Габриел: Съболезнования за жертвите в Москва, но да не бързаме с версиите

Не можем да сме свидетели на драматичните промени у нас
Обновена: 22 мар 2024 23:28 | 22 мар 2024 23:28, Стела Стоянова
105
Габриел: Съболезнования за жертвите в Москва, но да не бързаме с версиите
Снимка БГНЕС, архив

Не можем да сме свидетели на драматичните промени около нас. България в този момент има нужда от правителство. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, предаде БГНЕС.

Габриел заяви, че остава отворена за разговори: „С всичките си действия до този момент съм дала ясна заявка да има шанс за преговори до последно. България в този момент има нужда от правителство“.

Габриел посочи, че трябва да се отговори на очакванията на българските граждани. „Всеки един от нас трябва да бъде отговорен и да подходи изключително отговорно към тази ситуация“, каза тя и потвърди, че разговорите текат и в момента.

„В момента повече от всякога имаме нужда от прагматизъм“, подчерта Габриел.

За да имат шанс преговорите и да имаме стабилно правителство с ясна заявка за реформи и двете коалиции да се чувстват равнопоставени, в този момент не трябва да се говори за детайли, които могат да ни отклонят от голямата цел, смята тя. „Да си дадем шанс България да има правителство, което да завърши еврозоната, Шенген, да отговори на проблемите на българските граждани“.

На въпрос на БГНЕС дали българските политици осъзнават случващото се около нас и заплахите пред националната ни сигурност и защо се обезценява мястото на България в Европа, Габриел отговори: „За последните 9 месеца България много ясно показа, че не може да бъде свидетел на толкова драматични процеси, които се случват около нас. Ние сега трябва да бъдем надежден и доверен партньор на ЕС и НАТО, да отстояваме стратегическата важност на Черно море, да отстояваме своето място в центъра на европейския интеграционен процес. Това е еврозоната, това е Шенген. Много ясно да заявим, че ние искаме тук да бъдем, за да може в България хората да имат доходи, да могат да бъдат разрешавани предизвикателствата, с които те всеки ден се сблъскват. Затова трябва да сме много силни и много разумни“.

Габриел заяви, че изразява съболезнование за жертвите на атентата в Москва. „Но нека не бързаме с версиите“, добави тя. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
10
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Никой няма нужда от такова формално "съболезнование.Хора като въпросната дама са "съпричастни" само за собствените си персона.По- добре е да замълчат ,отколкото да се изказват по въпроси ,които са им "далечни".
59
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скъпи Господин Академик Денков, виждам все повече българи из градовете и селата обвити в святото жълтосиньо знаме на Победителите ! Нека украйнското знаме завее по всички български общини, не само в Софийската !
58
1
 
11
 
! Отговори
Мътен преди 1 месец
В едно бездомно куче има повече човечност.
57
1
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Пунта Мара се появи, ти да видиш! С какви очи?!
56
0
 
13
 
! Отговори
Мътен преди 1 месец
В един бездомник на улицата има повече морал от цялата сглобена мафия.
55
0
 
17
 
! Отговори
Срам! преди 1 месец
Измамница! Вързала се на тъпите изцепки на вожда си!
54
0
 
11
 
! Отговори
Демонденков преди 1 месец
Народа не ги иска, *** те искат....
53
0
 
15
 
! Отговори
неблагодарник преди 1 месец
Герберите, живи да ги ожалиш, горките!
52
0
 
11
 
! Отговори
неблагодарник преди 1 месец
Милата, тя.
51
0
 
12
 
! Отговори
Мътен преди 1 месец
Ясна ми е тази!
50
0
 
6
 
! Отговори
Луд преди 1 месец
Луда работа ...
49
1
 
11
 
! Отговори
Борисов преди 1 месец
Те тая жендърка , ще ви оправи!
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прилича на щраус (птицата, не композитора.)
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мара шалвара ръси акъл :)))
46
0
 
10
 
! Отговори
Филията с мас преди 1 месец
Мазни кафета!
45
0
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Права е, но съм сигурен, че мотивите и са различни от тези на нормален човек.
44
1
 
17
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Тази се лска секретарка, която иска да е външен министър дори не знае официалния ред на поднасяне на съболезнивания
43
2
 
15
 
! Отговори
Народ БГ преди 1 месец
Поемете отговорност. Лично Денков е виновен за този терористичен акт. Гласува ли откраднатите 3 милиарди руски пари да се харижат на Украйна за терористични операции? Гласува - с двете си оцапани в кръв ръце. Вечен позор за такива продажници, готови за 3 стотинки и екскурзии в чужбина да продадат България и страдащия български народ.
42
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мария Габриел премиер, лицето Асен Василев извън правителството, или, в краен случай, избори. Нека това безчестие, падението на ПП,ДБ и агонията в държавата да свърши.
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и Мария Габриел да не се сямоунижават отстъпвайки от приоритетите си и принципите си. Зощото тока олекват и губят доверие в очите на избирателите си. ПП,ДБ са мошеници, които от самото начало се борят да унищожат ГЕРБ. Никога не са имали намерение за ротация и смяна на министерския състав. Използват хората на ГЕРБ и си приписват заслугите им, а ги държат извън властта. Преядоха с власт, а когато ГЕРБ ги притисна, показаха простащината си, скрита зад платени дипломи и скъпи костюми.