Медведев: Германците отново са заклети врагове на Русия

Германски офицери в запис обсъждат атака срещу Кримския мост
1 мар 2024 15:47, Елка Василева
316
Медведев: Германците отново са заклети врагове на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, коментирайки изтекъл запис на разговори между германски офицери за атака срещу Кримския мост, констатира, че "германците отново са се превърнали в заклети врагове" на страната му, предаде ТАСС.

Още по темата
"Все пак нашите отколешни противници – германците, отново се превърнаха в наши заклети врагове", написа Медведев в канала си в "Телеграм".

"Погледнете колко щателно и в какви подробности швабите обсъждат удари по наша територия с използване на далекобойни ракети, избират обекти за удари и най-вероятни начини за причиняване на максимални щети на нашата родина и нашите сънародници. При това не забравят да използват фалшива риторика за неучастието на Германия в конфликта", констатира Медведев.

"Хибридната война срещу руския народ, започната от Запада, върви на пълни обороти", написа на свой ред в "Телеграм" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки плановете на офицери от Бунесвера за атака срещу Кримския мост.

Части от разговора между германски офицери бяха публикувани по-рано от главния редактор на руската държавна телевизия Ар Ти Маргарита Симонян. От разпространения запис се разбира, че офицерите са обсъждали доколко ракетите "Таурус" могат да разрушат Кримския мост, а също така подробности за подготовката на подобна атака.

За момента няма коментар от германска страна за руските твърдения.

Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че няма да допусне изпращането на германски войници, които да се включат под някаква форма във войната в Украйна, реагирайки на критиките на Великобритания срещу нежеланието му да предостави на Киев далекобойни ракети "Таурус", посочва Ройтерс.

"Няма да подкрепя каквото и да е решение за изпращане на германски войници, които под някаква форма да се включат във военна операция, свързана с ужасната война на Русия в Украйна", каза Шолц в Мюнхен.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И защо германците, доскорошни ваши първи икономически партньори, обсъждат такова нещо. Запитал ли си се, *** чечек.
242
6
 
5
 
! Отговори
Киев преди 2 месеца
Путин е в Кремъл мобилизирайте го! Братята са му в Англия пакетират ягоди.
241
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западняците обсъждат на чужда територия как да подклаждат огъня,а самите укри се чудят как да избягат от мобилизацията.Сега е модврно да се преобличат като евреи,за да не ги ловят по улицитв и насила да ги пращат в месомелачки,за да разчистват територията за Нов Небесен Йерусалим.Лайфхак са си измислили и действало.По-добре да сядат на масата за преговори.
240
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Другото джудже припява. То пък кой ли не ви е враг на вас? Извънземните, и те са ви врагове със сигурност!
239
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо казват рашите удари по наша територия като кр мост е незаконно построен на изконна украинска територия , е тогава . А че са им врагове те сами си го постигнаха с ужасната разпалена война целия Запад да им е враг !
238
3
 
5
 
! Отговори
Турчинь преди 2 месеца
На мени Берлин ми е Стамбул, Франкфурт, Едирне. Исбрук, Измир хаха.
237
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ролята на Шолц е ясна - страхува се да не получи съсирек като Навални.Бабомеба е малко смел, но ще му мине скоро. Опитвас е да сплаши избирателите си, че ако продължават да викат срещу него ще прати синовете им срещу руснаците. *** ги така.
236
11
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Когато и да бъде унищожено немското недоразумение, есе ще е късно.
235
8
 
6
 
! Отговори
Българите също преди 2 месеца
Азиатците убиха милион българи в последните 100 години
234
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германия има да си " връща" на Русия още от 1944 г! И сега всячески праща оръжие на Украйна! Спокойно господин Медведев! Руски танкове няма да посетят Берлин! Ракетите ви ще го направят!Синове и дъщери на Бивши Есесовци " управляват" Германия днес! Тя Меркел от бившата ГДР,за това се оттегли! Така че,нищо старо Не е Забравено от Тях!
233
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами те са наследници на фашистите! Какво друго може да се очаква от тях!? Знаем как приключи историята преди близо 80 години.
232
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Епично фиаско на вурстовете! От разшифровката на записа става ясно, че вермахт министерише Писториус(баSSи името!!!) е наясно с цялата организация и той е инициатор на подготовката за организация за предавне на ракети Taurus на xoxлите. Ролята на Шолц не е ясна, тоя яйцеглав пееpyнreл или не знае, или се прави на умряла лисица. Сега въпросът е кой от всичките тези швaбu ще изгори и каква ще е реакцията на останалите играчи. И неволно се разбра за схемата за доставка/логистика на Storm Shadow.
231
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Играят два отбора и накрая винаги Германия печели.
230
1
 
7
 
! Отговори
Ами преди 2 месеца
Винаги има един край с едно заслужено възмездие! Въпрос на време е.
229
8
 
8
 
! Отговори
хм преди 2 месеца
Учил съм немски в основното и гимназията. Но ще кажа, че немците нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили. През 80-те години на 20-и век в Бундесвера вървеше един "виц": "Въпрос! Имате ли нещо против евреите? Отговор: Да,...газ!!!" Хахаха, брей, че весело, брей че остроумно! Типичното немско чувство за хумор! От което тръпки те полазват по гърба. Със същите шеги някога са тикали невинните хора в газовите камери! Просто няма смисъл от коментар по самата тема! Немците са непоправими.
228
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спестявал от закуски и си купил яхта. След това започнал да спестява от вечери и купил яхта и на сина. Ако всички руснаци бяха така спестовни като Медведев всеки щеше да е с яхта.
227
7
 
1
 
! Отговори
Ученика преди 2 месеца
Медвежонек има сини очи но не знае, че упорството се отплаща и третия Рим ще бъде съборен...
226
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русите започнаха да метат и ЧАСОВ ЯР.
225
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
233 - помагаха им. като бомбеха София и други наши градове та избиха хиляди българи.
224
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
244 - тук се говори за Европа. През 1941 година "западните съюзници" нападат Съветския съюз. А след като руснаците започнаха да помитат същите и да си възвръщат териториите чак 1944 година техните "съюзници" навлизат във Франция. Сталин 2 години им се е молил да открият този 2ри фронт.