Президентът Радев иска щателна проверка откъде и какъв газ внасяме

На много от депутатите истината не им изнася, смята той
Обновена: 24 апр 2024 22:07 | 24 апр 2024 19:43, Анисия Иванова
102
Президентът Радев иска щателна проверка откъде и какъв газ внасяме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Съзнателно изчаках истерията за "Боташ" да стигне своя апогей, за да се види ефектът от некомпетентното и лицемерно отношение към една сложна и важна за нашата енергийна сигурност материя. Призовавам народните представители със същата стръв, с която се нахвърлиха върху договора с "Боташ" да проверят защо капацитетът по този договор остава неизползван - за вътрешна консумация и за продажби навън. Трябва да се извърши щателна проверка откъде и какъв газ внасяме", коментира президентът Румен Радев.

Според него на много от депутатите истината не им изнася. "Когато бяха на власт те спряха договора с "Газпром" и декларираха, че никога повече няма да внасяме руска газ", допълни Радев, цитиран от БНТ.

Партиите, които уж воюват с Путин, когато се върнаха на власт, вместо да финализират търговете за втечнен газ, започнаха да внасят масово руски газ.

Те приеха абсурдната енергийна вноска, с която сринаха доверието в България като партньор, каза още президентът и предупреди, че вероятността от началото на следващата година да не се поднови преноса на газ от Русия през Украйна за Европа, е голяма. Тогава и Австрия, и Унгария ще имат остра нужда от нови източници и маршрути. За да печели България, трябва националните интереси да се поставят над партийните и личните, заяви Радев.

Подкрепям напълно Димитър Главчев в избора му за който и да е министър. Отговорността е негова, каза още президентът.

Той благодари на депутатите в Народното събрание, че са взели аварийнии мерки за прекратяване на отлива от армията чрез увеличаването на заплатите.

На въпрос за Елена Йончева, която ще приеме номинацията на ДПС за европарламента, Радев каза: Всеки е свободен да търси подкрепа там, където намери за добре, но и да носи отговорност за своите решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Русия
Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дойде ред и на имотите на руснаци в България! Ще ги отнемат от собствениците, защото били използвани за да влияят на изборите у нас! Заплаха били и за европейската общност! Такова падение и комунистите не биха извършили... От сенки вече се пазят. А иначе днес служебния премиер от ГЕРБ се спазари за гласовете на земеделците с майбасите като им отпусна украинската помощ. Ето така се влияе на избори-купуваш ги с евро средства! И вълкът сит и агнето цяло.
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами поискай я от Главата, която назначи преди няколко дена.
38
1
 
5
 
! Отговори
И аз да кажа преди 3 седмици
1Долу акциза на домашната рикия2Премахване на забраната да се отглеждат кокошки и прасета на балканите3Забрана за боядисване на коси и бради4 Всеки месец по два Ленински съботника
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ и ДПС блокират 1,3 милиарда евросредства към България по вече одобрения План за възстановяване и устойчивост
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да успокоят Радев че внасяме от най-харашо пахнещият руски газ. Стига се е тормозил.
35
3
 
5
 
! Отговори
ВНАСЯ СЕ преди 3 седмици
БЛЯ*ДСКИ ГАЗ ОТ БУНКЕРА , "ПРЕЧИСТЕН" КАТО "ТУРСКИ" И "АЗЕРСКИ" !СИРЕЧ - ВСИЧКО Е ЛЪЖА И ИЗМАМА ! НИКВИ САНКЦИИ НЯМА НАПРАКТИКА!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А проверка за втечнен акъл ще има ли или няма нужда?
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо няма да се разбере. Те внасят миксове.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как ще разберат каква е газта? Нали разбирате, че на молекулите не пише made in Russia?
31
1
 
3
 
! Отговори
Таня преди 3 седмици
Не знам защо не *** нашите тръби. Трябва да се нарежат, претопят и да се направят боеприпаси. А тях да дарим на Украйна. Такова унижени и шут в муцуната росийката никога няма да е яла.
30
3
 
4
 
! Отговори
<><> преди 3 седмици
Пеевски президент ! Боко министър председател ....Доган почетен собственик на България ! Киро и Аско крякат напред назад и България ще се оправи :) 100-200 милиарда заем и сме ТОП !
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щателна проверка за комисионните от газта на Кирчо и Кокорчо.
28
0
 
7
 
! Отговори
КуКлус преди 3 седмици
Да купуваме американски газ ! Те пък го купили от Русия и ни го препродават :) Българина става яко за дране ! Вносни меса та и домати чак ...тук не сме дорасли да ги произвеждаме ....виждал съм чесън от Египет.......доста по скъп от някоя баба която си гледа в двора и продава на пътя .....
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо не разбрах. Защо е чакал старателно някакъв апогей? За чакане ли му плащаме или за работа?
26
1
 
4
 
! Отговори
Фатмал преди 3 седмици
България- спонсор на РУСИЯ и Турция, благодарение на ***.
25
1
 
2
 
! Отговори
Президента е Прав преди 3 седмици
Мафията в България е на Области - Македония е на ДПС , София е на БСП , Северозапад е на ГЕРБ , само Перник Държи Фронта срещу Нашественици и Мафиоти .
24
0
 
7
 
! Отговори
Фатмак преди 3 седмици
Демек, ние плащаме за нищо, а някои не купуват газ. Но все пак ние плащаме за НИЩО.
23
0
 
8
 
! Отговори
Кой да я прави? преди 3 седмици
Полицията ли да прави проверка? Същите, които на *** футболен мач с дронове, охранителни камери и свидетели на място не могат да заловят 20 хулигана срелящи с ракети по майки с деца? Тези ли? То няма държава, няма и кой проверки да направи. Каквито и да е проверки. Тъжната истина за това което днес е България.
22
4
 
7
 
! Отговори
Не се обяснявай преди 3 седмици
Връщай комисионната,че настигна Баце по чекмеджета.
21
1
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 3 седмици
Няма как да стане, защото 'Зеленият сертификат' беше въведен от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров по времето на служебния кабинет с премиер Стефан Янев - кабинет, съставен от президента. И президентът е бил в ковид играта.