Украйна е предприела нови атаки с дронове срещу Русия

Причинени са щети на газопровод и на електропреносната мрежа
13 мар 2024 08:30, Елка Василева
47
Украйна е предприела нови атаки с дронове срещу Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна предприе нови атаки с дронове по Русия за втора поредна вечер, предадоха световните агенции, като се позоваха на местни представители.

Причинени са били щети на газопровод и на електропреносна мрежа, което е довело до спиране на тока за няколко села в Белгородска област, предаде Ройтерс.

"Никой не е ранен", заяви Вячеслав Гладко, губернатор на областта, която граничи с Украйна.

Още по темата
Четири украински дрона са били унищожени там и падащите отломки са причинили щети на газопровод, захранващ с газ едно село и са станали причина за спиране на тока в две други села, заяви Гладков. В град Губкин няколко къщи са били повредени.

Губернаторът добави, че град Шебекино е бил подложен на обстрел от украинските сили, като един мъж е бил ранен и електропровод е бил повреден.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт  каза, че са били унищожени четири насочени към нея украински дрона.

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев каза, че противовъздушната отбрана на няколко пъти е била ангажирана за отблъскване на атаки с дронове на Украйна, но нямало последици за цивилни обекти в резултат на нападението. Той каза, че над областта са били свалени над 30 дрона, предаде ТАСС.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз заяви, че силите за противовъздушната отбрана са унищожили 7 дрона.

В Рязанска област беше съобщено за пожар на територията на нефтозавод и предположението е, че там е паднал дрон, предаде ТАСС. Двама души са пострадали и са приети за лечение.

Дрон е бил свален и при приближаване към петролна рафинерия в Ленинградска област, съобщи губернаторът Александър Дрозденко, предаде Ройтерс.

В Липецка област също беше обявена тревога за атака с дронове, но после тя беше отменена.

Вчера Украйна атакува с дузина ракети и дронове цели в Русия, като при атаката бяха нанесени сериозни щети на голяма петролна рафинерия. Въоръжени проксита на Украйна пък се опитаха да преминат през сухопътната граница, припомня Ройтерс.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Един народ една съдба ,една глупава война и срам за цивилизацията ...явно ексремисти и джихидисти,нямат право да живеят ж мир и време е ООН и разни миротворителни организации да се закрият и СПРЕ НАРОДИТЕ ДА ГИ ФИНАНСИРАТ !!! Тези пари по добре да се дават на ГРОНТЕКС и НАТО зада се превъоражават ,защото такива политици като Путин ще има още много да се изевяват и редят трупове от двете страни!!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
те така си бяха
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Хохлите" едва ли искат да бият русия. Те по скоро искат да прогонят агресора от земите си. Очакват се още много дронове. Финладия вече е в НАТО, така, че гъбичка може да има и в Санкт-Петербург. Който нож вади сам пада в него!
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хитлеристи са това /са тея.
36
6
 
5
 
! Отговори
гай юлий цезар преди 2 месеца
Руснаците на са се разбеснели иначе ще изпратят всички хохли при бандера...не мога да разбера защо още ги бавят.
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще има малка " гъбичка" скоро на Хохловска земя!! Така ги виждам нещата! Много си повярваха Хохлите,че могат да " бият" Русиа-:))
34
11
 
7
 
! Отговори
Иво преди 2 месеца
Те запада си играят на стратегически игри. Като се гледат кадрите от интернет на горящи рафинерии в Русия, и се сметне че е постигнато с някакви си смешни дронове, запада трябва да даде на Украйна огромно количество далекобойни ракети, и да им помогне за да усъвършенстват и подобрят производството на далекобойни дронове, за да могат да ги използват в комбинирани удари по стратегическите обекти.То сега всеки ден гори някоя рафинерия, а тогаварафинериите в Русие просто ще изчезнат.
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В родния за хиляди българи град Губкин имало повредени къщи.
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кво стана с вчерашното "нахлуване" на хохлите в Русия? Замълча се нещо, да не би да са ги разпердушинили руснаците? Хахахааааха!
31
4
 
8
 
! Отговори
Арабела Овча Купел преди 2 месеца
Зеленски сигурно пак е казал, че са свалени всичките
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На война като на война. Ти биеш теб те бият. Бой отнасят всички.
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Магазин за хранителни стоки, кметство, болница... това са целите на укрите. Целят всяване на паника за изборите, но така само вдигат рейтинга на Путин. А и след епичното фиаско на границата вчера, хоxлите нямат полезен ход, разпраните им тpътки няма да заздравеят скоро. Хихихихихххих!
28
7
 
13
 
! Отговори
е разбира се преди 2 месеца
До Гледна точкаако рснаците воюваха като е вреите до сега украйна да я намаше на картата
27
19
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 месеца
До амин. Тези кремълски фантазии ги четем от две години. А не сте мръднали на повече от 15 км от Донецк.
26
13
 
10
 
! Отговори
Русофоб преди 2 месеца
Ха-ха-ха, като гледам колко области са били атакувани рашистите май са изпаднали в паника. Нека да видят какво е.
25
4
 
7
 
! Отговори
амин преди 2 месеца
за украйна да живее галиция
24
8
 
16
 
! Отговори
е къ преди 2 месеца
Нато и ес изпратиха за украйна всичката си военн скраб и искате да победят -ми нама къ-руснаците са по добре въоръжени, а натовците си сверяват часовника -бая са изостанали и не смеят да излязат на светло яакат друг да им свърши мръсната работа
23
14
 
10
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Браво на Украйна! А продажната путинофилия тука продава и предава родината ни на рашистан и същевременно НЕ иска да живее в собствената си родина рашистан! И не стига това ами продажната путинофилия НЕ иска да и се плаща в рубли за да продават и предават България иска да и се плаща в долари и евро! Лицемери и продажници! Това са путинофилите!!!
22
11
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
До абе не се филмирайте/ ГЛЮПАВА ПУТИНИСТКА! РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И САМОЗВАНИЯ НЕЛЕГИТИМЕН РЕЖИМ НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИН СА ДВЕ НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ НЕЩА!! НАД 70% Е НЕОДОБРЕНИЕТО КЪМ ФАЛШИВИЯ ПУТИН В МОМЕНТА
21
6
 
13
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Само вчера при опит за проникване в Русия са унищожени над 200 военни от Украйна, танкове, БМПта и друга техника.