Откриха огън и стрелба с автомат на концерт в Подмосковието, има десетки загинали

Неизвестни са го открили
Обновена: 22 мар 2024 20:43 | 22 мар 2024 20:30, Стела Стоянова
312
Откриха огън и стрелба с автомат на концерт в Подмосковието, има десетки загинали
Снимка БГНЕС, архив

Неизвестни лица са открили огън по време на концерт в концертната зала "Крокус сити хол" в Красногорск в Подмосковието, предадоха световните агенции.

Започнала е евакуация на хората, намирали се там, съобщава източници от службите за сигурност на Русия. Около една трета от сградата е обхваната от огъня и оттам излиза гъст черен дим.

Броят на жертвите на нападението тази вечер срещу концертна зала в Подмосковието нарасна на 14 души, предаде Ройтерс, като се позовава на руски медии. По-рано руски медии съобщаваха за 12 убити и за 35 ранени. Според руската емисия на "Евронюз", която се позована на канали в "Телеграм" убитите са дори 40, ранените най-малко 100.

Световните агенции съобщават, че 100 души са изведени успешно пред подземни помещения на залата, която се намира в мол.

Според постъпилите информации от агенция "Интерфакс" между двама и петима души са открили огън по хората по време на руската група "Пикник" в концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието.

Съобщава се, че нападателите са били в камуфлажни униформи, че са стреляли с автомати,  че са предизвикали и пожар в залата. Споменава се и за експлозия, предшествала стрелбата.

Има хора, които са блокирани на покрива на концертната зала. На място са пристигнали специални части от Националната гвардия на Русия, информира ТАСС. Линейките, дошли на място, са вече седемдесет.

Съобщава се за избухнал пожар, а преди това е отекнала и експлозия, посочват Ройтерс и РИА Новости. Двете агенции добавят, че най-малко трима души в камуфлажни дрехи са започнали стрелбата в концертната зала.

Асошиейтед прес пояснява, че "Крокус сити хол" е голяма концертна зала в западните покрайнини на руската столица. Концертната зала се намирала в голям мол, допълва агенцията и казва, че видеа, качени в руски приложения за размяна на съобщения в реално време, показват черен дим да се издига над сградата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: стрелбаПодмсковие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
1
 
0
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Нощеска Въоръжените сили на Украйна са разнесли руската военноморска база в Севастопол, па Путин нека си кудкудяка как щял да остъклява тоя-оня...
279
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен , Лъжеш! Ахмат силааааааааааа!
278
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До fighterДа и затова Украйна им е осигурила коридор да избягат след атентата и убийствата, нали? По-скоро Зеленски или властите в Киев, са забъркани в тази история!
277
4
 
3
 
! Отговори
fighter преди 1 месец
Целия свят разбра,че това нагласена работа от Путин и службите му.
276
4
 
6
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Когато Путин избиваше европейски държавници в самолетни катастрофи и организираше атентати в Шарли Ебдо и Батаклан и когато пращаше прапорщиците от ФСБ да вилнеят из Марсилия и да провалят футболното първенство... и когато фалшиви руски туристи палеха горите из Южна Европа, тогава им беше весело на русняците. И на Хитлер 8 години му е било весело, а после си е платил с лихвите.
275
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Откриха огън и стрелба с автомат.." N.C.
274
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички се мотаят с Украйна, но истината е доста по различна. Терористът путин провежда "Специална Терористична Операция", накратко война за заграбване на територии от съседна държава. В тази "благочестива" дейност, за пушечно месо се използват най-беззащитните и покорни хора от републиките на РФ, обикновено вярващи в Аллах. Путин се страхува от мобилизиране на войници, етнически руснаци! Логично е ИД да действа за отмъщение, за 300 000 жертви на мобилизирани граждани на РФ!
273
11
 
6
 
! Отговори
Пророк преди 1 месец
Киев ще гори.
272
12
 
11
 
! Отговори
Хахо преди 1 месец
СЕГА УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ СМЛЯНА
271
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
08.03.2024 г. Посолството на САЩ в Русия предупреди за възможни терористични атаки в Москва днес и утре. Американските граждани да избягват големи събирания в руската столица, съветват от мисията.
270
0
 
7
 
! Отговори
Remake преди 1 месец
На 13 ноември 2015г 130 души загинаха и над 400 бяха ранени в Париж в няколко последователни атаки в бистра и в зала Батаклан. Отговорност тогава пое терористичната организация Ислямска държава.
269
6
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
е го, братушките откриха огъня и стрелбата с автомат, ние тука още мъчиме да откриеме на гонзо дипломата.
268
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помним терористичният акт на Дубровка- наречен на мюзикъла Норд Ост- 23 окт 2002г- когато 40 въорражени терористи искат изтегляне на Руската армия от Чечня- като отговор Путин им пуска зарин- загиват 170 човека.
267
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баси озверелите путинофили. От преди 3 седмици руснаците имат информация, че ще има терористична атака. Русия не рядко е обект на ислямистки атаки. Същите дето мрънкат, че на всеки все Русия му е виновна сега обвиняват Украйна за всичко от цената на обувките до озоновата дупка. С нищо не сте по-различни. Обикновени отчайващи фанатици. Язък за цивилните хора.
266
16
 
19
 
! Отговори
### преди 1 месец
Бог да ги прости невинните хора, но това много прилича на времето когато късокраия фюрер дойде на власт и му трябваше повод за да нападне Чечня! Най вероятно сега ще намери претекст за ядрени бомби срещу Украйна!
265
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ТАЙНИТЕ СЛУЖБИТи от единиците ли си, вай колко си бил умен?
264
29
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега видяхте ли защо Владимир Путин започна специалната военна операция срещу режима в Киев. Гнездото на украинския тероризъм и нацизъм трябва да бъде ликвидирано. Украйна трябва да бъде възпряна да извършва повече такива терористични актове срещу мирното население!
263
7
 
18
 
! Отговори
История даге преди 1 месец
Преди да изравнят Чечня със земята също имаше атентат с неизвестен извършител....
262
9
 
18
 
! Отговори
ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ преди 1 месец
СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМА, ЗА КОЙТО ОБВИНЯВАТ ВЪНШНИЯ ВРАГ, ПРЕЗИДЕНТЪТ РЕШАВА ПРОБЛЕМА КАТО МОБИЛИЗИРА И КОНСОЛИДИРА ОКОЛО СЕБЕ СИ НАЦИЯТА НА ВОЙНА СРЕЩУ ВЪНШНИЯ ВРАГ !!! ТОЗИ БЕЗКРАЙНО ТЪПномер ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е МИНАВАЛ И ПРОДЪЛЖАВА ДА МИНАВА МНОГО ХИЛЯДОЛЕТИЯ !!! САМО ЕДИНИЦИ СЕ УСЕЩАТ И АКО СЕ ОБАДЯТ, БИВАТ ОБЯВЯВАНИ ЗА ЧУЖДЕСТРАННИ АГЕНТИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ !!!
261
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укро пите ще бъдат разпрани този път.Няма да има прошка.