Песков: Разследване на престъпленията на режима на Зеленски

Определи свалянето на Ил-76 като чудовищна постъпка
25 яну 2024 11:44, Елка Василева
127
Песков: Разследване на престъпленията на режима на Зеленски
Снимка: архив, БГНЕС

Необходимо е международно разследване на престъпленията на режима на Володимир Зеленски, каза днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
Той направи това изявление в отговор на намерението на Зеленски да инициира международно разследване на катастрофата на руския самолет Ил-76, превозвал според Москва пленени украински военнослужещи.

Руското министерство на отбраната каза, че самолетът е бил свален от украински зенитни ракети.

Песков определи свалянето на самолета като "изцяло чудовищна постъпка". "Това е едно от онези действия, които не се поддават на разбиране", добави той в отговор на въпрос дали Москва анализира ситуацията.

Засега не е ясно как катастрофата ще повлияе на перспективите за продължаване на размяната на пленници. "Но отново повтарям, това е процес, който трябва да се провежда в абсолютна тишина", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че разследването на катастрофата трябва да приключи, преди екипажът да бъде представен за държавни награди. "Просто си представете: първоначално все пак военните трябва да кажат какво се е случило. Това могат да кажат само нашите военни, това е техен прерогатив", подчерта Песков.

"Засега не е до край ясно, какво се е случило. Едва вчера следователите започнаха да проучват останките от самолета. За какво може да се говори в момента?", заяви още Песков.

Вчера Москва каза, че самолетът, свален на 45 километра от украинската граница, е превозвал 65 украински военнопленници, като обвини Украйна за катастрофата, припомня АФП. Общо на борда на самолета е имало 74 души, сред които няма оцелели. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
МАМАША преди 3 месеца
До Анонимен СЛАВА АЛКОХОЛУ
102
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 114 Всяка голяма страна има посолства с неимоверно голям персонал. Това са посолства за обучаване на персонал на терен както се казва. Такова е посолството на СССР/РФ в България. Няма как да станеш дипломат в големите държави ако не си чиракувал поне малко в международна обстановка. Пак и отново казвам Руснаците са ЗЛОПАМЕТНИ и ние като им правим МРЪСНО те рано или късно ще ОТГОВАРЯТ ПОДОБАВАЩО за наше в този момент недоумение, съжаление и неудоволствие.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре, че изгонихме сто и кусур руски "дипломати" - всички са лицемери, демагози и крадци. Да си го турят в руския мир.
100
3
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Песков ако иска да спазва закони, първо трябва товариш Вовка да иде на международен съд.
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато Тръмп стане следващия прзидент на САЩ Запада СЪЩО ще започне разследвания на режима на Зеленски. Милиарди липсват от помощите отпъскани за Украйна а дареното оръжие в много случаи се оказва продадено на арабски страни вместо да отиде на фронта . Далаверата на Байдън и Зеленски омръзна дори и на щедрия Американски Сенат , които до скоро отпускаха без да се замислят милиарди .. Зеленски е КЪРЛЕЖА който пречи на Украйна да победи. Накупи си имоти из цял свят тоя предател.
98
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Укрите обичат да свалят големи транспортни или пътнически самолети.
97
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма нужда да се побеждава Русия - тя сама ще рухне. Миналата година 5000 въоръжени почти превзеха Москва. Никой не се възпротиви. Ходеха да си правят селфита с вагнеровци. А в момента се редят на опашки да си дадат подписа за Надеждин - единствения,който обеща край на войната.
96
8
 
11
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Руските окупатори ще бъдат изритани от Украйна! Половин милион жертви досега, че някой е хвърлил око на чужди територии! Русия може да я победи само ...Путин!
95
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Срещу Русия никой няма шанс. Запомнете го "псевдо западняци" Колко сте смешни...
94
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
<Путин о курсе рубля> - youtubeТози човек тотално е изпе.ркал.
93
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато руснаците твърдят нещо, нека си спомним думите на Лавров и М. Захарова."Не планираме да нападаме други страни.Ние и Украйна не сме нападнали." - 10.03.2022" Само луди хора без морал допускат, чe ще нападнем Украйна" - 15.02.2022Извод: Само луди хора вярват на тези вар.варски из.роди.
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато руснаците твърдят нещо, нека си спомним думите на Лавров и М. Захарова."Не планираме да нападаме други страни.Ние и Украйна не сме нападнали." - 10.03.2022" Само луди хора без морал допускат, чe ще нападнем Украйна" - 15.02.2022Извод: Само луди хора вярват на тези вар.варски ***.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анал Лютви преди 3 месеца
Ох тоа е секси. Ще го бодна. Само да ми падне. Сладур.
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой беше този? Ааа сетих се. Харесах изпълнението му в Спонж боб.
89
7
 
10
 
! Отговори
Горд Българин преди 3 месеца
Украинската хунта отново убива беззащитни. Това го прави от 2014 година до днешен. Воените се крият зад цивилното население и обстрелва мирни граждани с касетъчни бомби. Жалко е нашите соросчета ги защитават. И като не си правят усилие да си размърдат мозъка. Украйна приключи. САЩ ги отряза, Европа ги отряза. Руснаците бавно и методично ги мачкат.
88
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде е синът ти бе Песков. Що не е на фронта?
87
9
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Ама кой казва,че има проблем? Война е стават грешки! Важно е да не се повтарят както беспирно се случва на руснаците да бомбят свой самолети! Слава на Украйна!
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Xoxлолюби, xoxлите си признаха, сега го обърнаха на плач и вопли, отбой. Галя лично ви благодари за усърдието, но премии няма да има поради форсмажор.
85
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 90 И двамата са реално в пенсионна възраст. След като свърши СВО и двамата ще излезнат в Пенсия. А отеглят ли се никой няма да ги пипне...
84
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 89 Влез в Интернет и потърси взривена С-300 в Украйна с картечница. Всяка зенитна ракета има БЧ с маса 150кг като само 40кг са взрив а останалото ХИЛЯДИ поразяващи елементи които са определено по-опасни от куршум на картечница - предвидени са да свалят огромни стратегически бомбери! Ако Ил-76 беше носил примерно 8 ракети С-300 (всяка е дълга 8 метра и тежи 1800кг) от самолета нищо нямаше да падне на земята А има видео как пилотите отклоняват самолета от близкото село и падат в полето