Патрушев: Разбира се, Украйна стои зад атаката в Москва

139 души бяха убити при терористичния акт в концертна зала
26 мар 2024 14:57, Елка Василева
103
Патрушев: Разбира се, Украйна стои зад атаката в Москва
Владимир Путин и Николай Патрушев. Снимка: архив, БГНЕС

Високопоставен представители на руските власти заяви днес, че Украйна стои зад атаката срещу концертна зала в предградие на Москва, при която в петък бяха убити 139 души, предаде АФП, цитирана от БНР.

Още по темата
"Разбира се, че Украйна", заяви секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев в отговор на въпрос на журналисти дали "Ислямска държава" или Украйна е организирала касапницата в Красногорск.

Патрушев е и бивш военен и бивш дългогодишен шеф на руската Федерална служба за сигурност.

В понеделник президентът Владимир Путин призна за първи път, че "радикални ислямисти" стоят зад атаката, но предположи, че те все пак са свързани с Украйна.

За извършването на терористичната атака руските власти задържаха таджикистански граждани. Някои от тях наскоро са пътували до Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Патрушев оставия тая атака в мола,ясно е,исляма не ви обича. Кажи за тоя "Иван ХРус,много счупен бе,но коритото "Азов" направо е изкъртено,а Петрушко?
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трудно е да се прецени какво е станало. От една страна Украйна е удобна мишена, от друга - защо са бягали точно към най-военизираната граница терористите таджики, ако са нямали осигурено преминаване? Таджикистан е в другата посока. След взрива на северен поток, сащ може да са пуснали джихадистите. Но пък това ще обърне мнението на собствените им граждани в полза на Русия. Украинците обаче че страдат, ясно е.
71
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бас държа че изпълнителите са си нямали никаква представа за кого работят..., но теракта е в стил на американските служби.. възръчен на подизпълнители вероятно в Украйна
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И по какво се разбира??? мур гави мюсюлмани, или и те са фашисти Азовци? Направо са чистокръвни синеоки арийци - вЕрвайте ми, който не вярва и той е фашист.
69
12
 
7
 
! Отговори
обществена поръчка преди 1 месец
ИД са подизпълнители. Укрия са изпълнители. Кои ли са възложителите? Шегичка:)))
68
11
 
20
 
! Отговори
Мислител преди 1 месец
Това е чисто руско мероприятие. Изборите минаха. Путин си осигури още 6 години. Настроенията против войната срещу Украйна се засилват. Да се хвърли вината върху Украйна е начинът да се подхрани руския национализъм- ще им дадем на украинците да разберат, да отмъстим за жертвите...!
67
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знаех, че укрите мязат на чеченци или дагестанци, но щом казваш Патрушев... :)))
66
4
 
4
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Всъщност руснаците споменават и за други участници в мероприятието. Днес.bg обаче не смеят да го напишат, че родите атланти съвсем ще се запенят Аз пък се сещам как започна пропадането на ИД. Взривиха руснаци в самолет в Египет. След което чуха "ще ви намерим и ще ви избием". чудя се дали тези думи сега не се въртят в главите на разни началници:)
65
4
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Нещо доказателства да се представят или пак руски лъжи на килограм?
64
4
 
8
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
А, бе, тия (не тея) терористи, били ли са от ИДИЛ, не са ли били, ама що не са викали "Аллах акбар!", а - "За Родину! За путина!" 'баси?
63
3
 
7
 
! Отговори
Патрушев преди 1 месец
Шаман Магуай ми каза! Хвърлил боб!
62
4
 
1
 
! Отговори
Зеле с ориз и гъби преди 1 месец
Тука 3/4 трола са изписале евасиму и романа..
61
6
 
2
 
! Отговори
Mi6 и СеРУ преди 1 месец
Това какво ви разтягът няма значение, защото мусАт са мнооого ядосани също на Ушанките и са им съдействали пряко. Така че.. ясно е и на дядото на Хлорер също.
60
1
 
12
 
! Отговори
... преди 1 месец
Е как няма да обвинява тази парца..л Украйна за тази терористична атака, иначе ще скача от някой небостъргач без парашут . Ха ха ха
59
4
 
22
 
! Отговори
Zazu преди 1 месец
Путин има поне 5 логични причини за инсценировка или да забави спец.частите за повече жертви,от това Украйна да е замесена на 100%. Как някой на улицата е Русия ,ако каже нещо против Путин и до две минути е арестуван,а в тая зала почти час тия трепят и няма и следа от полиция или спецназ?! Аз не знам,вие кажете
58
7
 
13
 
! Отговори
Z преди 1 месец
Естествено,че Украйна стой зад терористите! Мнооу ясно,кои друг. Айде сега една масова мобилизацийка за разплата с гадните украйнци,че фронта забуксува. На ден по 200+ вamenku заминават кой при дядо божи,кой при 40те девственици.
57
4
 
7
 
! Отговори
dsadadsa преди 1 месец
Ама разбира се...чи къ....зад пЕсъка в Сахара дали не е пак Украйна
56
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли поне един нормален руски политик?!
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така и не се разбира от какво се разбира? Тоест, голо твърдение, дайте що годе доказателства! Може и да повярваме.
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
птрашкова : разбира се че джуджето пу тик стои зад атаката