Киев очаква труден период на фронта след средата на май

Руските сили искат да превземат Часов Яр до 9 май
22 апр 2024 12:30, Инна Ангелова
59
Киев очаква труден период на фронта след средата на май
Снимка: Pexels от Pixabay

През следващите седмици ситуацията на фронта в Украйна най-вероятно ще се влошава. Това каза Кирил Буданов, началник на военното разузнаване на Украйна. Интервюто му идва на фона на борбата украинските сили да удържат руските войски, които скоро се очаква скоро да засилят настъплението си.

"По наше мнение в близко бъдеще ни очаква доста трудна ситуация", заяви Кирил Буданов пред украинската служба на Би Би Си.

"Армагедонът няма да се случи, както много хора говорят сега. Но ще има проблеми, които ще започнат от средата на май. Говоря по-специално за фронта. В средата на май, началото на юни ще бъде труден период", каза Буданов.

През уикенда Русия съобщи, че нейните сили са спечелили територия край източния град Часов Яр. Ако градът, разположен на стратегическо възвишение, падне, Киев се опасява, че това ще отвори пътя на Русия към други важни градове в Донбас.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руските сили искат да превземат града до 9 май, когато Кремъл отбелязва победата на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората световна война.

От месеци Киев се бори с нарастващата криза с боеприпасите, но се очаква ситуацията да се подобри през следващите седмици, тъй като САЩ окончателно одобриха пакет от военна помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на борбата с Москва. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: УкрайнаРусиявойски
Още от Русия
Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кивско Фашисткият режим.Освен Настъпление на Руската армия,друго няма какво да очаква!!-:)
33
1
 
14
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
какво значи трудна ситуация?....положението уж щеше да се влошава, а то стана критично!...НИКАКВИ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИ НЯМА ДА ВИ ПОМОГНАТ! братушките са готови за 50 г. война с цяло нато - тия голтаци тръгнали тръгнали да се перчат на сибирската мечка!
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Що? Новият кредит зеленото и ФАЩ пап ли се канят да го опапат?
31
0
 
6
 
! Отговори
ми що бе преди 3 седмици
А какви са убави на снимката, и с вертолето на заден план или на преден план, много не личи от фотошопа, малиййй, страшна работа, Путин като ги види само и ще се скрие в бункера.
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна няма никакво значение тук. Русия може да приключи с Украйна за 2 дни каквито и помощи да и дават. Залогът е друг. Декември 2021г Путин направи предложение, нарекоха го ултиматум - момчета, реалностите се промениха, айде сега ако обичате, изтеглете се малко, и да живеем мирно. Тогава му се изсмяха, а сега пищят. Русия ще постигне целите си от декември 2021, и не забравяйте, че има такава традиция при Путин: второто предложение е по-лошо от първото, но по-добро от третото.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
M4 ги фърлят, и ползват калашници. Освен това украинците нямат М4, само наемниците, но самите те предпочитат калашник. М4 на третия ден в окопите спира да работи като му влезе малко пясък.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И защо труден период.. Нали ви дадоха милиардите, сега се очаква да си върнете територията..
27
0
 
13
 
! Отговори
Труден период? :D преди 3 седмици
Те до сега щото много лесно им беше, а? А може би, вече ще е труден и за тия в офисите?
26
0
 
11
 
! Отговори
жорето преди 3 седмици
Кирето буданов да го духа, оти ще го духне уинд оф чейнджис. Ако не сака да духа, да поема въздух, или моята краставица
25
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Една от основните причини колко е фалшива цялата тази специална операция в кавички е че не могат Вселенски толкова време да пипнат или по точно НЕ ИСКАТ
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 23 Ако трябва да бягаш от фашисти и да се бориш за живота си ти идват невиждани сили, а и бог помага на тези, които не искат да убиват и да умират за сатаната Зеленски, Байдън и Урсула.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия загуби един БТР, а з26 макета бяха целени от зомбираната натовска ***, като за истински , без даже да разберат, как руснаците им отвличат вниманието и после ги унищожават или ги обръщат в бягство.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Украинец доплува до Беларус на дюшек по река Днепър" - Това е героично усилие. Белорусия е нагоре по течението на река Днепър. Как се гребе срещу течението на огромна и пълноводна река?
21
21
 
5
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
Три копейки оформят коментарите на публикацията. Пишат си, отговарят си, харесват си...великолепно ансамблово съчетание на Болшой театър .
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчера великите демократки Бенатова и Шекерова гузно се мазниха на собственика на пудела. ПОЗОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЦЕЛИЯ НАРОД ВИ РАЗБИРА ЩО ЗА ЖУРНАЛИСТКИ СТЕ!!!!!!!!!!
19
22
 
4
 
! Отговори
do 18 Христо Христов преди 3 седмици
А дано. Ама надали. Досега НАТО-вци унищожени няма, колкото и рашистката пропаганда да лъже. А НАТО-вската техника - 1 унищожен Абрамс или Леопард е новина, а стотиците хиляди руски "бронирани" гробници са статистика. Муахаххахаа ПС: видяхте ли руския танк с ламаринения покрив за защита от Джавелини? АААахахахаххааааааа
18
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рашките са мега спекани ве укри, не са нещо особено, хора като хора :))) Обаче им е втълпено в главата, че са неква империя, въпреки че нямат вътрешна тоалетна повечето :)))
17
4
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Дано през Май има много унищожена нато-вска техника и нато-вци!
16
1
 
20
 
! Отговори
2 преди 3 седмици
Това е може би първият регистриран случай от началото на войната, когато украинец нелегално напуска Украйна за Беларус по река Днепър.
15
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Украинец доплува до Беларус на дюшек по река Днепър, спасявайки се от мобилизация. Инцидентът е станал на 17.03. Мъжът е задържан на около 3 км източно от с.Брагина. На 4.04 делото за нарушение на границата беше разгледано от Централния районен съд на Гомел. Украинецът не се яви в съда. Според съдебното решение украинецът трябва да плати глоба от 400 блр.рубли (около 5х. грн), а дюшекът, чиято цена беше оценена на 25 р. (около 300 грн), подлежи на конфискация. За по-нататъшната съдба на украинския гражданин не се съобщава нищо.