентат,който ще отпусне помощта по начина на гитационната политика.Но все пак човекът-комедиамт трябва да има ,очи" да иска помощ от Вашингтон
23
1
 
3
 
! Отговори
До26 преди 2 месеца
Е нали две години и повече все им дават и нищо
22
3
 
14
 
! Отговори
До 23 преди 2 месеца
Ами припомни го на бадеровците бе ,щото те нападаха и гориха живи хора в Одеса през 2014 година .Те нападнаха цивилни невъоръжени хора в Мариупол и то с БТР-и.Кои бяха те помниш ли или не знаеш,а сега се изкарвате жертви.Айде стига с тия украински номера.А и репортажа на БТВ през 2015 година като нападнаха българите в Украйна та даже украинския посланик беше поканен в студиото да кърши пръсти и да мънка
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аре бе, няма ли да идват самолетите и оръжието и да се запеят други песни!
20
2
 
7
 
! Отговори
Пълни олигофрени преди 2 месеца
Някоя от украинските кoпeйки, да каже по цялата линия на фронта, конкретно точно днес какви са успехите на украинската армия? Вие имате ли достъп до някакви факти или сте дърти аклкохолици, които пишат глyпости от самотия?
19
1
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 2 месеца
До Питанка"А твоята кyxa кpaтyнa как можа да оцени кремълските?" Ами много просто - по библейски. По делата им ще ги познаете. Или по 10-те Божии заповеди, една от които е "Не убивай!", другата перефразирайки "Не пожелавай чуждото!". Или "Обичай ближнего!" и т.н.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Застъпи нощният пазач! Ще умува цела нощ!
17
1
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Действително заглавието е поставено нарочно,за да подвежда и заблуждава читателите за някакво въображаемо украинско превъзходство или настъпление.
16
1
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 2 месеца
До И няма статии"болницата дето урките сами я думнаха" Боже, защо светът е пълен с и-Д-и-0-т-И, които отказват се да мислят?! През Втората Световна немците също твърдяха, че Съветите сами подпалват селата и рушат градовете. Нищо ново под слънцето и уроците на истотията както винаги не са научени.
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Магуча трупа позор с всяка просрочена милимунда над триту дня! Накрая xueнитe ша са приберат изпотрепани с по някой и друг keнeф, а булките предпочитат ладички!