Терористичният акт в Русия е провокация на руските спецслужби, твърди Украйна

Целта била да се оправдае ескалация на войната
22 мар 2024 23:20, Стела Стоянова
110
Терористичният акт в Русия е провокация на руските спецслужби, твърди Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Украинското военно разузнаване обвини руските специални служби за атаката в Подмосковието, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Според него атаката е била организирана от тях, за да бъде обвинена Украйна и да се оправдае ескалация във войната.

"Терористичният акт в Москва е планирана и нарочна провокация на руските специални служби по заповед на руския президент Владимир Путин. Целта на това е да се оправдаят още по-тежките удари по Украйна и обща мобилизация в Русия", казва украинското военно разузнаване (ГУР).

То допълва, че атаката трябва да бъде възприемана като "заплаха на Путин да предизвика ескалация и да разшири войната".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
13
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 1 месец
За какво им е на ИДИЛ да направят атентат в Москва
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗА МЕН Е СЪУЧАСТНИК АнонимеН, ЗАЩОТО ТОЙ Е СПОСОБЕН НА АБСОЛЮТНИ ВСЯКАКВИ ЗВЕРСТВА.
63
2
 
4
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА ТЕРОРИСТA преди 1 месец
С номер 69 СМЪРТ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ
62
3
 
11
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
До седмица ще стане ясно чие дело и на кои лицемери с крокодилски сълзи службите им са замесени.Там бързо разследват и всеки започва да говори
61
1
 
6
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
За убийството на Немцов са осъдени петима чеченци,раздразнени по показанията им пред съда от изявления на Немцов.Путин си има охрана,а Немцов е нямал,а извършителите са "роботи" чувствителни по някои теми.
60
22
 
12
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ преди 1 месец
НЯМА МИРНО НАСЕЛЕНИЕ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ А САМО СЪУЧАСТНИЦИ НА РЕЖИМА ТАМ . ТЪЙ, ЧЕ КОЙТО И ДА ГО Е ИЗВЪРШИЛ ИМА МОЕТО ЕВАЛА. ВЕРСИЯТА С ИДИЛ Е ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА!!!!
59
7
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Дарк/ ЗА САМОЗВАНИТЕ ПУТИН КОГА УТРЕПАХА НЕМЦОВ ЛИ ГОВОРИШ ДЕТО ИЗБЕГАА И СЕ КРИА 3 ДНИ!!! ЕДИНСТВЕНИТЕ 2 ЛОШИ НОВИНИ В ТАЗИ ИСТОРИЯ СА, ЧЕ ТИ НЕ СИ БИЛА В ЗАЛАТА :D И , ЧЕ БРОЯ НА УТРЕПАНИТЕ МОЖЕШЕ ДА Е 300 ГНЮСНИ ОКУПАТОРА ПОНЕ
58
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Удри Путине по това змийско терористично гнездо, под измисленото име украйна. Не ги гали повече с пухкави перца, че не се знае какви злини още са способни да причинят. И то не само в Русия.
57
7
 
7
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Гузен негонен бяга си имаме поговорка
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
62- Накара ме да се замисля най вече върху капката човещина къде оттича ако две години народът ти е убиван умишлено и жестоко, какво се случва с човещината в такъв народ и се сещам за друга трагедия- върви мюзикъла Норд Ост в театралния център на Дубровка, нахълтват 40 въоръжени терористи с искане Руската армия да се изтегли от Чечня- преговорите вървят няколко дни- Руснаците пускат зарин и загиват над 170 човека- та къде остава капчицата човещина и как да я сравним със зарина.....
55
16
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЗА МЕН СА БИЛИ СЛУЖБИТЕ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, ЗАЩОТО ТЕ СА СПОСОБНИ НА АБСОЛЮТНИ ВСЯКАКВИ ЗВЕРСТВА И КОМЕНТАР 62 Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ЗА ТОВА, ЧЕ НЯМАТ НИКАКВИ СКРУПУЛИ!
54
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалните хора в такива моменти изказват съболезнования, в каквито и отношения да се намират. А не се нахвърлят като гладни вълци с нищо неоправдани обвинения. Според мен това, което са казали от Киев, си е чистосърдечно признание за собствена вина. Видно е, че на украинците вече не им е останала и капка човещина . Всичко човешко им е станало чуждо.
53
6
 
12
 
! Отговори
Странно, преди 1 месец
...ако се появи някой с надпис ..."Не на войната", ще се появят една камара ОМОН-овци да го арестуват, а като излязат масови убийци да всяват ужас, си отиват поживо поздрави, без някой да ги ппитесни?
52
16
 
12
 
! Отговори
Кунка Кунчева преди 1 месец
Прави са нашите братя Украинците.Това е работа на Путин, който обича да избива собствения си народ. Не вярвайте на Американците, които излъгаха че това е работа на Ислямска държава Трябва да въведем нови санкции срещу Русия в съотвествие с Евроантарктическите ценности. Ние сме коректен, лоялен и предвидим партньор на Европейския съюз и НАТО. Режимът на Путин е безсилен да се противопостави на нашата мощ и за това организира такива терористични атаки в Москва и по света.
51
4
 
2
 
! Отговори
Буда нудиста преди 1 месец
До АНГЕЛ и аз така твърдя.
50
13
 
3
 
! Отговори
Буда нудиста преди 1 месец
Пълни глупости. "Ислямска Държава"(ISIS- Israel's Secret Intelligence Service), креатура на Моссад и ЦРУ. Кой разиграва картата на ТЕРОРА пак?...
49
12
 
8
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Русия твърди че Украйна е изкуствено създадена държава и повече няма да съществува.
48
11
 
16
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Никой не може да пречупи руснаците. Знам го, защото съм рускиня.
47
9
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Коментарът не писан от мен. От Бай Дрън е.
46
6
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Руснаците се обединиха срещу терористичния акт и ме записаха на фронта да ги защитавам и да не завиждам на никакви куратори!