Русия ще използва ядрено оръжие само при заплаха за съществуването си

Кремъл: Ядрената война е последното средство
6 мар 2024 19:15, Елка Василева
169
Русия ще използва ядрено оръжие само при заплаха за съществуването си
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще използва ядрено оръжие само ако съществуването на държавата е застрашено, заяви говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков по време на участието си в телевизионния образователен маратон "Първи в знанието" ("Знание. Первые"), предаде ТАСС. Песков е гост на младежкия фестивал, който по традиция се провежда във федералната територия Сириус, на Черно море, до град Сочи.

Още по темата
"Доколкото този въпрос ни засяга, то всичко, касаещо ядреното оръжие, е упоменато в съответната доктрина. И ако оставим настрана юридическия език, тълкуването там е точно като "сбогом на оръжията". Ако нещо застрашава съществуването на нашата страна, ето тогава идва ядреното оръжие. Отделно от този случай не е възможно да се говори безотговорно по този въпрос. Убеден съм в това", каза Песков, цитиран от ТАСС. Той добави, че "ядрената война е последно средство и че всеки човек, който има инстинкт за самосъхранение, трябва да се бои от нея".

Говорителят на Кремъл подчерта, че Москва би желала да възстанови добрите си отношения с Молдова. "Ние винаги сме предприемали и ще предприемаме стъпки към възстановяване на нашите взаимоотношения с властите в Кишинев", каза Песков. Той говори по повод искането на властите в спорния сепаратистки Приднестровски регион Москва да ги защити от посочения от тях икономически натиск на молдовското правителство.

"Хората в Приднестровието живеят при много тежки условия. За много неща на тях, разбира се, им е нужна помощ. Русия е отворена за тази помощ, но ние предпочитаме до последно да търсим решение на каквито и да е проблеми по пътя на политическия диалог", изтъкна прессекретарят на Путин. Той изрази съжаление, че малко страни в света имат основание да се нарекат "неприкосновени", като посочи, че има държави, които искат да налагат на другите "своя начин на живот".

"На нас това не ни харесва, затова казахме "Стига". Малко са обаче страните на Земята, които могат да го кажат и в действителност могат да заявят за себе си "Ние сме суверенна държава", допълни Песков. Той каза още, че Русия ще продължава "да развива отношения с преобладаващото мнозинство от държавите по света".

"Ние обичаме хората в различните страни по света", заяви говорителят на Кремъл. Той заяви също, че сърбите, особено тези, които живеят на територията на полуавтономната Република Сръбска в границите на Босна и Херцеговина, са "героичен народ", предаде ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди да нападнат Украйна, не беше ли Захарова която казваше, че само лyд би си помислил, че ще нападнат Украйна?
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като имате атомно оръжие и ако имате заплаха за русия ще използвате атом.Другите страни също имат атомно оръжие,и са заплашвани от вас,трябва веднага да бъдете унищожени,вие неможе даси развявате байряка,като чели само вие имате атомно оръжие.Половината ракети са ви празни,просто да плашите гаргите.Видяхме ви способностите,просите оръжие от сее корея.
138
2
 
4
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 2 месеца
ДОГОВОРИТЕ С РУСИя НЕ СТРУвАТ КОЛКОТО ХАРТИЯТА НА КОЯТО СА НАПИСАНИ -БИСМАРК.Толкова за доовора -ядрено разоръжаване срещу независимост и териториялна цялост подписан от Москва за Украйна-Няма договор който Русия да не е нарушила.
137
1
 
3
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 месеца
А , ката стане майдан в Москва --ПАК ЛИ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ЩЕ ГО ПОТУШАВАТЕ....???!
136
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помните ли мотивиращата реч на Путин малко след нападението над Украйна- тя е преписана от речта на Хитлер преди да започне ВСВ/ има я потърсете я с ГУГЪЛ/- те двамата тръгнаха да защитават своите граждани в други държави, само че Хитлер е изтеглял Германците от териториите в които ще воюва, а вие да видяхте *** да изведе някой руснак- не той избиваше наред и свои и чужди
135
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия прати на фронта туристи от Индия, отишли да празнуват Нова година в Москва.Дни след като Министерството на външните работи (МВнР) в Делхи заяви, че Индия прави всичко възможно за "ранното освобождаване" на около 20 индийци, работещи като помощен персонал за руската армия, група от седем индийски мъже публикува нов видеоклип, в който твърдят, че са били принудени от Русия да се бият във войната в Украйна против волята си.
134
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТОВА Е ВОЙНА МЕЖДУ РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ФАЛШИВИ ПУТИН И УКРАЙНА ПЛЮС НАТО. ФАЩ СА ГАРАНТ ЗА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА ПО МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ПОДПИСАН ПРЕЗ 1994-ТА УКРАЙНА СЕ ОТКАЗВА ОТ ЯДРЕНОТО СИ В ЗАМЯНА НА ЗАЩИТА, А ФАЩ СА В НАТО.
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ние обичаме хората в различните страни по света" - чувствата са взаимни. Особено поляците много обичат руснаци, но и германци (тези най-вече от бившето ГДР), унгарците са влюбени в руснаците, а също и прибалтийските републики... Абе много фенове имат руснаците по света...
132
2
 
6
 
! Отговори
Украйна преди 2 месеца
колко са зле ,че си предадоха ядрените оръжия срещу обещания за "вечен мир" и гаранция за защита от Русия.
131
3
 
3
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 месеца
Значи да чакаме некролог в сил "Скръбна вест, омайна, сладка. Внезапно почина матушка гомораша. Опелото ще се състои пред руините на содомокремлина, някъдо около предполагаемото място на мавзалея с препарирания сифилистик. Протокол - извънреден, облекло - хазматно, за едновременна защита от радиация, химически и биоагенти. От развеселените народи." :)))
130
5
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Когато джудженцето пuтkиH пожелае да викне верния си пес Песков му подвиква през дългата 30 метра маса, правейки жест с ръка, сякаш размахва кокал: kyчи, kyчи, kyчи....:)))))
129
9
 
4
 
! Отговори
FUCKGOVERMENT преди 2 месеца
Еми то е ясно като бял ден! Затова САЩ и Европа която им слугува и всички останали, да внимават да не светнат по ярко и от бял ден 😏
128
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
"Ние обичаме хората в различните страни по света" Верно ли е, Песков? Гледаме и не вярваме на ушите си. Нагледно виждаме как обичате украинците, преди това грузинците и чеченците, още по-рано афганистанците, щях да забравя и сирийците. Бог да ни пази от вашите любов, лъжа и лицемерието.
127
12
 
4
 
! Отговори
Извод преди 2 месеца
Това значи че няма да използва защото ще размаже колективния запад и в конвенкционална война
126
1
 
8
 
! Отговори
Мисир преди 2 месеца
Минавам само да кажа, че тоя сайт е торба л...на. Разбрахте ме, нали. Благодаря и лека нощ.
125
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И съществуването на Украйна е застрашено вече 2 год , откакто Русия нахлу на територията й, но не е използвала ядрено оръжие! За едни може, за други не е позволено - това се нарича справедливост по руски? Добре че България е в Нато, та да не се налага да ни "помагате"....
124
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В тубата има видео с Никол Кидман как яде червеи и насекоми.
123
7
 
1
 
! Отговори
Форден Говнен преди 2 месеца
Яжте червеи и насекоми.
122
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
115 всичко работи , нещата са правени от метал а не от пластмаса. Вземи дори едни военни руски слушалки, те са с метална плоскост а не с гофрирана мембрана която да спукаш като натокупешките.
121
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Eврокочината излезе ли от рецесията?