Украйна потвърди, че се изтегля от позиции в Часов Яр

Градът е ключов за Русия
Обновена: 4 юли 2024 13:07 | 4 юли 2024 13:07, Нели Христова
302
Украйна потвърди, че се изтегля от позиции в Часов Яр
Снимка: БГНЕС

Украинската армия съобщи днес, че войските ѝ са се изтеглили от краен квартал на стратегическия град Часов Яр в източната Донецка област, предаде Ройтерс.

Вчера Русия обяви, че силите ѝ са поели контрол върху малкия квартал „Новий“, припомня агенцията.

Часов Яр се намира на възвишение. Ако Русия установи пълен контрол върху града, силите ѝ ще могат да го използват като позиция, от която да започнат настъпление на запад към Краматорск и Славянск, пише БТА.

"Удържането на квартала на канала стана нецелесъобразно, след като врагът навлезе в него, защото това застрашаваше живота и здравето на нашите военнослужещи, а позициите на защитниците ни бяха разрушени", заяви украинският военен говорител Назар Волошин пред националната телевизия.

Руските сили, които нахлуха в Украйна през февруари 2022 г., от няколко седмици бавно напредват в Донецка област и едновременно с това се опитват да открият нов фронт близо до североизточния град Харков, отбелязва Ройтерс.

Настъплението в Харковска област беше спряно, но украински военни анализатори признават, че Украйна преживява трудна година на бойното поле и че забавянето на получаването на американска военна помощ е оказало влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Тактически са се изпуснали хубаво в гащите. Сега им е топло!
198
42
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Тази война е голям майтап:):):)Чрез Украйна НАТО изтрепа 400К руснака без да дава никакви жертви:):):)Е ние Българите като Натовци дадохме все пак една жертва,онова приятелче от агитката на Левски,Бог да го прости,но на война като на война както се казва.Без жертви не става:):):)
197
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак се ,,изтеглят на по изгодни позиции '' и така до Лвов. Хихихиииии
196
8
 
39
 
! Отговори
българските служби преди 2 месеца
Слава Русия
195
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 189 Кравар жалъъък, Киев не е в Донбас, нито Одеса е в Донбас, но руснаците ги атакуват за да накарат наркомана да капитулира. По твоята маааалоумна логика Киев и Одеса са атакувани защото Путин си ги иска като част от Русия ли бе, изтрещял кравар? Бе що всичките кравари сте толкова маааалоумни бе?
194
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че то остана ли още нещо за изтегляне...
193
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами така си е, укрите тактически отстъпват още от Мариупол, Волноваха, Лисичанск, Соледар, Бахмут, новоалександорвка, Авдеевка...Скоро и Харков и така н......Знаят, че за жертвите от преврата и майдана и за 12 годишните им действия по Донбас скоро ще се отговаря..
192
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Следва Краматорск, а центаджиите още се тупкат по раменцата, мислейки си, че Украйна е с безкрайна територия.
191
29
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Няма смисъл да се бъхтят. Ще се изтеглят, после ще пуснат бомба. Ручките ще заминат на кино.
190
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мда, те колхозниците колкото повече врагове избиват те па толкова повече колхозника възкръсват сигурно? Та кога на ония некадърници в кремълчето им е дремело колко умират долу? Важното е,че те са още на власт и децата им на ЗАПАД
189
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оффф да, от 2,5 год *** ги слушаме как самая могучия всеки ден напредва, превземат селца и паланки, неуморно ше кажеш, че не се бият с 25 пъти по-малка държава подпомагана със старо оръжие и то не много често и пари само. Цъ, цъ, цъ ей верно самая могучия са колхозниците, ей.
188
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредната украинска победа. Тактически мъдър ход.
187
29
 
8
 
! Отговори
Определение преди 2 месеца
За миротворец в Украйна : младши наемен убиец от РФ, Таджикистан, Чечня и други, който за минимална работна заплата е готов да даде живота си за унищожението на градове, села и мирно население, не възприемащ каквато и да било морална концепция.
186
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Русия си иска САМО Донбас. Херсон в Донбас ли е ве, кравар?" Аааа, е са вече разбрах що колхозниците бегаха презглава от там...щото не било в Донбас, ясно! Добре, че сте *** да им бършете гзвете на колхозниците. Ми той и Киев не е в Донбас, що стрелят по него? Щото е СВО а не пълномащабна война ли ве ***?
185
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е тактическо отстъпление. Да не си помислите че бягат.
184
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 200 Кравар, Русия си иска САМО Донбас. Херсон в Донбас ли е ве, кравар?
183
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А шо става с Херсон ве ***? Нали сама могучия, един по-голям град ли нямат сили да превземат вече? Или пак си пазели хората а? Хахах За черноморския си флот оборудваха ли ги вече с шнорхели?
182
3
 
34
 
! Отговори
61 преди 3 месеца
Зеленски да каже вече че Украйна е без стратегическо значение и да се оттегли в Полша.
181
6
 
38
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 месеца
След всичко причинено от укрите, Путин трябва да е луд за да спре преди полската граница. А и Русия има лошия навик да превзема вражеските столици. Така де. Нямат ракети, чипове, дронове. Бият се с перални и бойлери. Хаха
180
5
 
30
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 месеца
Искам да обърна внимание че според изказване на официални украински представинтели Часов Яр или това което е останало от него.през последния месец е отбраняван от10-12 бригади-това са от 20 до 30 хил.души в зависимост от комплектоването !?Според мен е изключително важно и интересно да се разбере каква част от тях са се изтеглили и каква част са останали завинаги!?Досега градчето имаше важно стратегическо значение -има ли го все още!?