Питат децата в руските училища: Какво обединява руския и украинския народ?

Те са принудени да гледат интервюто на Путин с Тъкър Карлсън
24 мар 2024 20:40, Нели Христова
238
Питат децата в руските училища: Какво обединява руския и украинския народ?
Снимка: БГНЕС

На 11 март училища и колежи в цяла Русия започнаха да прилагат извънкласна програма, наречена "От Рус до Русия", в която на учениците се показва интервю на Владимир Путин с американския политически коментатор Тъкър Карлсън.

За инициативата беше съобщено за първи път от "Not the Norm", канал в Telegram, посветен на събирането на информация за провоенната пропаганда на руското правителство в училищата. Според канала, след като гледат част от интервюто Путин-Карлсън, учениците участват в състезание, което се състои в отговаряне на въпроси относно причините за нахлуването на Русия в Украйна, споразуменията от Минск, санкциите на САЩ и свързани с тях теми.

Meduza откри съобщения за новите уроци на уебсайтовете на училища, лицеи и колежи в Чувашката република, Башкортостан, Алтайския край, Чукотския автономен окръг, Московската, Ростовската и Новосибирската области, наред с много други.

В някои части на страната програмата се предлага само на ученици от гимназията. В други е показан на ученици от всички възрасти - от първи клас до 11 клас.

Въпросите, включени в теста, включват:

Какво е обединение?
Какво обединява руския и украинския народ?
Кой вариант на отговор не може да се приложи към думата "украинец" през 13 век?

Вариантите за отговор, посочени за последния въпрос, са "гранична охрана", "човек, живеещ на ръба", "жител на граничната зона" и "жител на държавата Украйна".

На учениците също така се казва да избират страни, които са имали "така наречените "цветни революции" от списък, който включва Узбекистан, Украйна, Азербайджан, Грузия, Латвия и "Киргизия", което е колониалното име на Русия и съветската епоха за Киргизстан.

Повечето училищни онлайн публикации за уроците завършват с една и съща фраза:

"Това беше интересна и информативна дейност. Студентите проведоха и ентусиазирана дискусия какви въпроси биха задали на президента на страната ни г-н Владимир Путин."

Училище в Саратовска област каза, че тестът му е продължил 11 кръга и включва въпроси за "различни исторически събития, личности и културни феномени, свързани с формирането на държавата Русия". Продължава: "Студентите можеха незабавно да определят дали отговорите им са верни, използвайки видеото от интервюто с президента и американския журналист."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
202 не се прави друг, не си пиши сам, същия си. В Русия фашистка и нацистка партия никога не е имало. Във Великобритания има съюз на британските фашисти преди Хитлер. А В САЩ има нацистка партия след Хитлер. А такива като теб британските американските фашисти считат за пушечно месо за техните цели. И ти си точно това, избягъл азовец.
194
3
 
6
 
! Отговори
До 203 преди 1 месец
Ти май не се лекуваш с водка, а направо със спирт. Кой съдия, какво бълнуваш? Да не изпаднеш в делириум, внимавай! Обади се на бърза помощ!
193
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
199 и имам пълното право да ненавиждам азовски фашисти с евгеники като теб. Даже е записано в закона че подлежиш не просто на омраза, а на затвор. Пред съдията "ама аз само тролих" не минават.
192
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 198 Всички, които са "почитатели" на руския фашизъм (сега или в миналото) са преминали през етапа на подчиняване. В повечето случаи това е станало неусетно, докато са си проваляли живота. Руската пропаганда има за адресат именно такива хора. Погрешно е схващането, че основната й аудитория са нормалните - целта й са податливите, тези, които вече са провалени, намират се в трудно положение, и са слаби интелектуално, морално и духовно, за да преминат през труднностите без да се корумпират.
191
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
199 не ме интересува какво ще напишеш в чатбота. Хващай си опорките и се махай. Бота няма да лежи в затвор, ти ще лежиш. Ако не те отстрелят дотогава. Цивилизацията от която тръгва запада е китайската, без хартия щяха да се горят още на клада, нямаше да са чели библията и нямаше да имат държави. Ние сме писали на *** кожи. Изтокът е имал държави и цивилизация много преди запада. Ние идваме с държава от изток. Сега се махай преди да си узнал че без барута и компаса от китай сащ нямаше да им
190
3
 
4
 
! Отговори
Да се знае преди 1 месец
Малорусия (на руски: Малая Русь/Малороссия; на украински: Мала Русь; калка от старогръцки: Micra Rosia; на латински: Russia minor или Ruthenia minor; на френски: la Petite Russie; на немски: Kleinrussland) е историческа област в Източна Европа, в североизточната част на днешна Украйна и съседни части от днешна Русия . Всъщност наименованието и на трите нации идва от името на рус древна народност, от която произлизат днешните руснаци, беларуси и украинци. Едно от историческите им имена малоруси
189
4
 
7
 
! Отговори
До 198 преди 1 месец
Изпълнен си с омраза. Затова се прекланяш пред диващината и варварщината. Цивилизацията и свободата те плаши, защото разкрива безличното ти създание. Затова бленуваш да си роб, но не само духовно, какъвто си, но изпитваш мазохистично желание да те насилват по-силни, но ти от своя страна да можеш да си го връщаш на по-слаби. За лечение си. Но не с водка, пажалуста ;)
188
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
196 жалък си вече. С тези опорки и евгеники си направо не за затвор, ами за отстрел. Кой те пусна в България ве азовски изклясък?
187
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
194 Русия си съществува и по това време. Великото московско княжество е средновековно руско държавно образувание, просъществувало от 1263 до 1547 година. Московските земи, управлявани от княза на Москва, се превръщат постепенно в център и териториално ядро, около който се изгражда Руското царство в североизточните древноруски земи.
186
4
 
13
 
! Отговори
Ужасът преди 1 месец
И чичо му на Вова - Адолф така им е промивал мозъците на германчетата с няква халюцинирана история за арийци. Всички знаем колко време им трябваше след това да се излекуват. Вова и истерясалите му сектанти пък бълнуват грандиозна история на тази дивашка земя, която едва Петър първи успява да цивилизова използвайки германски и холандски модел, а след това германката Екатерина превръща в държава. И през цялото това време 95% от населението са крепостни роби. Неуки *** и до днес.
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
194, руската земя е огромна и по онези времене не е било възможно да бъде управлявана от един правител. Имали са няколко князе и няколко столици. През 1236 г. начело на Киевска Русь застава Ярослав, бащата на Александр Невский. Самият Александр Невский е князь във Великий Новгород. В същото време един от братята на Александр Невский е князь във Владимир. През 1238 г. Бату превзема Киевска Русь, разрушава Киев и бащата на Александр Невски бяга във Владимир, който заедно с Москва е бил свободен.
184
1
 
7
 
! Отговори
До 192 преди 1 месец
През 13 век не съществува и русия. Има московско княжество подчинено на Монголия.
183
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само дето Русия има всичко от подводници кораби и минозаградители до катери и подводни дронове. А ти с тия опорки и с надуваем дюшек ще се удавиш.
182
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой вариант на отговор не може да се приложи към думата "украинец" през 13 век? - "жител на държавата Украйна", защото няма такава държава. Такава държава няма и днес. Това, което наблюдаваме е АнтиРусия, а не Украйна.
181
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОБЩОТО Е,ЧЕ И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ СЕ ПОЯВИХА ПРЕЗ 1991 ГОДИНА
180
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блатниците от Московията ,така наречените рассиани ,генерически са финоугри с монголски примеси и нямат нищо общо със славянските народи,като украинския.Рассианите нямат нищо общо с изчезналата през 14 век Рус.
179
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди всичко забележете какви са стаите, прозорците, чиновете, столовете, микроклиматът - общо какви са условията, създадени за децата в руските училища.
178
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руския черноморски флот стана по малък и от българският
177
4
 
3
 
! Отговори
Лекарството ФАБ преди 1 месец
Средно на всеки час някъде на територия 404 пада по едно ФАБ-че. Това е лекарството, което доктор Вова изписа. Помага безотказно за денацификацията!
176
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всъщност наименованието и на трите нации идва от името на рус древна народност, от която произлизат днешните руснаци, беларуси и украинци. Едно от традиционните исторически имена на украинците (малоруси)