Радев: Директен сблъсък НАТО-Русия може да прерасне в световна война

Украинците имат кураж, но руската армия ги превъзхожда
2 юли 2024 12:15, Инна Ангелова
446
Радев: Директен сблъсък НАТО-Русия може да прерасне в световна война
Снимка: БГНЕС

Румен Радев в момента е на държавно посещение в Гърция и ще вземе участие на международния икономически форум на The Economist в столицата Атина.

„НАТО не бива да се намесва във военния конфликт. Особено със сухопътни войски. НАТО не бива да допуска да бъде въвлечен в тази война. Директен сблъсък между НАТО и Русия може да прерасне в световна война с ядрени оръжия с опустошителни последици”, даде отговор държавният глава на въпрос от Даниъл Франклин - главен редактор на изданието.

Българският държавен глава коментира и възможността за членство на Украйна в НАТО, допълва bTV.

„Вярвам, че решенията на НАТО и на Съвета НАТО-Украйна са силен пробив към бъдещето членство на Украйна в Алианса”, коментира Радев и допълни, че всички съюзници са ангажирани и изпращат подкрепата си към Киев.

“Въпросът е не дали, а кога. Отговорът ще зависи от развитието на бойното поле, от възможността да се постигне мир, устойчив и справедлив мир. Украйна е суверенна държава и Украйна има свободата да реши“, каза Радев.

“Най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората. Войниците. Тяхната подготовка, оборудване, мотивация и численост. Възхищаваме се на куража на украинците, но ако сравним армиите виждаме ясно превъзходство на руснаците“, допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
9
 
6
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
Нямаше да нападне ,ако Украйна си беше седяла на г,з,а ама не ,ще влиза в НАТО и ще има ядрено оръжие,просто трябваше да спазват неутралитет ама не ,никой ги не спираш за ЕС.После войната можеше да приключи на преговорите в Истанбул, но се намеси Джонсън и още година жертви.А вие ми обяснявайте колко е зъл Путин.А Радев просто има топки да казва истината, останалите нямат
283
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев нищо ново не е казал. Русия печели, натото губи, това са фактите, виждат се от всички. Останалото са соросташки фашизирани псевдолиберални истерии стигащи до всякави крайности. Като тези във Франция след като Макрон загуби и и либерстчетата му с мигрантлъка взеха да чупят магазините. Или като онзи който 5 пъти стреля по Фицо. Тук са същите.
282
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
150 милиона срещу 45 милиона. РуZия - страна , която съществува на основата на армията и надутото си и прехвалено въоръжение. Никакво производство на граждански стоки. Кръгла нула. Нация от *** и и алкохолици, тръгнала да дава акъл на света как да живее... Айде няма нужда. както е казал Захари Стоянов - "Не ви щем ни жилото , ни меда!"
281
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мненията които цитират други мнения често остават неразбрани но това си е техен проблем
280
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре бе нямам висше но защо мисля ,че ако Украйна влезе в НАТО войната ще бъде към НАТО !!!!!Демек към всички страни членки в НАТО .Така ли е
279
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеления чорап се изплаши,че ще се качва пак на самальот...Генерал....ял,ял,ял......
278
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е един от най тъпитe форуми. Радев трябваше да действа като Орбан но закъсня и не е убедителен. Опонентите му също не са убедителни. Служат си с клишета от ВСВ , но те не са актуални.
277
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руският имперски шовинизъм е като бясно куче - Само куршум може да го излекува.
276
4
 
5
 
! Отговори
До 284 преди 3 месеца
А ако не си подарявахме оръжието, ти с него ще да защитиш България ли ? :D
275
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До РАДЕВ НАШ! - Бива ли да си толкова ***, чети с разбиране, бе човеко! Ама, по-вероятно е да си бягал от часовете и резултатът е налице. Грешно разбрано, ама папагалски се повтаря.
274
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ????????????? - Ми по-скоро ти се иска всички те да искат да сме на страната на Русия. Бъркаш реалност с желания...
273
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Откакто е започнало нападанието над Украйна от руските фашисти руския чорап Радев не е проспуснал да хвърли пред българите НИТО ЕДНА опорка на Кремъл. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.
272
5
 
8
 
! Отговори
ТУРЦИТЕ от ДПС преди 3 месеца
ЗАЩО ТАКА ЯРОСТНО НАТИСКАТ ДА СИ ПОДАРИМ ОРЪЖИЕТО И БОЕПРИПАСИТЕ НА УКРАЙНА > > защото така оставаме беззащитни пред 650 000 Турска Армия
271
4
 
5
 
! Отговори
РАДЕВ: преди 3 месеца
Вярвам, че решенията на НАТО и на Съвета НАТО-Украйна са силен пробив към бъдещето членство на Украйна в Алианса, коментира Радев и допълни, че всички съюзници са ангажирани и изпращат подкрепата си към Киев. КОПЕЙКИ, НЕЩО НЕЯСНО?
270
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И как реши нашия, че украйна била суверенна, като там отмениха хартата за правата на човека и от два месеца няма легитимен президент? Полигон, а не държава.
269
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Аз така и не разбрах защо НАТО трябва да подкрепя Украйна?" - Еми да ти помогна тогава. Поради същата причина, поради която Русия нападна Украйна - пари и власт. Поради същата причина са започвали всички войни на тази планета. НАТО има интереси в Украйна и затова й помага. Русия има интереси в Украйна и затова я напада. Всичко друго са приказки за наивници. Едните вярват в добрата кауза на НАТО, а другите в добрата кауза на Русия, а всъщност в тази ситуация невинни няма...
268
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ал бънди "според него решението е всички 164 държави да спрат да подържат укр за да се угоди на един самовлюбен егоцентристс имперски амбиции и така ще се постигне мир по света" Значи според теб е по-добре да угодим на един Дементирал Старец в Белият Дом, който се е запънал да се бори с "имперските" амбиции на Путин и това при положение, че САЩ направиха на пух и прах няколко държави за последните30 години. И са окупирали Незаконно част от Северна Сирия.
267
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БРАВО, РАДЕВ! ДОЙДЕ ТИ АКЪЛА! ВИДЯ НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА И ВЗИМАШ ПРАВИЛНО ЗАВОЯ! КОПЕЙКИ, ПЛЪХОВЕТЕ ПЪРВИ НАПУСКАТ КОРАБА ВИ ХАХАХАА
266
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Украйна е суверенна държава и Украйна има свободата да реши България също е суверенна държава и би трябвало да има свободата да реши дали иска в НАТО.Тоест крайно време е за референдум.Президента много е задобрял в намеците.
265
9
 
5
 
! Отговори
Мунчо Решетников преди 3 месеца
Владимир Путин е разведен, без деца и около него никога няма жени. Освен това си инжектира ботокс и си епилира тялото. Обаче *** колко го харесва ....