В Русия вместо Heineken ще пият бира Москвич

Един от големите производители ще осъществява идеята
4 юли 2024 14:58, Нели Христова
69
В Русия вместо Heineken ще пият бира Москвич
Снимка: Pixabay/MabelAmber

Идеята за използване на автомобилна марка на пазара на бира се родила миналата година в Русия, а сега един от големите руски производители на бира се заема с осъществяването ѝ.

Става дума за холдингът United Breweries, създаден на базата на руските активи на холандската Heineken, който планира да произвежда бира с името Москвич. Това съобщава "Комерсант", позовавайки се на данни на Федералната агенция за акредитация.

Преди година заводът "Москвич" се опита да регистрира едноименната марка за производство на слабоалкохолни напитки (бира, сайдер, коктейли), но процедурата не беше завършена.

Сега обаче United Breweries могат вече да пуснат подобен продукт на пазара - те и без това имат нужда от нова силна марка, твърдят експерти, тъй като производителят е загубил предишните си водещи марки - Heineken и Amstel.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Подобно на автомобилите "Москвич" бирата ще се внася готова от Китай в цистерни и в Русия само ще се бутилира.А крепостните ще се тупат в гърдите: импортозаместили.
7
5
 
15
 
! Отговори
мдаа преди 3 месеца
Марката няма никакво значение. Важното е да са спазени пропорции, процедури, хубави суровини като малц, хмел, вода. Хубава бира мога да бия и без да има бомбастична марка. Колкото до москвич, така викат на жителите на Москва, московчанин. Все едно тук да пиеш бургаско, шуменско, бири наречени на град.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами че то от много години в Русия си има бира Жигули. Дори в България я продават в Берьозка и Метро.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Впрочем, в Русия всички световни марки са налице, ако случайно сте ги зажалили. Хайнекен няма да мръднат оттам, щото къде ще ги изкупуват? В Италия, Франция, Испания? Половин Европа не им пие бълвочите, а Германия си има собствени. То и в Русия не ги щат, но всепак необятен пазар.
4
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайнекен е отвратителна бира, на вкус като сироп. А в Русия пих някаква бира и то без марка, която беше супер. Още по соца.
3
9
 
15
 
! Отговори
мдааа преди 3 месеца
Трябва да се мразиш, за да пиеш о рината Хайнекен и амстел.
2
9
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 3 месеца
Пък балтийците се отопляват с газ от фекалии. Откакто станаха членове на НАТО. И така.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да пият каквото искат. Ни е тука сме все на прехвалената Хайнекен.