Русия махна ограничителните шамандури по границата с Естония

ЕС определи действието като неприемливо
25 май 2024 10:52, Елка Василева
108
Русия махна ограничителните шамандури по границата с Естония
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският съюз определи като "неприемливо" премахването на ограничителните шамандури по речната граница между Русия и Естония.

Властите в Талин съобщиха в четвъртък, че руски граничари са отстранили шамандурите от река Нарва, която разделя двете страни. Естония е поискала обяснение от Москва, но засега няма реакция на Кремъл, посочва БНТ.

По-рано през седмицата на сайта на руското министерство на отбраната беше публикувано проекторешение за промяна на морските граници на Русия с Финландия и Литва.

В документа се посочваше, че териториалното разширяване трябва да бъде осъществено до началото на 2025 година. По-късно обаче съобщението беше свалено от сайта на военното ведомство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
1
 
! Отговори
ГОВНАНЕ преди 4 месеца
ПРАВИЛНО! ВСИЧКО Е НА ТЕРОРУСКАТА УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААА
60
11
 
10
 
! Отговори
Хора преди 4 месеца
Не може даси страна с население и география по малко от Москва и постояно да дразниш съседа си с забрана на езика,празници,медии,паметници,да пращаш оръжие дасе убиват Руснаци в Украйна и тн.Трябва да си правиш сметката и мястото и да знаеш че все някой ден всичко щети се върне....
59
0
 
1
 
! Отговори
До Историк преди 4 месеца
Вече ти се извиних, виж надолу !
58
2
 
2
 
! Отговори
РАзвеселен преди 4 месеца
До Ястреб Османлията "И да, и не" Уж Османлия пък римлянски работа сега. :))) Аз знам, че съм познал за антиваксърството ти, така че бъди повече мъж :)))
57
3
 
3
 
! Отговори
Историк преди 4 месеца
До До Историк Ми нали и аз това написах, че Охрид е бил български, а пък конкретно кирилицата е писана не в Охрид а в Преслав.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"До Чикаго и назад" е пътепис - какъв ли е по народност А. Константинов? Въпроса е с повишена трудност за тези, които не знаят откъде идва кирилицата и до ден днешен се чудят. Муаххахаха
55
2
 
1
 
! Отговори
До Историк преди 4 месеца
Извинявам се, в първия момент помислих че това за Охрид ти си го писал, после забелязах че си отговорил на 36 !
54
8
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 месеца
До 49 - Прав си, турците като изостанал народ все още правят секс с жени. Не са като "напредналите" и "цивилизовани" еврейогейталащистанци, сбирщина от епилирани мъже, брадати жени и джендерастисти с неопределена сексуална ориентация. И да, Юропа ще бъде превзета от исляма. Защото единственият път на спасението на рода адамов и правият път на исляма.
53
2
 
5
 
! Отговори
До Историк преди 4 месеца
Абе ти като "историк", за школите в Плиска и Преслав чувал ли си ? А не знаеш ли, че азбуката е създадена не просто в някаква територия, а в Българската ДЪРЖАВА,част от която тогава е бил и Охрид, и с лично съгласие и съдействие от Цар Борис I - върховен владетел на тая държава !!? Ебахтав "историка" с капан, ти си позор за науката история, пропагандист-антибългарист някакъв !
52
5
 
1
 
! Отговори
Цирк преди 4 месеца
Леле край утре ще преплуват реката и край с пудела....
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вова само намеква. Да си знайти.
50
4
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 месеца
Шамандурите са бъкани с шпионска апаратура! Всеки уважаващ себе си държавник би ги премахнал! Да си ги поставят според международните изисквания или във вътрешните водоеми!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ястреб Османлията-Западните страни пък са видяли във вас евтина работна ръка и са отворили заводи при вас. Заради заводите спират настъплението на руснаците,че западняците ги е хванал страх да не си изгубят капитала. Така за ваше щастие се спасявате да не ви върнат в далечна Азия. Напоследък поумнявате и започнахте да крадете идеи от запада. Но като цяло стратегията ви пак е да превземете Европа с наводнение от слабоумни турци правещи много чавета
48
4
 
3
 
! Отговори
ПП Путин Печели преди 4 месеца
и то Здраво! със СиЗинПин си Чертаят сами Границите, как им е Угодно, а БайДэн се губи в розовата градина на бялата къща след смяна на памперс!
47
4
 
3
 
! Отговори
Историк преди 4 месеца
До До Ей така 44 Ей така издавате руския фашизъм .... но не се притеснявайте, той вече не е тайна за никого.
46
4
 
5
 
! Отговори
До Ей така 44 преди 4 месеца
Така е, границите на Русия не свършват никъде!!Естония е дребна хапка за руснаците..............Русия винаги може да се вземе Литва, Латвия и Естония.................това са едни смешни държави-джуджета!!!
45
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 36 преди 4 месеца
Така е , Путин каза, азбуката идва от македонските земи, тогава Македония е била част от България...........следователно азбуката е българска!Кое не разбрахте, тъ@@паци??
44
1
 
4
 
! Отговори
Ей така преди 4 месеца
Малко по малко от векове заграбват чужди територии, че дори и народи !
43
3
 
3
 
! Отговори
Развеселен преди 4 месеца
До Ястреб Османлията Познах за антивакърството, нали? :)))
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ястреб Османлията-Когато България е била държава,твойте прадеди са пасяли кози по чукарите и единственото им удоволствие е било да ги *** тях и жените си. Даже една къща не са знаели как да направят та са спали по пещерите. От скука са правели много деца и тала сте се пръкнали микиони слабоумни същества. После гърците са ви показали как да боравите с мечове и сте захвърлили пръчките с връх от остър камък. И поради числеността си сте взели,че сте наводнили Европа. Не щото сте много умни