Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?

Здравословното му състояние не оставяло надежда за възстановяване
Обновена: 23 апр 2024 10:04 | 23 апр 2024 10:03, Елка Василева
213
Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?
Кадър: YouTube

Слуховете за здравословното състояние на Рамзан Кадиров, лидер на руската Чеченската република, се възобновиха отново в Русия след съобщение в медиите, че той страда от нелечимо заболяване на панкреаса, предаде ДПА.

Независимото издание "Новая газета Европа" съобщи за здравословното състояние на Кадиров, близък съюзник на Кремъл и известен с жестокото си отношение към дисидентите.

Властите в Чечения, които преди няколко месеца отрекоха слухове за здравословното състояние на Кадиров, засега не са коментирали публикуваната в понеделник информация.

Обикновено добре информираният независим вестник пише, че "здравословното състояние на 47-годишния Рамзан Кадиров не оставя надежда за възстановяване. И сега Москва трябва да реши оперативно как да поддържа стабилността, когато суровият чеченски диктатор вече не е на власт".  

Вестникът, който е основан от носителя на Нобелова награда за мир Дмитрий Муратов, се позовава на източници, близки до Кадиров, както и на лекари от болницата на руската президентска администрация. Твърди се, че чеченският лидер е бил лекуван там през есента на миналата година. Тогава за първи път се появиха слухове за сериозното му заболяване, подхранени от дългото му отсъствие от обществения живот и видимите проблеми по време на редките му публични изяви.

По онова време спекулациите бяха официално отхвърлени. Дългият му престой в болница в Москва е бил замаскиран като посещение при негов болен чичо, съобщи в понеделник "Новая газета". Журналистите обаче вече са убедени, че именно Кадиров е бил болният пациент.

Междувременно в канала на Кадиров в "Телеграм" бе публикуван видеозапис, на който се вижда как той участва в заседание на регионалното правителство в столицата на Чеченската република Грозни. Едва ли обаче записът ще разсее спекулациите около здравословното му състояние, отбелязва ДПА.

На видеозаписа се вижда още как лидерът на Чечения, който неведнъж е бил обвиняван за извършването на едни от най-сериозните нарушения на човешките права, седи почти неподвижно на масата и говори бавно и очевидно със затруднение.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от Русия
Сталин е чудовище? Музеят в Гори разказва различна история
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
8
 
16
 
! Отговори
Шабиха преди 3 седмици
Колкото и Путин беше болен от рак, ужким. Ще и ползвал, двойник, тройник, четворник и т.н. Много плоска английска пропаганда, тиражирана от либерасктите парцали като Дойче зеле и Зависима газета (финансирана от Шорош).
103
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей тия човешкиправа ве....само на запад ги спазват....когато им е изгодно...много хуманисти много нещо ве...там вече чак растенията иматправа
102
3
 
10
 
! Отговори
Нике преди 3 седмици
За всичко се плаща... Дано този масов убиец умира дълго и болезнено, за да осъзнае какъв изверг е бил.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахаха, пак ли?
100
4
 
11
 
! Отговори
ккка преди 3 седмици
Смъртта на легло е позор за чеченците. Те се раждат войници и всеки техен водач досега е загивал в бой или е бил тежко раняван. Но този не е никакъв водач, а предателят на чеченския народ и е сигурно, че една подобна смърт ще бъде като възмездие за стотиците хиляди избити чеченци след 90-та година. Кой ще го наследи? - на кого му пука, вероятно синовете или братовчедите му. Със сигурност има достатъчно врагове между съплеменниците си.
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сигурно само е, че Пригожин е мъртъв. Защото КГБ-йската шайка се погрижи за него, ако да се бори за Бахмут. Нищо де, един главорез по-малко. Междодругото, оня американец, дето се биеше на руска страна и го намериха мъртъв. Не е умрял в сражение - разбра се, че пак 0рките са го убили.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
дойче веле
97
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
пропагандни западни медии
96
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
то и Путин умря, няколко пъти даже
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Социолозите спешно да организират допитване: кой вярва на българските медии.
94
5
 
11
 
! Отговори
Кольо преди 3 седмици
Не знам, кои са "атлантиците", ама Путин за последно е виждал Атлантическия океан на пионерската Спартакиада през 1986-та с националния отбор на СССР по народна топка.А и няма до го види в близките 100 години.
93
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕЗАСЛУЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА ПОВЕЧЕ! НО ТОВА РЕШЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ СЪЩЕСТВУВА ИЛИ НЕ ЩЕ ГО ВЗЕМАТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ В ФАЩ! И ТАМ ИЗБОРИТЕ НЕ СА ТИП ПУТИН ЩЕ СИ ТУРЯ АЗ 60 МИЛИОНА БРОЯ ГЛАСА ОТГОРЕ ПОЛУЧЕНИ ПО ИНТЕРНЕТ :D ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА ЗАВИНАГИ!
92
9
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 седмици
Той и Путин вече 2-3 пъти беше умрял,ама на чупи картуните на атлантиците та се чува как *** из цял свят!
91
2
 
1
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До абе 76. Атова какво общо има са темата, че Кадиров скоро ще пукне? Или ти беше време да се из *** каш.
90
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А и Урсула , дали не е болна от нЯщУ , за БайДанчо е ясна диагнозата !?
89
5
 
9
 
! Отговори
Сту преди 3 седмици
Айде и тва козоебче артиса...
88
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДАНО ОЗДРАВЕЕ И БОЛЕСТТА СЕ ЛЕПНЕ НА МЬРСУЛА !!! АМИН И ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !!!
87
1
 
4
 
! Отговори
Доктор ОхБоли преди 3 седмици
Ако Путин вярваше на новините в днес, щеше да е умрял преди 2-3 години. Писахте че и тръмп се развежда след като загуби изборите. Време беше и АхматСила да погубите виртуално
86
6
 
4
 
! Отговори
До Ха преди 3 седмици
Аз като гледам, много хора и без мозък живеете. Яйде житото и на него и на лукашенката и на путята скоро...
85
2
 
7
 
! Отговори
Шоу преди 3 седмици
Нещо за Путин,няма ли не е ли изял някое дете днес?!